Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  651 członków

Sony Klub
IGNORED

Klub Miłośników Sony z serii ES

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

przykro mi ale nie mam pojęcia, ale powiem, że 6 jak dla mnie zagrała lepiej od 990, którą miałem jeszcze w zeszłym roku, ale być może, że 990 była grzebana i stąd ten problem (kupowałem ją od turka w Niemczech) - jest teraz za granicami naszego pięknego kraju i cieszy się nią kolega z Czech

Panowie,

pozwólcie, że zmienię nieco kierunek zainteresowań.

Czy macie jakieś doświadczenia z zestawem dzielonym Sony TAE 90 ES + TAN 90 ES. Na audiogonie był niedawno do kupienia za USD 1900.

Jako, że wkrótce pozbędę się swojej 770es, to chcę znaleźć godnego/lepszego następcy dla niej. I będzie to albo w/w zestaw albo integra TA-FA 70 ES.

Tak więc - co wg Was lepiej wybrać dzieloną 90-kę czy zintegrowaną 70-kę?

Wiem, że nie należy sugerować się opiniami zasłyszanymi, ale weź tu posłuchaj tych klocków, niby gdzie :-(

Znalazłem bardzo ciekawą recenzję końcówek mocy sony, z których wynikało, że 90-ki są jednymi z najlepszych, wręcz stawiane niemal na równi z 1 es. Przede wszystkim recenzent miał tu na myśli rozwiązania konstrukcyjne i zastosowane elementy. A za nimi "dopiero" znalazły się 77-ki, niestety, ze względu na mnogość wersji (?), i nie chodziło tylko o różnice pomiędzy wersją amerykańską czy europejską, również dedykowane na konkretne rynki miały np. inną ilość zastosowanych kondensatorów.

TA-N55 to zdecydowanie najsłapszy owiele lepsze są TA-N80ES i TA-F77OES ale nie ma już tak kolosalnej różnicy jak między TA-N55ES sony ma bardzo ładną przestrzeń bardziej w szerz niż w głąb albo tak jest umnie czysta góra dużo informacji przekazuje ale nie jest natarczywa czasem bas potrafi się wyrwać ale może mam za małe pomieszczenie

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Jaka masz wersje 55 ES> Na Kitamurze czy na toroidzie? Jesli ta druga to jest zdecydowanie slabsza. Wiem ze jest tez 80 ES na Kitamurze i to musi byc jazda. U mnie bas byl punktowy i mocny. Niestety w takich wzmakach jak 700 ES czy 770 ES (te odsluchiwalem u siebie) zaczal sie rozlazic.

mam wersję amerykanśką ale tęż miałem na toroidach i są jeszcze gorsze to nie znaczyze są złe ale np. z B&W CDM7SE nie specjalnie sobie radzą basu już nie potrafią trzymać w ryzach jak większi bracia

Witam. Zapytam nie na temat. Dostałem o 17.00 przesylkę z CDP. Ile musi odstać zanim nabierze temperaturę pokoju? CHciałbym go jeszcze dziś posłuchać. Pozdrawiam, Mazor.

4-6 godzin a jak Ci się spieszy to potraktuj suszarką do włosów na najniższym biegu z pół godziny,tylko uważaj żeby Ci się styropian z opakowania nie zassał do środka (franca wszędzie wejdzie)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Witam szanowne grono, zdecydowalem sie teraz na zakop kolumn. Kwote mam do wydania do 1400 zlotych, zalezy mi tez, zeby byly raczej nowe.... I tu jest pierwsze moje pytanie, jesli uzywane, to na co zwracac uwage. I drugie pytanie, w "O MNIE" mozna zobaczyc co mam za sprzet, pokoj mozna przejrzec pod adresem: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/17c39cbc511f540b.html

Jesli ktos moze mi powiedziec, ktorymi kolumnami sie zainteresowac i przesluchac, na co zwracac uwage podczas kupna nowych kolumn, gdzie najlepiej kupic, jesli kupowac nowe?

Muzyki slucham roznej, praktycznie kazdej, od klasycznej po metal :) Pokoj ma mniejwiecej 40m2...

Nigdy nie kupowalem kolumn dla siebie, bo poprzednie ktore mialem odziedziczylem po ojcu :)

Za wszelka pomoc dziekuje!

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

sorki 30m2 - policzylem dokladnie :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

>neomammut

Z kolumnami używkami - weź ze sobą jakieś płyty z pianistyką, na takiej muzyce wychodzą czasem rzeczy, których nie wychwycisz na innym materiale. I nie bierz od kogoś na zasadzie "podłączone i gra", tylko sobie trochę płyt posłuchaj u kogoś. To tak dla pewności aby nie kupić problematycznych. A szwankujące kolumny do duży kłopot a czasem ... potem spore wydatki.

Trudno polecić coś z nowych kolumn do 1400 zł... w dodatku twój pokój jest dość duży (no chyba, że będziesz słuchał w tzw. bliskim polu - nie polecam). Jedyne co mi przychodzi do głowy to Usher S-520, jak na tanie monitorki mają niezłą górę i są dość dobrze wykonane. Test Pacuły http://www.highfidelity.pl/artykuly/0601/usher.html

Osobiści jednak poszukałbym na twoim miejscu czegoś z drugiej ręki. Albo dozbieraj jeszcze troche ;-)

Pytałem już, ale zapytam raz jeszcze:

Czy są jakieś godne polecenia cd sony z serii ES, ale tylko z modeli do których dostępne są lasery?

z góry dzięki za info.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.