Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  651 członków

Sony Klub
IGNORED

Klub Miłośników Sony z serii ES

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

Szukam nowego wzmaka!!! Prosiłbym o mała pomoc chciałbym aby każdy podał trzy najlepsze modele dostępne w DE jak i w PL. Z pośród tych najcześciej powtarzających sie chce zawezic poszukiwania do kupna docelowego systemu. Powiedzmy ze do kwoty 2tys€. Mam nadzieje ze wszyscy mnie zrozumieli o co mi chodzi ... Pozdrawiam i oczekuje na konkrety ;)

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

napisz nowy temat w zakładce hifi , bo na sony to stać już Ciebie na każde :)

Widzę ze sie chyba nie zrozumieliśmy ??? Może ja podam przykłady :

1.Ta-B7

2. Ta-N77es + Ta-E80es

3. Ta-Fa777es

Chodzi o wybranie jak najlepszego modelu w tych pieniądzach oczywiście musi to byc 1000% oryginał nie grzebany a takie sie cenią ;) Myśle ze teraz wiecie o co mi chodzi....???

Widzę że kolega chyba pokochał to forum ;-) , żeby tylko życia starczyło na słuchanie ,a nie szukanie ;-)

EVERSOLO DMP - A8 +++XINDAK PA-M +++HARPIA ACOUSTICS JANTAR 2B

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

Z Sony to ja od dziecka na nim sie wychowałem po drodze były jakieś tam próby z onkyo, denon, yamaha ale najbardziej mi pasuje Sony typowo audiofilskich marek nie słuchałem. I mi to wystarczy sentyment pozostanie :)

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

nówka sztuka KSS-272A, nieotwierana nawet, cena zaporowa:

http://www.ebay.de/i...cIAAOSw7FRWVihl

Moim zdaniem cena nie jest zaporowa jeżeli ktoś już posiada model z tym laserem ale padł mu i chce tchnąć nowe życie w niego to jak najbardziej jest na miejscu sam gdybym posiadał model z tym laserem bym kupował. Wiedziałbym wtedy że przez kolejne 20 lat mi nie padnie prędzej elektronika niż laser. Moim zdaniem to gratka dla snoba :):):)

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Stivi89

Jeżeli szukasz wzmacniacza do 2kEUR to typy przez Ciebie podane są dobre. Niestety, ich dostępność jest odwrotna do kolejności na Twojej liście. A już zdobycie n77es w komplecie z e80es będzie wyczynem choć raz na rok się trafia.

Do listy porzuciłbym 7es, posiadam go wraz z 777es, godna konstrukcja.

Polecam holenderski serwis maarktplat (czy jakoś podobnie). Nie znam Holendra, który by nie znał angielskiego więc komunikacja to mie problem.

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

Jest i 830ES :)

2qddbx4.jpg

1smus2.jpg2yjpymx.jpg6igndv.jpg

Widzę moja była juz rozebrana ...;)

Stivi89

Jeżeli szukasz wzmacniacza do 2kEUR to typy przez Ciebie podane są dobre. Niestety, ich dostępność jest odwrotna do kolejności na Twojej liście. A już zdobycie n77es w komplecie z e80es będzie wyczynem choć raz na rok się trafia.

Do listy porzuciłbym 7es, posiadam go wraz z 777es, godna konstrukcja.

Polecam holenderski serwis maarktplat (czy jakoś podobnie). Nie znam Holendra, który by nie znał angielskiego więc komunikacja to mie problem.

Licytuje właśnie Ta-N77es : http://m.ebay.de/itm/Sony-TA-N77ES-Endstufe-Verstaerker-/252181174296?nav=SEARCH

Nie ma jakiejs ogromnej roznicy, to podobna charakterystyka brzmienia co poprzednie moje wzmacniacze Sony ES, poprawila sie troche przestrzen i napewno dynamika ale tego akurat sie spodziewalem, czuc przyrost mocy chociaz na papierku to tylko 30W to czuc napewno roznice w wydajnosci zasilacza, ale to uslyszy tylko ten ktory ma kolumny ktore tego pradu wymagaja, ogolnie jestem zadowolony, chcialem miec 830 i w koncu sie udalo, podziekowania dla kolegi Stivi89 za organizacje wszystkiego bez niego nie mialbym tego sprzetu :)

Gratulacje Bumpalump. W końcu kupiłeś to na co Polowaleś i na pewno w oryginalnym stanie.

teraz na pewno wszystko sprawdzasz i zrobisz mu generalny przegląd.

Pozdrawiam

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

Juz po przeglądzie zlozony :-)

No i jak tam po przeglądzie?? Prócz prądów spoczynkowych wymagał jeszcze jakiś zabiegów?? Napisz co jeszcze w nim robiłeś bo ciekawość mnie zżera. Wiem ze u mnie wszystko funkcjonowało poprawnie ale teraz w twoich rękach może być jeszcze tylko lepiej :-)

Czyścilem same selektory, potencjometr glosnosci odpuscilem, pomierzylem jeszcze kondensatory i wszystkie napiecia, wszystko w jak najlepszym porzadku chociaz wzmacniacz nawet z prawidlowo ustawionym pradem spoczynkowym jest niezlym grzejnikiem

Rozbieralem, prądy ustawione wg serwisówki, nie ma zadnej korzysci w ustawianiu wiekszych pradow, zwiekszenie o kilka mV nie sprawi ze stopien koncowy zacznie grać w klasie A

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.