Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  651 członków

Sony Klub
IGNORED

Klub Miłośników Sony z serii ES

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Na alle jest 227ESD za 349zł ale wygląda na dość zmęczony.

227ESD to kawał porządnego odtwarzacza ale jak padnie laser to... kaplica. (Żeby nie było - jestem w posiadaniu 227ESD).

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

a i jeszcze jedna kwestia co do cd, czy jeśli nie ma laserów do danego cd w sprzedaży to ich odpuszczać czy te lasery raczej zadko padaja i sie nie przejmować??? dzieki i pozdrawiam:)

Ja bym odpuścił takie odtwarzacze. Sam ostatnio rozglądałem się nad kupnem i po dłuższym namyśle, zrezygnowałem z modeli do których nie ma już lasera. Nigdy nie wiesz jaki ma przebieg czy czasem nie był już podkręcany aby działał chwilę po zakupie. Gdy padnie, odtwarzacz ląduje w śmietniku...

Wierzę w jedynego, kabla grającego.

Bumpalump , wydaje mi sie ze znowu strzeliles gafe podajac np sony cdp950 ze jest lepszy od pionnera 801 czy pd 7500 albo denona 1015 , mam cala kolekcje cd pionnera zaczynajac od pd 7500 801 73 75 93 , ale przyznam sie ze nigdy nie mialem cd sony dlatego nie neguje twojego wpisu ale napisz mi z czym np cdp950 jest lepszy od np pd 801 ? albo od denona 1015 z checia bym sie dowiedzial

do 200 zl denon dcd 1015 albo pioneer pd7500 ze starszej lini ale tu faktycznie trzeba uwazac na laser potem 300 zl pioneer pd 801 to najlepsze propozycje za 200 300 zl

Nie kupi DCD-1015 za 200zl. Normalna cena to 300zl i taniej rzadko sie zdarzaja. Do 200zl kupi natomiast DCD-655 na PCM1702 i KSS-213C.

?👈

Comboss od Pioneera napewno lepsza stereofonia i ogólnie większy porządek w przekazie. Trzeba jednak zauważyć ze dosyc szczuply basik ma ten sony (cdp 970) za to 950 gra juz zupelnie poprawnie jak na klocek za 200zl i naprawde ciezko szukalc lepszego z dostepnym laserem.

A denon znowu grał zbyt ostro co z metalowymi kopułkami doprowadzałio do szału.

Można jeszzce poiszukać Denona DCD 1460, gra podobnie do Sonego

I jeszcze jedno, pioneer pd s801 tez nigdy nie kosztowal 200zl tylko najmniej widzialem za 350

Edytowane przez Bumpalump

napisalem przedzial od 200 do 300 , i denona 1015 widzialem za 200 zl i to nie raz nawet moj kolega sprzedal za 220 zl , pionnera 801 widzialem za nawet 289 na allegro a pd 7500 za 149 , ale to nie wazne natomiast wazne jest ze np denon 1015 ma przepiekna przestrzen , ktora ja bardzo lubie bo poprostu muzyka mnie angazuje i kiedys jak mialem denona podlaczonego do ta f550 gral pieknie , i watpie zeby sony cdp 950 zagral lepiej jezeli bassik ma szczuply scene podejrzewam ma plaska jak deska a juz napewno nie lepsza od denona wiec jest jakis aspekt wyzszosci sony nad denonem np ? hm niby porzadek na scenie troche ogolnikowo powiedziane ale mniej wiecej rozumiem , co do pionnera stawiam zdecydowanie na pionnera 801 niz na cdp 950 ale nie wiem tu tylko pytam .ps szkoda ze discomaniak nic nie pisze bo on by mi konkretnie napisal

co do laserow to faktycznie pionner kuleje tu masz racje nie warto ryzykowac !!!!

Nie jest płaski, dźwięk jest żywy, ladnie buduje scene (chyba ze tytanowe wysokotonówki jeszcze potęgują to odczucie) ale nie efekciarski, myślę ze jest to dobra propozycja na lepszy odtwarzacz od masówki, pozniej to już albo jakis wysoki ES, Pioneer, Philips albo DAC.

I właśnie dostęopnośc lasera to też sprawa kluczowa.

950 to jest ta starsza szkoła dźwięku, solidnie zbudowany, wysokośc numerka nie ma znaczenia, 950 i 970 to najlepsze odtwarzacza ze zwykłej serii (nie licząc takich klocków jak cdp 101 i 103)

915, 911, 997 to tandeta.

Z tańszych wartych uwagi CD Sonego polecam jeszzce modele takie jak 590, 790, 750

Edytowane przez Bumpalump

Nigdy nie słyszałem ale wykonanie jak czołg, ceny z kosmosu, sądze ze moze zagrac dobrze ale brak dostepnych laserów z góry skreśla tego grajka.

Chociaz BU-1 jest dosyć trwały to jednak ten klocek ma ponad 25 lat

napisalem przedzial od 200 do 300 , i denona 1015 widzialem za 200 zl i to nie raz nawet moj kolega sprzedal za 220 zl ,

A ja mialem z 10sztuk DCD-1015 i wszystkie sprzedawalem na pniu za okolo 300zl.

?👈

Witam . Doszedł do mnie dziś Sony CDP-CA8 ES stan idealny cena 220 zł z przesyłką . Szkoda że bez pilota ale i tak warto . Laser to KSS-213C a w spisie w necie miał być KSS-240A . Gra podobnie jak mój poprzedni CDP-XA3ES czyli basik konkretny . Polecam .

post-22905-0-69124400-1388696833_thumb.jpg

post-22905-0-58132300-1388696846_thumb.jpg

post-22905-0-79784000-1388696868_thumb.jpg

Witam wszystkich ... ma ktoś jakieś doświadczenie z końcówkami Sony

i

. Poszukuję dobrego układu stereo . Czy Sony posiada hi-end owy układ stereo . Jeśli ktoś wie o takowym miłe widziane opinie choćby o tym o które zapytałem . Pozdrawiam

z 2 lata temu miałem ta-n77es, bardzo fajna koncowka, u mnie nie dala rady rozwinac skrzydel. No i ten wyglad, ach:D Szkoda tylko ze ciezka do zdobycia(np na allegro odkad sprzedalem moja nie widzialem 2 a minely juz chyba 2 lata)

z 2 lata temu miałem ta-n77es, bardzo fajna koncowka, u mnie nie dala rady rozwinac skrzydel. No i ten wyglad, ach:D Szkoda tylko ze ciezka do zdobycia(np na allegro odkad sprzedalem moja nie widzialem 2 a minely juz chyba 2 lata)

Właśnie zauważyłem że ciężka do zdobycia . Dlaczego ja sprzedałeś ? Ma jakieś "wady " ten model bo mi odradzają gdyż stary i wciskają mi o wysychaniu kondensatorów w co osobiście nie wierzę bo o tym już bardzo dużo przeczytałem .

Kondki i czas to jedno ale w tym wzmaku chyba za wczesnie jeszcze na to. Dla mnie jedyna wadą była cena...

Zanalałzem na ebay sam przedwzmacniacz za okolo 2,8 tys zł więc końcówka pewnie tez około tego się zakręci . Są jakieś podobne moze ta n80 es ale właśnie wygląd juz nie ten a cenowo podobne . Wrażenia odsłuchowe możesz się podzielić ? Chcę Ja mieć na jakość wykonania , wygląd ... moc i tak nie będzie w pełni u mnie wykorzystana . Po zakupie będę myślał nad konkretnym dopasowaniem do nich kolumn .

tak bo przewaznie chodzi okolo 300 zl co nie znaczy ze nie mozna kupic za 200 bo wiem ze mozna tylko ceny allegro szaleja

Dcd-1015 od lat sa takie same. Przestancie sie nawzajem nakrecac na te allegro, bo to juz smieszne sie robi. Za 200zl kupisz jakas podrapana sztuke, albo niesprawnego za 100.

?👈

no popłyną ta wieża już chwile wczesniej była w całości za 5900:)

a odnosnie tago cd dla mojej 606es to z seri es nie ma nic z dostępnym laserem???

no popłyną ta wieża już chwile wczesniej była w całości za 5900:)

a odnosnie tago cd dla mojej 606es to z seri es nie ma nic z dostępnym laserem???

Kolego wiem ile kosztuje ..... brak słów ...czy Wy jesteście tu tylko po to by docinać innym ????

Chodzi wam o aukcje niejakiego Pana lusia?:

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=26827333

To prawa. Niedawno byl wystawiony caly zestaw ES za 5 lub 6tys zł.

?👈

jesli kogos uraziłem to przepraszam ja bym sie nie obraził jak by mi ktos powiedział popłynąłes z cena bo wg mnie to nic takiego za co można sie obrazać

Nic się nie stało tym razem ja sądziłem że chodziło o moja wypowiedż na temat 77 ki . Ta 80 w porównaniu z 77 jak się ma /?? Pod względem wyglądu wielka różnica jak dla mnie a ciekawe jak się to ma do dzwięku

znaczy się że co że maja tam niedostępne lasry??? jak bym znał modele laserów siedzących w eskach to pewnie bym lukną ale nie wiem za czym sie rozglądac hehehe

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.