Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  651 członków

Sony Klub
IGNORED

Klub Miłośników Sony z serii ES

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

http://www.sony.pl/product/odbiorniki-kino-domowe/hap-z1es?cpint=15051860

Ktoś ma? Ktoś testował? Cena absurdalna jak dla mnie. Za nowy wzmacniacz jest taka sama cena.

SONY - TA-F500ES, TA-F770ES, TA-F800ES, TA-N80ES, TA-E80ES, ST-S770ES, ST-S500ES, CDP-X559ES -2x. NAKAMICHI - OMS-5E, OMS-7E. YAMAHA - M4 - 2x, C-4, C-6, T550. Bowers & Wilkins 602.S3. sorento.

Spokojnych, zdrowych i wesołych świąt dla wszystkich!

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

witam . mam prośbę ma do kupienia sony ta-n900es zloty końcówka jest uszkodzone w 1 kanale są jakieś szumy. i sony av80se zloty w kartonie kompletny w pełni sprawny ile mogę zapłacić za tak zęby nie przepłacić. zgurby dziękuj i życzę wesołych świat.

witam . mam prośbę ma do kupienia sony ta-n900es zloty końcówka jest uszkodzone w 1 kanale są jakieś szumy. i sony av80se zloty w kartonie kompletny w pełni sprawny ile mogę zapłacić za tak zęby nie przepłacić. zgurby dziękuj i życzę wesołych świat.

Chodzi Ci o TA-N9000ES i VA8ES?

Nie znam cen w Polsce ale na zachodzie VA8ES to w przeliczeniu okolo 600-700zl.

Na Allegro pojawił się cdp-x555ES -Super Stan, ale w komentarzach sprzedawca ma jednego negatywa za sprzęt audio , warto licytować ?

EVERSOLO DMP - A8 +++XINDAK PA-M +++HARPIA ACOUSTICS JANTAR 2B

Na Allegro pojawił się cdp-x555ES -Super Stan, ale w komentarzach sprzedawca ma jednego negatywa za sprzęt audio , warto licytować ?

Wypytywać sprzedawcę :)

Edytowane przez jarek5127

Accuphase P-450, Visaton Couplet, Visaton Conga, Asus Xonar Essence ONE

na 99% odtwarzacz był dłubany albo i naprawiany.

SONY - TA-F500ES, TA-F770ES, TA-F800ES, TA-N80ES, TA-E80ES, ST-S770ES, ST-S500ES, CDP-X559ES -2x. NAKAMICHI - OMS-5E, OMS-7E. YAMAHA - M4 - 2x, C-4, C-6, T550. Bowers & Wilkins 602.S3. sorento.

A skąd taka pewność ? Jesteś w stanie prześwietlić sprzęt patrząc na zdjęcia ?

Aukcja wystawiana przeze mnie, sprzęt mój od około pół roku, w posiadaniu rodziny ponad 3 lata. Dolna pokrywa jak i taca lasera NIGDY nie były odkręcane, nie ma nawet najmniejszych śladów co by mogło wskazywać na to, że odtwarzacz był w jakiś sposób "poprawiany". Decyzja o sprzedaży została podjęta wspólnie stąd pojawienie się X555ES na allegro. Stan wizualny tak jak widać na zdjęciach, na górnej pokrywie CD stał wzmacniacz także jakieś tam drobne ślady posiada, nie jest idealna "top zustand". Panel czołowy, boki jak i reszta w stanie idealnym. Technicznie odtwarzacz działa bez zarzutu, wczytuje nawet bardzo mocno porysowane płyty, nie przeskakuje, nie ćwierka ani nic z tych rzeczy. Z ręką na sercu moge powiedzieć, że pod względem technicznym nie jest w jakiś tam sposób zmęczony, działa poprawnie, a co do lasera to nie można się przyczepić wogóle. Jeżeli ktoś chce może przyjechać zobaczyć, posłuchać, jak kto woli ;)

Sprzedawany jest głownie z powodu dostępności lasera, gdyby został u swojego poprzednika to może i tam grał do końca, ale dla mnie to duże ryzyko dlatego go sprzedaję.

Co do negatywa, kiedyś miałem zestaw Diory i w tym wzmacniacz WS704. Kupujący przyjechał po wzmacniacz, popatrzył posłuchał i pojechał do siebie, na drugi dzień otrzymałem wiadomość, że jak podłączał kolumny pod wzmacniacz to nagle przestał działać. Sprawa ciągnęła się dosyć długo, aż wkońcu trzeba było poinformować o tym odpowiednie służby pod względem "nękania". Gościu obcęgami pościskał kondensatory i stwierdził, że wybuchły.. jak cos wybucha to chyba raczej się roztwiera na zewnątrz a nie ściska się samoczynnie do środka ostrym narzędziem.

Jeśli ktoś sprzedaje wzm. operacyjne BB, Jeśli ktoś masowo kupuje japońskie kondensatory lub inne części elektroniczne (patrz sprzedających w komentarzach) to nie wmówi mi że nie zajrzał do sprzedawanego kompaktu. Oczywiście to są tylko moje przypuszczenia dlatego napisałem na 99% ale przerobiłem już tylu sprzedających i tyle urządzeń że mam prawo wypowiadać się w tej materii. Aczkolwiek mogę się mylić. Ale jeszcze mi się to nie zdarzyło

Edytowane przez Bartek_Gdynia

Ostrożności nigdy za wiele, ale ja odkrywam resztę kart, OPampy jak i kondensatory były zakupione do mojego X222ES. W załączniku zdjęcia z prac nad esem ;) W podstawkach widnieją również wspomniane wzmacniacze :)

Kompakt prawda otwarłem, bo kto by nie otwarł ? Przynajmniej na pewno ja nie oparłbym się zobaczeniu na własne oczy tak zbudowanego odtwarzacza, nie mam nic do ukrycia :)

post-49047-0-34753200-1388061630_thumb.jpg

post-49047-0-16049600-1388061643_thumb.jpg

post-49047-0-58862400-1388061656_thumb.jpg

Napisz gdzie zakupiłeś kondki i czy jest poprawa na lepsze .

Kupowałem na allegro u użytkownika ArcziZ35, zamówienie przez meila, wycena i realizacja ;-)

Co do dźwięku, przez jakiś czas było bardzo dziwnie, musiało się wszystko ułożyć. Obecnie wg tego co pamiętam to jest dużo na plus.

Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka

Mam pytanie do znawców topowych modeli Sony. Czy seria QS (wysokie modele, z "dziewiątką" na początku) bardzo ustępuje ES? Mam na myśli takie spokojne, gabinetowe plumkanie z różnych źródeł. Gdybym chciał skompletować najlepsze ES-ki (w kolorze szampańskim i z drewnianymi boczkami, bo takie podobają mi się najbardziej), musiałbym uzbroić się w cierpliwość i wydać majątek. W przypadku srebrnej serii QS jest to nieporównywalnie łatwiejsze i tańsze (łącznie z odtwarzaczem MD itp.). W dodatku większość tych modeli ma sterowanie z pilota, co jest dla mnie jednym z koniecznych warunków. Pytanie tylko, czy brzmieniowo QS odstają jakoś kolosalnie od ES?

Mam pytanie do znawców topowych modeli Sony. Czy seria QS (wysokie modele, z "dziewiątką" na początku) bardzo ustępuje ES? Mam na myśli takie spokojne, gabinetowe plumkanie z różnych źródeł. Gdybym chciał skompletować najlepsze ES-ki (w kolorze szampańskim i z drewnianymi boczkami, bo takie podobają mi się najbardziej), musiałbym uzbroić się w cierpliwość i wydać majątek. W przypadku srebrnej serii QS jest to nieporównywalnie łatwiejsze i tańsze (łącznie z odtwarzaczem MD itp.). W dodatku większość tych modeli ma sterowanie z pilota, co jest dla mnie jednym z koniecznych warunków. Pytanie tylko, czy brzmieniowo QS odstają jakoś kolosalnie od ES?

Qs 930,940 to praktycznie Sony Es3,30.

A jak wygląda sprawa z dostępnością laserów do tych odtwarzaczy? Też jest tak kiepsko jak w przypadku wysokich ES?

Lasery są i będą to 213

http://www.dutchaudioclassics.nl/the_complete_d_a_dac_converter_list/#S

A jak wygląda sprawa z dostępnością laserów do tych odtwarzaczy? Też jest tak kiepsko jak w przypadku wysokich ES?

Nie polecam używanych odtwarzaczy cd o ile wyższe modele to konstrukcje konkretne tak z laserami (made in china) loteria,szkoda pieniędzy i nerwów.

I nie polecam sklep IMPEL który wysyła części nie te które zamówisz i jeszcze robią problemy.

Edytowane przez lws

Nie opłaca się kupować samochodów używanych,bo się psują,większych głupot nie słyszałem,raz że QS 930,to stosunkowo nowe modele i nie mają prawa paść lasery po paru latach,dwa że można kupić też oryginały,lasery ale nie po 18 pln.

Nie opłaca się kupować samochodów używanych,bo się psują,większych głupot nie słyszałem,raz że QS 930,to stosunkowo nowe modele i nie mają prawa paść lasery po paru latach,dwa że można kupić też oryginały,lasery ale nie po 18 pln.

To, o czym piszesz nie ulega dla mnie najmniejszej wątpliwości. Od lat nie kupiłem nowego sprzętu audio - miałem Pioneery Reference, teraz pod wpływem przelotnego kaprysu mam kilkudziesięcioletni sprzęt Unitry/Diory/Tonsila i wszystko działa. W moim pytaniu chodziło mi tylko o to, czy wysokie "klocki" Sony z serii QS zapewnią mi doznania porównywalne z podstawowymi modelami "rasowego" sprzętu audio (Rotel, Cambridge Audio, NAD, itp.), czy też jest to tylko półka wyżej od masówki z marketu, a jeśli Sony to tylko ES.

To, o czym piszesz nie ulega dla mnie najmniejszej wątpliwości. Od lat nie kupiłem nowego sprzętu audio - miałem Pioneery Reference, teraz pod wpływem przelotnego kaprysu mam kilkudziesięcioletni sprzęt Unitry/Diory/Tonsila i wszystko działa. W moim pytaniu chodziło mi tylko o to, czy wysokie "klocki" Sony z serii QS zapewnią mi doznania porównywalne z podstawowymi modelami "rasowego" sprzętu audio (Rotel, Cambridge Audio, NAD, itp.), czy też jest to tylko półka wyżej od masówki z marketu, a jeśli Sony to tylko ES.

Co jest rasowego w CA,czy Nadach to jedne z najgorszych cd jakie słuchałem,rotel ok,co do Qs to akurat 930 to bardzo dobry cd sporo lepszy od wzmacniaczy tej serii,słuszna waga,krążek dociskowy wykonanie pancerne,zero plastyków,i gra na dobrym poziomie,na pewno lepsze niż w es tych niskich i starych modelach.

Nie opłaca się kupować samochodów używanych,bo się psują,większych głupot nie słyszałem

Pisze o laserach a co padnie po za nimi to koszty dodatkowe a w przypadku wysokich es-ów śmietnik-chodzby z nie dostępnych tylko czytników.

To, o czym piszesz nie ulega dla mnie najmniejszej wątpliwości. Od lat nie kupiłem nowego sprzętu audio - miałem Pioneery Reference, teraz pod wpływem przelotnego kaprysu mam kilkudziesięcioletni sprzęt Unitry/Diory/Tonsila i wszystko działa.

Ja też mam wzmacniacz ale nigdy CD.

Moim zdaniem na miejsce tej ceny za Qs będzie wybór DAC + np tańsze zródło i nie martwisz się o nic ale twój wybór.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.