Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  650 członków

Sony Klub
IGNORED

Klub Miłośników Sony z serii ES

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Łał! Jeszcze tylko monologów klonów tutaj brakowało buehehe...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

discomaniac71, 2 Lut 2008, 14:10

>Wszak Brazylijka to przerobione Sony z serii

>ES...

Kupiłem bo można było zaaplikować DAC Stelmacha a chciałem "platformę" pod ten przetwornik, ot co. Było w miarę nowe, nie śmigane, no i wstęp do serii ES - choć bez podniecania się. Choć trzeba przyznać że w porównaniu do tego soniaka to poprzednie nośniki Stelmacha w środku wyglądały tragicznie;-)

Wszystko wskazuje na to, że będę sprowadzał CDP-308ESD z Niemiec.

Wszak nie słyszałem tego modelu ale cena bardzo przystępna i jak mi nie będzie pasował to pewnie na Allegro go sprzedam z 2-krotnym zyskiem.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Walery jak wiesz robilismy w Krakowie odsluch w zasadzie wszystkich wersji Stelmacha i za kazdym razem wypadl on blado. Moze trafil na zbyt silnych przeciwnikow nie wiem. Zastanawiam sie na ile poprawki Piotrka608 i dodatkowy zegar moglyby mu pomoc... I tutaj mam pytanie: jak oceniasz zmiany brzmienia samego przetwornika przed pozostalym upgradem?

Witam szanowne grono pozytywnie zakreconych! Dokonalem zakupu, ktory to zakup byl od dawien dawna przezemnie poszukiwany. Mianowicie kupilem ST-S770ES w czarnym kolorze z drewnianymi boczkami w stanie idealnym! Czekam na sprzecik z niecierpliwoscia. Jestem szczesliwy!

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

kubedes, 3 Lut 2008, 23:26

>mam do miłośników ESek pytanie estetyczne:

>czy Sony wyprodukowało cokolwiek z tej serii w innym kolorze frontu niż czarny?

>

>chciałbym srebrnego wmaka :-)

zalezy z jakiej serii, bo np dosc nowe sprzety sa w kolorze srebrnym - ostatnia odslona ES jest w kolorze srebrnym, natomiast przewaznie jest to kolor czarny lub zloty (szampanski)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Z tego co wiem, ani 707 ani 770 nie maja wlasnie RDS`u. A boczki musza byc:D

Ani 707 ani 770 nie maja RDS`u, ale jeden i drugi ma mozliwosc nadawania nazw stacja (chyba do 4 znakow) :) Jak dla mnie to wystarcza :D

zmyliła mnie możliwość nadawania nazw stacji.Nie dla RDS jednak interesuje się tym tunerami ale ze względu na chwalony układ Direct Comparator oraz doskonały stosunek sygnału do szumu sięgający 90dB(mono) 86dB (stereo).

Podobno celowo zrezygnowano z RDS-u dla poprawy jakości dzwięku. Wydaje się to wielce prawdopodobnym, zważywszy na fakt, że niższy model tj. ST-S570ES jest wyposażony w taką funkcję. Tak na marginesie - znakomity klocek. Gratuluję zakupu.

discomaniac71, 5 Lut 2008, 11:06

>Panowie zauwazyliscie ze jak nie ma wsrod nas clo2 watek zaczyna umierac? Nie - nie zamierzam go

>odblokowywac tylko stwierdzam fakt.

Toć ci to próbowałem wytłumaczyć, że wątek rozkręcił się w pewnym momencie dzięki clo2, Rafaellowi i mojej jakże skromnej osobie ;-) ... Clo2 zbanowałeś, mnie zacząłeś przywoływać do porządku (ciekawe jakim prawem) a Rafaell stracił zainteresowanie... i będzie to 10 wątek o ES który pójdzie się... kochać :(

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Takim prawem ze 2/3 wpisow bylo nie na temat i dotyczylo cen na Allegro. clo2 dostal 2 ostrzezenia po czym wyraznie przegial bagiete i zostal zbanowany. Sam sobie na to zasluzyl.

No to teraz na temat:Zamieszczam trzewia nabytego TA F 707 ES ściślej tranzystory mocy te pod radiatorem.Nie wiem czy są to oryginalne ale brzmienie naprawde podoba mi się.Oprócz tych są jeszcze liczne tranzystory firmy NEC ale na górze na innej płytce.Rzućcie okiem

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.