Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  650 członków

Sony Klub
IGNORED

Klub Miłośników Sony z serii ES

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie czysto teoretyczne.

Czy taki wzmak:

http://allegro.pl/item394305429_wzmacniacz_sony_ta_f_519_r_twin_drive_rarytas_.html

bardzo odbiega jeśli chodzi o jakość dźwięku od wzmaków serii ES?

Pytam bo bede kompletował dla znajomego budżetowy zestaw, i chciałbym, żeby mimo wszystko było to coś przyzwoitego.

• 4 tygodnie później...

Niezly ten GX70ES :)

Ja mam inne pytanie, czy lepiej kupic STR-DA80ES, czy TA-E2000ESD?

Kupuje aby uzywac jako przedwzmacniacz i nie wiem ktory sprawdzi sie lepiej w moim systemie (system jak w "O Mnie")?

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

UPS sorry: GX79ES :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Ale nie, pytanie tyczy sie modelow: STR-DA80ES i TA-E2000ESD

• 2 tygodnie później...

i dodatkowo jako dla zainteresowanych calutka wieżyczka ze stajni sony wszystko es oczywiście do sprzedania :)st-sa5es,mds-ja50es,cdp-xa50es,ta-f7es oczywiście wszystko w oryginalnych kartonach z oryginalnymi pilotami stan jak nowy

post-20024-100007811 1219080361_thumb.jpg

no ok sorka tak mi się napisało proszę o wybaczenie dla ciekawskich zmieniam sprzęt na poczciwa diorę z serii 700 oczywiście sam wzmacniacz + korektor to jest muzyka dla mnie nikt nie da tyle wysokich i niskich tonów jak ten sprzęt proszę pamiętać ze najlepsi konstruktorzy byli w Polsce koniec i kropka

jeśli ktoś posiada sprzęt wersji qs lub es a szczególnie mówimy o wzmacniaczach i się grzeją jak patelka to możne do mnie skierować się z porada wiem doskonale i nie szkodzi to w zupełności wzmacniaczowi jak zmniejszyć mu temperaturę w ciagu 3 min obniżysz pemperature wzmacniaczowi japonce nie są wcale głupie i robią coś kto doskonale o tym wie to kosztuje dobry browar

Myślę że szanowne grono miłośników ES'a bez problemu by się na 1 browara zrzuciło, ja mogę zostać skarbnikiem, tylko podaj adres pod jaki podesłać. A tak na poważnie to to jest klub miłośników marki sony, a nie klub ja wiem ale nie powiem, więc jak znasz (masz) jakieś fajne porady to zapraszamy do się otwarcia.

łeee, pewnie chodzi o zmniejszenie prądów spoczynkowych a może nawet przełączenie z tył z 220 na 240V - zawsze to pare W mniej :), robota na kilka minut :))

A może to coś innego ?

panie cripple kiwi prąd podkładu ustawiany jest fabrycznie określony jest przez konstuktorow wszyscy myślicie ze jesteście lepsi od konstuktorow japońskich takiej firmy jak sony nie wystarczy mieć ukończonej zawodówki elektryka i pokręci potencjometrem w lewo lub prawo

Seba_rtv - japońscy konstruktorzy to nie bogowie i nie zerżnęli technologii od ufoludków - uwierz mi, że naprawdę są ludzie którzy są wstanie wymyśleć coś więcej, nawet jeśli dotyczy to tylko drobnych modyfikacji firmowego urządzenia.

Ale to chyba oczywiste.

Mój poprzedni wpis to próba "ciągnięcia za język" - niestety nie napisałeś jak obniżyć temperaturę. Sam bym chciał wiedzieć jak to zrobić bo mam taki wzmak i faktycznie grzeje się tak że śmierdzi jak z żelazka...

sam przed chwilą wyłączyłem tą stronę - właśnie dlatego że jest płatna. Ktoś z forumowiczów miał chyba serwisówkę - trzaby te 31 stron przeżeć.

no tak oczywiście ze nie napisałem i nie napisze za szkole wiedzę się płaci nie rozdaje byle komu oczywiście mogli wymyslec coś lepszego np. modli coś zrobić na styl diory bardzo prosty i tani wzmacniacz a wali jak pioruny z jasnego nieba i się nie grzeje dlaczego bo polak jest mądry i ma czym pomyśleć oczywiście da się zmniejszyć temperaturę poprzez podkręcenie potencjometru ale w ten sposob zmienisz prad spoczynkowy który co robi ______ pomysł trochę a zrozumiesz

Wiem, tak z grubsza, co zmienia regulacja prądu spoczynkowego. Tyle że teraz szukam informacji jaki ten prąd powinien być, wg producenta - dlatego, że wzmacniacz ma już ze 14 lat i pewnie wymaga regulacji. Tak było w moim poprzednim harman/kardon - jeszcze starszym - w jednym kanale wynosił połowę z tego co powinien, a w drugim był sporo za duży.

no właśnie wiec co robi prąd spoczynkowy ???? poczytaj sobie tutaj :

http://www.audiostereo.pl/jak_sprawdzic_prad_spoczynkowy_39695.html

dokładne dane techniczne możesz przeczytać tylko w katalogu serwis albo u znawcy sony twojego modelu

albo zastosować twoja metodę ruszyć prąd spoczynkowy najlepiej na polowe i będzie ok przekonaj się sam ustaw sobie na polowe włącz i posłuchaj nawet przy regulacji gałki na polowe będzie zimny jak lód

oczywiście na podzespoły później możesz sobie wrócić na ustawienia takie jakie masz

Wg. tego pdf-a w ta-f590/690 prąd ustawia się na 110mA - to chyba trochę za mało dla 707 - ten wzmak pracuje chyba do pewnej mocy w klasie A...

No nic - pomierzę, zobaczę - może akurat obydwa kanały mają tyle samo...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.