Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  651 członków

Sony Klub
IGNORED

Klub Miłośników Sony z serii ES

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

To nie bylo ogloszenie, jakies dwa miechy temu spiepszyla mi sie 779 dalem ogloszenie na tablicy i chlopak sie odezwal. Gosc ma dwa 779 jeden z taka sama usterka co ja mialem drugi w stanie idealnym. Troche pogadalismy i okazalo sie ze bedzie je sprzedawal...i jest w posiadaniu nowki 272 no to zajebiaszczo juz mialem brac kss ale pomyslalem ze jeszcze chwile zaczekam i widac o miesiac za dlugo...

to jest taki deficytowy towar że jak pojawi się na aukcjach to nie ma się co zastanawiać tylko trzeba brać póki jest bo nie wiadomo kiedy pojawi się następna taka okazja :/ ja na ebayu w ciągu 1,5 roku widziałem może 2 nowe szt. na sprzedaż a codziennie sprawdzam aukcje.

Uporałeś się z tą usterką?

Generalnie lepiej kupić 779ES czy 707ES? Ten drugi jest młodszy to wiadomo ale ulepszyli coś w stosunku do 779?

Bumpalump, a co to za nowy nabytek?

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Gdzies przeczytalem i ktos pisal ze 779-18bit, 707-20bit i jakis uklad w sekcji cyfrowej zmienili na plycie analoga ale ale to tylko gdzies przeczytalem.....ale to najlepiej wiedzial by Piotrek608..pozdrawiam jak przeczyta..

Posiadam drugi 779 i jestem zadowolony chociaz jeszcze go nie ruszalem ale byly chwile slabosci ''''

Bumpalump, a co to za nowy nabytek?

a to moja końcówka N80ES na serwisie u kolegi ;)

Gdzies przeczytalem i ktos pisal ze 779-18bit, 707-20bit i jakis uklad w sekcji cyfrowej zmienili na plycie analoga ale ale to tylko gdzies przeczytalem.....ale to najlepiej wiedzial by Piotrek608..pozdrawiam jak przeczyta..

Posiadam drugi 779 i jestem zadowolony chociaz jeszcze go nie ruszalem ale byly chwile slabosci ''''

dzięki za odpowiedź, będę szukał sobie na spokojnie 707, zazdroszczę dwóch playerów :)

Edytowane przez Bedi

Lepiej kupić 707ES, bo ma wyjście w klasie A. Co prawda napęd już gorszy niż w trójce X7ESD, X77ES i X777ES, ale chyba warto. 779 nie gra wcale gorzej. Kurcze, trza wybrać jakiś referencyjny system, spotkać się i w końcu wybrać, który najlepszy :D

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

X77ES to X7ESD z lepszym transportem.

Czy 779ES i 707ES to klasa A. Co do samego transportu. W 779ES i w 707ES siedzi ten sam co w R3. Teoretycznie, 707ES powinien być lepszy, bo ma dodatkowe filtry cyfrowe o rozdzielczości 20 bitów. W 77ES siedzą za to takie o rozdzielczości 45 bitów :)

Ale wiadomo, trza posłuchać. Może kiedyś zorganizuje taki odsłuch u siebie, wtedy można by porównać :)

Aha, ostatnio ktoś się pytał jak sprawdzić fazowość przewodów zasilających w Sony. Niżej notka z instrukcji:

post-15740-0-43672100-1446063705_thumb.jpg

Jeśli nie ma takiego białego paska na przewodzie (ja na N55ES nie miałem), to trzeba zdjąć pokrywę, zlokalizować brązowy kabel i za pomocą miernika sprawdzić ciągłość obwodu między kablem brązowym a wtyczką. Jeśli bez miernika no to trzeba ręcznie :)

Edytowane przez neomammut

Czyli sugerujesz, że laser pada ?

Pamietam jak plejke trzebabylo stawiac do pionu zeby przeczytala gre :)))

Czyli sugerujesz, że laser pada??

Witam, Jaki siedzi laser w cdp 991 ? taki sam jak w 791 kss 240a ?. Miałem problem z cd 791 tzn po włożeniu płyty często płyta była wysuwana. Czasem łapał. Czasem musiałem cd podnosić prawie do piony żeby załapał. Czasem tykało cd i pokazywało no disc. Na oryg zwykle wchodziło. Chyba to wina lasera. Miał może ktoś podobny problem. Zastanawiam się nad cdp 991.

Tak w 991 siedzi kss240A...

Co do twojego problemu dziwne ze wysuwa sie sama pewnie krancowa i pasek...

Ja bym wyjal caly naped rozebral go banal, przesmarowal wszystko, pasek do wrzatku na 15 min i wszystko ladnie poskladac. Wtedy wyjdzie czy laser czy

Witam, Jaki siedzi laser w cdp 991 ? taki sam jak w 791 kss 240a ?. Miałem problem z cd 791 tzn po włożeniu płyty często płyta była wysuwana. Czasem łapał. Czasem musiałem cd podnosić prawie do piony żeby załapał. Czasem tykało cd i pokazywało no disc. Na oryg zwykle wchodziło. Chyba to wina lasera. Miał może ktoś podobny problem. Zastanawiam się nad cdp 991.

Co do twojego problemu dziwne ze tacka wysuwa sie sama pewnie krancowa i pasek...

Ja bym wyjal caly naped rozebral go banal, przesmarowal wszystko, pasek do wrzatku na 15 min i wszystko ladnie poskladac. Wtedy wyjdzie czy laser czy prowadnica. Laser tani oczywiscie "zamiennik" ;) ale gdzies widzialem oryginaly za 160 zl.

Hej.

Co do twojego problemu dziwne ze wysuwa sie sama pewnie krancowa i pasek...

Ja bym wyjal caly naped rozebral go banal, przesmarowal wszystko, pasek do wrzatku na 15 min i wszystko ladnie poskladac. Wtedy wyjdzie czy laser czy

Co do twojego problemu dziwne ze tacka wysuwa sie sama pewnie krancowa i pasek...

Ja bym wyjal caly naped rozebral go banal, przesmarowal wszystko, pasek do wrzatku na 15 min i wszystko ladnie poskladac. Wtedy wyjdzie czy laser czy prowadnica. Laser tani oczywiscie "zamiennik" ;) ale gdzies widzialem oryginaly za 160 zl.

Hej.

ok dzięki za pomoc.

Witam

Ma 3 pytania do użytkowników ES ów

1. potrzebuje kolumn podłogowych do mojego F690ES mają grać w pomieszczeniu 12m2 w przyszłości w pomieszczeni 20m2 fajnie by było jakby kolorystycznie pasowały do boczków w wzmacniaczu interesują mnie tylko w miare świeże nowe kolumny w cenie do 1,5-2tyś.

2. Jaki tuner będzie pasował do mojego wzmacniacza chodzi mi o wygląd oraz podobną jakość, w jakie tunery sony obsługują technologię DAB+ ?

3. Czy znajdę gdzieś polską instrukcje obsługi do x229es?

Ktoś pomoże?

Więc tak, właśnie poszedł do ludzi w dobre ręce do kolekcjonera ES-ow z Wrocka tym razem świadomie drugi X779ES, przez pierwsze dwa dni w głowie była lipa ale przeszło...myślę ze kiedyś może na stare lata zakupie jeszcze trzecie X779ES ale na razie bardzo długa pauza, teraz rządzą u mnie trzy przetworniki i Daphile jest naprawdę dobrze :)

X779ES po modzie naprawdę fajnie gra i wcale nie ustępuje przetwornikom do 5-6 tysi...

Hej.

Witam serdecznie .. Ponownie wpadam na to zacne forum ... A wiec po bojach z Maranzem Pm 14 którego wylicytowałem na allegro ale gość się najwidoczniej rozmyślił znowu nie mam nic masakra .... Mam jakiegoś pecha ehhh:(( Ale jest Pm 16 już prowadzę rozmowy z właścicielem :)) Ale doczytałem ze marantze mają problem z kolumnami 4 ohm czy to prawda ?

A może w klubie Marantz`a będą wiedzieć?

Sorki ale jest taki ?

Oki przepraszam najmocniej już znalazłem .. Na usprawiedliwienie napisze ze bardzo chciałem Sony es ale się nie udało :((

Jakosciowo to ze 2 klasy wyzej, sygnatura brzmienia jednak calkowicie inna niz 770es, marantz gra troche ciemniej, ma bardzo obfity bas jednak nie traci przy tym szybkosci, z jasnym cedekiem jak np ostatnio

testowany denon dcd 1550ar zagralo by to idealnie z moimi kolumnami

Jakosciowo to ze 2 klasy wyzej, sygnatura brzmienia jednak calkowicie inna niz 770es, marantz gra troche ciemniej, ma bardzo obfity bas jednak nie traci przy tym szybkosci, z jasnym cedekiem jak np ostatnio

testowany denon dcd 1550ar zagralo by to idealnie z moimi kolumnami

Czyli jak dobrze rozumiem to sony taf 770 es jest wyżej kurka tak myślałem :(( No Marantza mi polecono do moich kolumn zaleca się kolumny o charakterze neutralnym a takią dostałem wiadmosc ze moje należa właśnie do takich ..

Kurde ludzie nie wiem ja się zabije zaraz znowu przekręt masakra ... Jak można dwa razy pod rząd kupić od oszustów to jakaś plaga ... Ehh .. Zaraz chyba pozbędę się wszystkiego i nic nie kupuje bo ręce opadają ...

No znowu oszuści konto ma zablokowane na allegro ten od pm 16 jak i na OLX w czoraj jak pisałem na forum wpłaciłem przez payu ale mi forse wrócił twierdząc ze tamto nie aktualne i ze mam na inne wpłacić i poczułem się jak by na mnie wylało się wiadro wody zimnej i zadzwoniłem na podany numer telefonu a tam jakaś kobieta nie zna kompletnie goscia i z całkiem innej miejscowości potem napisałem do allegro i zablokowali mu konto po godzinie gość dadzwonił do mnie myślałem ze sprawdza go i będzie ok dziś dostałem wiadomość ze konto zostało zablokowane na stałe dzwoniłem na numer z którego dzwonił do mnie wczoraj i nikt nie odpowiada a na olx tez mu skasowali konto i taką miałem przyjemność z tym panem od pm16 . Ale to już drugi raz w przeciągu trzech miesięcy raz wylicytowałem na allegro PM14 za 2700 potem się okazało ze gośc podeje mi kilka kont okazały się na szczęście zablokowane a potem się urwał kontakt napisałem do allegro i odezwał się ale okazało się ze ktoś wystawił włamał się na konto...

Edytowane przez Slawi7
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.