Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  650 członków

Sony Klub
IGNORED

Klub Miłośników Sony z serii ES

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Z 500 lub 600VA napewno luib więcej.

Napewno nie ma co sugerować się poborem bo jest to podany średni pobór raczej.

570ES niby ma pobór 230W, a realnie przy średnim, podkreślam średnim wysterowaniu łyka z sieci prawie 280W

Tak więc napewno Sony podawał średni pobór z sieci.

Edytowane przez Bumpalump

http://allegro.pl/sony-ta-f770es-z-kolekcji-i3868123687.html

ale koles ma negatywa za spzredaz uszkodzonego sprzetu wiec zycze mu powodzenia w sprzedazy tej eski nawet za 1000zl ;p

ale koles ma negatywa za spzredaz uszkodzonego sprzetu wiec zycze mu powodzenia w sprzedazy tej eski nawet za 1000zl ;p

A widziałeś komentarze gościa który mu wystawił tego nega ?

Jakiś dobry gagatek, ma 16 negów za wyłudzanie kasy. No i jego nick komornik, nie dawałbym wiary :)

Od razu zaznaczam to nie mój es, mój gra i ma się dobrze .

570ES niby ma pobór 230W, a realnie przy średnim, podkreślam średnim wysterowaniu łyka z sieci prawie 280W

Lub 700es pisze 390 a ma trafo 600va lub więcej. W każdym razie takiej samej mocy co Yamaha ax-900 a Yamaszka ciągnie z sieci 600w

Taa,yhy szkoda że jak nie czajnik bezprzewodowy.

700-ka podana ma 390 i przy średnim wysterowaniu łyka z sieci 100W z hakiem.

Ja sie odniosłem do mocy trafa w 700es :) Moze i pobiera przy średnim wysterowaniu 100w. Możliwe nigdy nie sprawdzałem. Jednak nie zmienia faktu ze sony dba o zasilacze i są mocne a pobory są bardzo uśrednione.

Jeśli ktoś ceni oryginalny i niegrzebany sprzęt to nie jest to aukcja dla niego. Znam TEN konkretny wystawiony wzmacniacz na wylot i to tyle co mogę dodać. Szczegóły zostawię dla Siebie. W środku jest 100% oryginał i ten konkretny egzemplarz pogra długo ale ma parę niespodzianek w środku. Nie odzywał bym się ale sprzedawca albo nie jest uczciwy albo po prostu nie wie że coś było robione.

SONY - TA-F500ES, TA-F770ES, TA-F800ES, TA-N80ES, TA-E80ES, ST-S770ES, ST-S500ES, CDP-X559ES -2x. NAKAMICHI - OMS-5E, OMS-7E. YAMAHA - M4 - 2x, C-4, C-6, T550. Bowers & Wilkins 602.S3. sorento.

żeby było śmieszniej - zadałem te moje pytanie do działu technicznego sony polska i odpisali mi:

"Poniżej odpowiedz z dzialu technicznego

From: Łukasz Kochański [mailto:[email protected]]

Nigdzie nie ma takiej informacji, ale moc transformatora zawsze jest mniejsza niż moc pobierana z sieci-model f707 pobiera 330W, więc transformator będzie miał jakieś 250-300 VA

Pozdrawiam/Best Regards

Beata Okupniak"

teraz to już żem zgłupiał !!? ? :)

?

Z toroidami akurat jest tak, że maja większą sprawność i zdolnośc do przeciążeń, więc toroid np 200VA może opobrać z sieci więcej mocy.

I kolejna sprawa

IE o mocy 250VA byłby sporo mniejszy od tego zastosowanego w 707es.

ja odnosnie tych pytan o pre amp do ta-n 55es własnie wczoraj przyszedł i gra pięknie choć za 4stówy to mina smierdziało tylko szkoda ze cd i pre odpowiedniego jeszcze nie mam heh

Witam,

posiadam bardzo zachwalanego Sony CDP-X555ES (full oryginał, z wymienionym laserem), który posłuży jeszcze wiele lat.

Ale jak wiadomo apetyt wciąż rośnie.

Czy opłaca się wymieniać na wyższy model ?

Myślę o:

1. CDP-X779ES

2. CDP-X707ES

3. CDP-X777ES

4. CDP-X77ES (rocznikowo starszy od mojego i mam obawy)

5. CDP-X559ES (niby ta sama półka, nie wiem czy nie gra wręcz gorzej od mojego)

Który z 1-5 gra lepiej w każdym aspekcie od CDP-X555ES żeby gra była warta świeczki ?

Oczywiście zakładam, że laser będzie w 100% sprawny.

Mam jeszcze małe pytanie: czy wymienialiście kondensatory w swoich 20-letnich ES-ach i czy dało to poprawę ?

Spotykam się z dwoma sprzecznymi opiniami: 1-zostawić oryginalne kondensatory, gdyż na pewno trzymają pojemność, 2-wymienić wszystkie na nowe, bdb jakości, bo oryginalne mogły częściowo powysychać.

Pozdrawiam

Edytowane przez patkos

Cześć chłopaki czy któryś z Was miał okazję słuchać kolumn Sony SONY SS-X90ED bądź je posiada ? W necie nic nie znalazłem na temat jakiegoś testu czy coś w tym stylu .

posiadam bardzo zachwalanego Sony CDP-X555ES (full oryginał, z wymienionym laserem),

czyli idzie do takiego dokupić laser???gdzie i za ile:) przymieżam sie do zmiany cd a te wyższe esy niby maja lasery nie dostepne a tu widze kolega gdzieś zdobył pozdrawiam:)

do 555es był nowy laser ostatnio na allegro za bodajże 700zł. Wisiał ponad miesiąc bo nikt nie chciał kupić. Co do kondensatorów sprawa jest prosta. Jest coś takiego jak miernik pojemności kondensatora tudzież miernik esr jeśli się nie mylę. Jeśli ktoś ma wątpliwości należy się wyposażyć w taki miernik i po prostu posprawdzać budzące podejrzenia kondensatory. Problem jest taki że należało by to robić kiedy kondensatory są wylutowane. To tak jak z lampami. Nowa lampa i lampa która ma już utracone powiedzmy 50% emisji dalej będzie grała i pierwsze wrażenie nie będzie budziło u większości podejrzeń. Al miernik mocy lamp może nas w tym momencie niemile rozczarować. W porównaniu z tym co dziś można kupić to żadne urządzenie sony ES nie ma super kondensatorów na pokładzie. Weźmy pod uwagę choćby Panasonic FC które moim zdaniem są lepsze od popularnych Nipponów czy Elny Slimic ( z czym nie każdy się musi zgadzać). Lub tez Nichicon KZ Muse lub też Nichicon Fine Gold. Są jeszcze BC components. Tylko w które miejsca powstawiać konkretne kondensatory wiedzą tylko ci co już mieli z nimi styczność. Na pałę wymieniając wszystkie na jeden typ można tylko pogorszyć brzmienie ale może też wyjść z tego coś ciekawego brzmieniowo.

SONY - TA-F500ES, TA-F770ES, TA-F800ES, TA-N80ES, TA-E80ES, ST-S770ES, ST-S500ES, CDP-X559ES -2x. NAKAMICHI - OMS-5E, OMS-7E. YAMAHA - M4 - 2x, C-4, C-6, T550. Bowers & Wilkins 602.S3. sorento.

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

@Stivi89

i teraz po sony 808es na jaki wzmacniacz się "przerzucasz"...?

Jak na razie na nic. Ze sprzętem audio na razie daję sobie spokój kupiłem używaną mini wieżę Yamahy 410e i wystarczy. Jak na razie są ważniejsze rzeczy niż audio. Ale jako tako rozglądam się za przedwzmacniaczem 80+ końcówką 80es ale tą mkI czas pokaże co się znajdzie może zapoluję w niemczech jak już tam goszczę 18 miesięcy.

http://allegro.pl/audio-nr-1-12-2013-caloroczny-zestaw-i3869318976.html jak na razie wyprzedaję to co mi zbędne. jest jeszcze CDP-XA3ES za 1200zl z laserem dostępnym i tanim KSS-240 oraz wzmacniacz 5.1 dolby prologic TA-VA8ES za 550zł.

Nie wiem czy to Ci pomoże, ale mam takie dane w spisie:

SONY CDP-701ES

2 x CX890 / CX20017

KSC-100A (Toshiba OPH-31)

31, a nie 32.

Znowu tutaj http://www.thevintageknob.org/sony-CDP-701ES.html - jest napisane, że jest podobny to OPH 32 - wydaje mi się, że różnica jest minimalna - może trzeba gdzieś coś spiłować i będzie pasować.. zresztą gdzie na francuskiej stronie widziałem, jak koleś zaadoptował oph32 w miejsce oph31 - jest to chyba do zrobienia.

Zastanawiam się nad z kupnem wzmacniacza TA-F 808es w złotym kolorze, jest w idealnym stanie, jak by ktoś co dopiero go wyjął z pudełka. Czy jest sens go kupować jeżeli chodzi o brzmienie,mógł by się ktoś podzielić opinią o nim? Słucham rocka,blusa,jazzu,klasyki. Od dżwięku oczekuję odrobiny ciepła,przestrzeni, dobrej lokalizacji będzie podłączony pod monitor audio rx-8. Inne propozycje jakie mam to TA-f770/870ES i końcówka mocy TA-N90ES. Do tego mam zamiar dokupić cd sony SCD-777ES

http://allegro.pl/sony-ta-f550es-od-zeta-i3861760213.html

Warto?

Sprzedawca deklaruje, że udziela gwarancji i że wzmacniacz aktualnie gra bez problemów. Powiedzcie, czy jeśli chodzi o ten ułamany przełącznik, jakie są możliwości naprawy? Prawdę mówiąc, korzystałbym tylko z jednego systemu głośników, więc dopóki by działał, to by było ok.

Cześć chłopaki czy któryś z Was miał okazję słuchać kolumn Sony SONY SS-X90ED bądź je posiada ? W necie nic nie znalazłem na temat jakiegoś testu czy coś w tym stylu .

Chcesz posłuchać SSX70ED? Zapraszam do siebie.

http://allegro.pl/audiofilski-wzmacniacz-sony-ta-f770es-stan-igla-i3858773693.html

Czy ktos kontaktowal ze z osoba ktora sprzedawala ten wzmak. Bo ja dostałem tylko informacje o przelewie i koniec. Poeniadze wplacone i cisza, masakra nie wiem jakie kroki podjąć. Dzwonilem pod numer i odebrala telefon kobieta, ale nie ma zielonego pojecia o tej aukcji..

Edytowane przez Lizak86

Mi tylko odpisał, że za 1800zł od ręki może sprzedać.

Wysłane z mojego WT19i przy użyciu Tapatalka

Napisz meila żeby Ci podał numer przesyłki, albo czy wogóle wysłał.

Wysłane z mojego WT19i przy użyciu Tapatalka

Accuphase P-450, Visaton Couplet, Visaton Conga, Asus Xonar Essence ONE

panowie mam taki problem, mam Sony SCD555ES i po uruchomieniu jak chce załadować płytę, to bez lekkiego ''wciśnięcia'' szuflady nie wysuwa się. jak podziała moment albo jak już otworzy się raz czy dwa albo 3, to działa mimo że z lekkim opóźnieniem w miarę normalnie- czy to może być pasek do wymiany? kto coś wie? kompakt ma już swoje naście lat (pewnie ze 13) proszę o info. cd kupiony na allegro od gościa o nicku nomad_2000 ....nie narzekam, ale miał być idealny i tego się spodziewałem a mam wrażenie że kupiłem gniota jak zazwyczaj bywa....ja sobie go naprawię tylko muszę wiedzieć co i jak :-)

Napisz do niego, i za jego wiedza podejrzyj ten pasek, na poczatek mozesz go wyczyscic, jezeli bedzie tylko troche lepiej, to wymien ten pasek. Zmierz srednice i kup taki sam lub ciut mniejszy, paski mozesz poogladac chocby w sklepie LEDMAR ,

masz na myśli ze mam napisać do sprzedawcy? on nie dawał gwarancji więc mam jego pozwolenie w poważaniu:) odtwarzacz jest już mój na zawsze:) pora go podratować:) Dzięki Rysiu za info.

czy ktoś ma wiedze z jakim preampem sprzedawana była koncówka TA-N55ES??? nie mam na myśli tego co na allegro jest w sprzedaży tylko co producent z ta koncówka proponował???

czy ktoś ma wiedze z jakim preampem sprzedawana była koncówka TA-N55ES??? nie mam na myśli tego co na allegro jest w sprzedaży tylko co producent z ta koncówka proponował???

TA-E1000ESD, TA-E2000ESD <- dedykacja do N55ES.

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.