Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  651 członków

Sony Klub
IGNORED

Klub Miłośników Sony z serii ES

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

W ciągu ok 4 lat przeleciałem przez większośc popularnych marek, rotel, denon, yamaha, kenwood, onkyo, z każdej marki sporo słuchałem i sporo sam posiadałem, przygoda z sony zaczeła się od taniego ta-f490, gdyby graly marnie to to bym szukał dalej ale zostałem przy sony.

Może okres krótki i pułap cenowy do nieco ponad tysiąca złotych to mało ale nie chce w nieskończonośc gonić tego króliczka i wydawac w każdym miesiącu kasy na sprzęt. Składam do końca drugi zestaw na Sony i później trzeci na czymś egzotycznym + wystrugam kolumny oczywiście na tytanowej kopułce + jakieś dobre kable i koniec

Oczywiście można złożyć lepsze konfiguracje ale to ciągnie za sobą koszty, bardzo mi się podoba jak graja kappy 8,2 pod Yamaha AX-900 chociaż te kolumny zasługują na jakieś dobre monobloki to pod tym piecem jest ciekawie ale i wiele drożej od mojego zestawu.

Swoją drogą z każdej marki i tak mogę komus polecić ciekawe wzmacniacze

Patrząc pod tym względem masz rację, tylko że PM78 i FA30ES to inne półki cenowe. Przecież PM78 to 800-1000zł przy czym FA30ES to 500-600zł. I w tym przedziale cenowym zupełnie nie słychać różnicy pomiędzy FA30ES czy tam jakimś 550 lub 570ES, które są starsze, bardziej wyeksploatowane i mają bardzo awaryjne selektory źródeł, które często stwarzają problemy.

Natomiast za 600 mozna kupic PM68.

?👈

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

Witam. Oto mój wzmacniacz idzie pod młotek nic mu nie dolega wszystko sprawne wygląd też b.dobry nie piszę idealny bo nowy nie jest i pewnie parę rysek się znajdzie. Stoi na szafie i się kurzy dwa tyg temu zalicytowałem kompakt 505 i go wygrałem jak się potem okazało wtopiłem 1200zł bo aukcja została shakerowana czyli inne dane inne konto bankowe. Wtopiłem. Jestem cały czas za granicą i jest to sprzęt używany jakieś 2 miesiące w ciągu całego roku dlatego postanowiłem że go sprzedam. Dla klubowiczów zniżka. Lub jako gratis kable głośnikowe kimber 8pr 2x2,25m

http://allegro.pl/sony-ta-f808es-super-stan-i3787327809.html

Zdjęcia

post-25069-0-80468700-1386763252_thumb.jpg

post-25069-0-12171100-1386763257_thumb.jpg

Stoi na szafie i się kurzy dwa tyg temu zalicytowałem kompakt 505 i go wygrałem jak się potem okazało wtopiłem 1200zł bo aukcja została shakerowana czyli inne dane inne konto bankowe. Wtopiłem.

Stary numer. Tez tak kiedys komus chajs przelalem. Cale szczescie tylko 355zl. Sprawa toczy sie do dzis.

?👈

Wyświetl postUżytkownik Stivi89 dnia 11.12.2013 - 13:01 napisał

Stoi na szafie i się kurzy dwa tyg temu zalicytowałem kompakt 505 i go wygrałem jak się potem okazało wtopiłem 1200zł bo aukcja została shakerowana czyli inne dane inne konto bankowe. Wtopiłem.

Stary numer. Tez tak kiedys komus chajs przelalem. Cale szczescie tylko 355zl. Sprawa toczy sie do dzis.

Pierwsze słyszę, może ktoś zdradzić jak to się odbywa, i jak dostrzec taką nieuczciwość ?

Edytowane przez gucio.

Uprzejmie proszę użytkownika ---- bum1234 ---- o nie komentowanie powyższego postu, a z głuchymi o wpływie i budowie kabli nie ma sensu dyskutować :)

Witam, proszę o wstawienie zdjęcia/zdjęc wnętrza odtwarzacza x555es lub x55es, chodzi mi o zdjęcia Waszych prywatnych odtwarzaczy.

Z góry dziękuję.

Accuphase P-450, Visaton Couplet, Visaton Conga, Asus Xonar Essence ONE

Sony CDP-X55ES - trochę mało widać, ale innego nie mam, wieczorem spróbuję coś znaleźć.

post-15740-0-76314600-1386777525_thumb.jpg

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Sony CDP-X55ES - trochę mało widać, ale innego nie mam, wieczorem spróbuję coś znaleźć.

post-15740-0-76314600-1386777525_thumb.jpg

Najbardziej zależy mi na widoku płyty z elementami, z góry. Jeżeli dasz radę to będę bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam

Pierwsze słyszę, może ktoś zdradzić jak to się odbywa, i jak dostrzec taką nieuczciwość ?

Wygrywasz aukcje i na e-mail dostajesz wiadomosc z podstawionymi danymi do przelewu na inne konto. Oczywiscie cala reszta sie zgadza. Naglowki, nadawcy itp. meíl wyglada jak z allegro.

?👈

Wygrywasz aukcje i na e-mail dostajesz wiadomosc z podstawionymi danymi do przelewu na inne konto. Oczywiscie cala reszta sie zgadza. Naglowki, nadawcy itp. meíl wyglada jak z allegro.

Dlatego najlepiej płacić przez PayU .

6lat temu nie bylo PayU.

Nie wiedziałem że to taka stara sprawa fakt kiedyś PayU nie było . Ja też kiedyś dostałem takiego @ od oszusta ale całe szczęście że się zorientowałem że coś jest nie tak . Za to kiedyś ktoś kupował coś na mojej aukcji i został właśnie tak oszukany później nie chciał mi uwierzyć że nie mam jego pieniędzy bo przecież zapłacił tylko niestety nie mi . Niby teraz na allegro wszystko jest ubezpieczone do 10000 pln ale nie wiadomo jak to w rzeczywistości działa czy zwracają kasę jak ktoś zostanie oszukany czy może czekają na efekty zakończenia danej sprawy przez policję lub sąd jeśli tak to może to trwać bardzo dłuuuuugggoooo .

dwa tyg temu zalicytowałem kompakt 505 i go wygrałem jak się potem okazało wtopiłem 1200zł bo aukcja została shakerowana czyli inne dane inne konto bankowe. Wtopiłem.

a jednak to nie taka stara sprawa teraz doczytałem .

Nie wiedziałem że to taka stara sprawa fakt kiedyś PayU nie było . Ja też kiedyś dostałem takiego @ od oszusta ale całe szczęście że się zorientowałem że coś jest nie tak . Za to kiedyś ktoś kupował coś na mojej aukcji i został właśnie tak oszukany później nie chciał mi uwierzyć że nie mam jego pieniędzy bo przecież zapłacił tylko niestety nie mi . Niby teraz na allegro wszystko jest ubezpieczone do 10000 pln ale nie wiadomo jak to w rzeczywistości działa czy zwracają kasę jak ktoś zostanie oszukany czy może czekają na efekty zakończenia danej sprawy przez policję lub sąd jeśli tak to może to trwać bardzo dłuuuuugggoooo .

a jednak to nie taka stara sprawa teraz doczytałem .

Nie wierzcie znów tak bardzo w Allegro. Tak poustawiali terminy, że ciężko się zmieścić. Jak ktoś cie zrobił w wała ze sprzętem, to najlepiej jest od razu odesłać za poświadczeniem odbioru. Tylko taki dokument honoruje Policja i prokurator, aby wszcząć śledztwo. Jak to nastąpi to masz pismo, które po wysłaniu z dokumentem odesłania wysyłasz do Allegro. Jak płaciłeś PayU to oddadzą ci kasę, jednak za odesłanie sam zapłacisz i to twoja strata. Jeśli zgłosisz tylko oszustwo wyłudzenia, bez odesłania to zapomnij o jakiejkolwiek sprawie. Po pewnyum czasie przyślą ci dokument o umorzeniu sprawy ze względu na brak znamion przestępstwa. To zamyka możliwość rekompensaty z Allegro.Zostajesz z bublem, albo sąd.

Pamiętajcie prokurator tylko i wyłącznie zezwoli na śledztwo jak nie macie kasy i towaru.

Na koniec coś śmiesznego, jak to w Polsce bywa.Na początku roku miałem taką sprawę. Zgłosiłem, odesłałem i Allegro mi zwróciło kasę. Otrzymałem pismo z prokuratury o umorzeniu sprawy po 3 miesięcznym dochodzeniu. Nie ma znamion przestępstwa. Zadzwoniłem do policjanta prowadzącego i o mało nie spadłem ze stołka. On mi powiedział, że umorzyli, bo sprzedający zadeklarował się odesłać mi sprzęt, bo według niego jest OK. Kumacie - sprzęt który ja odesłałem ze względu na spore różnice oferty z tym co dostałem. Poinformowałem policjanta, że paczki nie przyjąłem i zamilkł. Miał zadzwonić, ale nie zadzwonił. Mając kasę z Allegro dałem sobie spokój. Paczka przychodziła jeszcze 2 razy i odmawiałem przyjęcia.

Morał taki, że kombinator ma i sprzęt i moją kasę. Taki kraj, takie prawo.

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

Witam.

Jak by była taka możliwość to bym zrobił płacę przez Pay-u ale koleś nie miał. Podał mi dane do wpłaty poprzez @ i ja idiota wpłaciłem mu ale skąd mogłem wiedzieć że tak to wyjdzie . Na szczęście przelewu dokonałem z karty kredytowej ubezpieczonej więc niby jest możliwość odzyskania pieniędzy. Heh ale kiedy to nastąpi to ki czort wie. Allegro to też takie jedno jeba.. gówno że szkoda gadać zgłosić to dopiero mogłem po upływie 7dni w centrum sporów. Inaczej nie dało rady bo oczywiście do tych zj**.. nie ma numeru kontaktowego. Do dnia dzisiejszego nie dostałem ani sprzętu ani kasy.Czekam teraz na odp allegro co i jak bo jeszcze się nie zgłosili ale tamtemu kolesiowi co niby od niego kupiłem to zablokowali konto i zweryfikowali że doszło do włamania na jego konto.Ale najlepsze jest to że ten koleś nie ma żadnych moich @???

Ta aukcja to moja:http://allegro.pl/odtwarzacz-cd-sony-cdp-x505es-zadbany-i3731050048.html

Moja wina też tutaj jest bo gdybym nie był tak napalony to bym tyle nie wtopił. Bo poza allegro dogadałem się z kolesiem właśnie na kwotę 1200zł bo za mniejsze pieniądze nie chciał sprzedać. A ja się napaliłem że stan idealny i pilot jak i oryginalna instrukcja się znajdowała. Teraz to pozostało mi czekać... :(

.Ale najlepsze jest to że ten koleś nie ma żadnych moich @???

Bo pewnie odpisywales na e-mail z falszywymi danymi, a to byl podstawiony adres. Wlasciwie odpisywales gosciowi, ktory cie wykrecil na chajs.

?👈

Ja też ostatnio kupowałem u gościa - Radek Cha....z Kutna album Metallica Kill em All SHM poza Allegro gdzie wcześniej kupiłem u niego na allegro 2 płytki które dostałem , był głównym sprzedawcą na Allegro wydań SHM -teraz ma konto zawieszone ,wpłaciłem mu 160zł , cały czas kręci ,ściemnia ,sprawa ciągnie się już 3miesiące ,w ogóle nie odpowiada na smsy ,w następnym tygodniu zgłaszam sprawę na Policję

EVERSOLO DMP - A8 +++XINDAK PA-M +++HARPIA ACOUSTICS JANTAR 2B

Dokładnie ,nikt się nie podszył bo kontakt raz na tydzień jest ,ato płyty zagineły ,a to długa odprawa ,a to płyty już po odprawie ,mija 3 miesiąc , a cd niema ,w poniedziałek zgłaszam na Policję ,tylko czy to coś da .

Stivi89

Czegoś tu nie rozumiem. Jak wygrałeś aukcję, to otrzymałeś z Allegro kwestionariusz o wygranej, a na nim wszystkie dane sprzedającego, może i nawet z numerem konta, bo najczęściej sprzedający to dopisują.

Jeśli nawet ktoś Ci wysłał maila z kontem, to skąd on znał twój adres mailowy. Jak już się to stało, to miałeś dane z Allegro, wystarczyło porównać.

Nic z tego nie kumam.

Klejson

Jeśli nie płaciłeś przez PayU, to Allegro nic nie pomoże. Zresztą jest już za późno. Na Policję radzę zabrać z sobą wydruki z Allegro, przelewu bankowego, lub płatności. Przesłuchanie trwa od 1 - 4 godzin i większość czasu będzie poświęcona, abyś nie zgłaszał nic, bo nic z tego i tak nie będzie. Jak się uprzesz z paragrafu o wyłudzenie i nie popuścisz to w końcu przyjmą. Pamiętaj tylko, że mentalność policjantów jest taka, że będę ciebie na równi podejrzewać o kombinację. Taka już ich natura, a to jest bardzo nie przyjemne uczucie dla uczciwego człowieka.

Stivi89

Czegoś tu nie rozumiem. Jak wygrałeś aukcję, to otrzymałeś z Allegro kwestionariusz o wygranej, a na nim wszystkie dane sprzedającego, może i nawet z numerem konta, bo najczęściej sprzedający to dopisują.

Jeśli nawet ktoś Ci wysłał maila z kontem, to skąd on znał twój adres mailowy. Jak już się to stało, to miałeś dane z Allegro, wystarczyło porównać.

Nic z tego nie kumam.

Tlumacze po raz kolejny:

Wszystko jest podstawione. Oszust ma twoj meil (NIE WIEM SKAD) i dane osobowe sprzedajacego. Przysyla ci e-mial z danymi sprzedawcy, w naglowku jest standardowa tresc od Allegro "Witamy! Wygrales przedmiod bla, bla, bla", nadawca tresci teoretycznie tez jest sprzedawcą (JEGO NICK Z ALLEGRO WIDNIEJE JAKO NADAWCA). Jedynie nr. konta jest podmieniony. Ale takie oszustwa byly dobre kilka lat temu dlatego teraz tylko laika mozna na takie cos naciagnac. Dzis mamy PayU, numery kont czesto sa na stronach przedmiotu, e-mial od Allegro jest podpisany Twoim IMIENIEM I NAZWISKIEM (oszust nie posiada takich danych jedynie adres e-mail, nie wiem skad). Po to wprowadzono ten szereg zmian w Allegro.

Ja doszedlem do tego ze mnie ktos wykrecil gdy w Outlooku kliknelem na NADAWCE, prawym przyciskiem myszy Wlasciwosci i wtedy ukazal mi sie PRAWDZIWY adres E-Mial na ktory wysylalem wiadomosci i od ktorego dostalem falszywe dane.

Klejson

Jeśli nie płaciłeś przez PayU, to Allegro nic nie pomoże. Zresztą jest już za późno. Na Policję radzę zabrać z sobą wydruki z Allegro, przelewu bankowego, lub płatności. Przesłuchanie trwa od 1 - 4 godzin i większość czasu będzie poświęcona, abyś nie zgłaszał nic, bo nic z tego i tak nie będzie. Jak się uprzesz z paragrafu o wyłudzenie i nie popuścisz to w końcu przyjmą. Pamiętaj tylko, że mentalność policjantów jest taka, że będę ciebie na równi podejrzewać o kombinację. Taka już ich natura, a to jest bardzo nie przyjemne uczucie dla uczciwego człowieka.

Zgloszenie przyjma bez gadania. Nawet zlapia oszustow, ale kasy nigdy nie odzyskasz. Malo tego. Gdy juz sprawa ruszy bedziesz latal po CALEJ POLSCE na sprawy w charakterze ŚWIADKA, a nie poszkodowanego. I tracil czas i swoja kase po raz kolejny. Tak ci pomoze nasze chore panstwo. Ja nawet juz nie odbieram Poleconych z Wawy z sadu.

?👈

Płaciłem poza allegro ,mam wydruk z banku ,w tytule nazwa płyty i kompletne dane Pana Radka,Policja przyjmie sprawę wiem ,bo moja mama była zapytać co z taką sprawą zrobić ,potem ruszy postępowanie sądowe ,a dalej to będzie taki finał pewnie jak napisał Rafał735r .

Chętnych proszę na PW, bo bede na Allegro wystawiał. Do obu urządzeń oryginalne piloty, drewniane boki, stan praktycznie idealny. Jakieś mikroryski gdzieniegdzie, czyli normalne uzytkowanie. Sprzet z prywatnych rąk. Do DATa mam 4 tasmy maxella i gratis przewod RCA.

86h2.jpg

?👈

O widze, że to Ty kupiłęs cały zestaw za łaczną kwotę 2000zł :) http://allegro.pl/wieza-sony-ta-f707es-legenda-pilot-gratisy-i3776097337.html

Tak, zawiodlem sie na wzmacniaczu niestety. Dlatego sprzedaje wszystko.

Nie każdemu może odpowiadać :)

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

Stivi89

Nic z tego nie kumam.

Klejson

Dokładnie tak było w kwestionariuszu były właśnie dane sprzedającego ale nie było numeru konta ani telefonu. Po około 2 godz. dostałem właśnie @ z dopisanymi danymi takimi samymi ale już z numerem konta. Przelewu dokonywałem elektronicznie więc dlatego dane nie zostały zweryfikowane liczył się tylko numer konta. Co innego jest jak idziesz do agencji np. PKO z druczkiem i jak tam zorientują się że dane są nie właściwe to cię poinformują a za pomocą netu nie ma takiej możliwości. No a mój adres @ znał a to z tąd że zanim zalicytowałem normalnie z nim pisałem korenspondencję @. Pisał wyżej dlatego znał mój adres@. Nie rozumiem czego tutaj można nie wiedzieć???

DAT w sumie tez mnie nie czaruje, a raczej DAC w nim :)

Po 55es nie się czego spodziewać nisko ligowy DAT lepsze parametry ma 60 anie wspomnę już o 77es

Watpie by byl wiele lepszy. Ogolnie po raz kolejny zawiodlem sie na Sony ES. Najpierw fatalny FA30ES teraz takie sobie 707ES. Ogolnie nie jest taki zly, ale biorac pod uwage cene to... Narazie sobie gra. Co mu bede odmawial :)

?👈

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.