Skocz do zawartości
IGNORED

LITE DAC-62

stinek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!! Chcialbym podzielic sie wrazeniami z odsluchow mojego nabytku ,ktorym jest w.w. DAC. Wszystko zaczelo sie od tego ze kupilem na X-mass kolezance zestaw ,w ktorego sklad wchodzil m.in. LITE DAC-38. 38 zaskoczyl mnie do tego stopnia ze postanowilem sprawic sobie cos z tej "stajni".Nawiazalem kontakt z chlopcami z LITE ktorzy zaproponowali DAC -68. Ostatecznie jednak troche w ciemno wybor padl na DAC-62 ,ktory jest modyfikowanym przez Pacyfic Valve dacem 60. I w tym przypadku pozytywne zaskoczenie jeszcze wieksze. Przyznaje ze nie uwazam sie za osobe szczegolnie osluchana , lecz roznica w porownaniu z moimi pozostalymi dacami czy tez CD pleyerami byla znaczna. Nie jestem forumowym, domoroslym recenzentem wiec nie bede pisal o spadajacych kocach , skakaniu po polkach ,biegajacych krolikach itp. Postaram sie opisac wlasnymi slowami. Otoz poprawie ulegl niemal kazdy aspekt dzwieku- muzki. Nieograniczona dynamika , gora czysciutka i delikatna ,bas jakby bardzej zwarty, energiczniejszy. Wokale zblizyly sie bardziej do naturalnego glosu ludzkiego.Ponadto zauwazylem ze dzwiek jest znacznie przestrzenniejszy , prawdziwszy jakby zywy ( to chyba sprawka lamp). Ciarki na plecach w niektorych momentach. Aha! Porownywalem to starannie z Zhaolu D-2.5 , Entech 205.2 , NAD 521i , Audio Refinement Complete CD, oraz wspomnianym LITE DAC -38 , w roznych kofiguracjach wzacniaczowo - kolumnowych . Pisze o tym, gdyz osobom poszukujacym znakomitego (w mojej ocenie) przetwornika polecam tegoz pod rozwage. Ponadto nabylem od "nich" integre A-100 , swietna relacja jakosc - cena. Chcem rowniez zaznaczyc ze nie mam zadnych powiazan biznesowych z LITE AUDIO. Pozdrawiam z nadchodzacymi swietami!!!

https://www.audiostereo.pl/topic/38619-lite-dac-62/

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-803-100006290 1198216142_thumb.jpg

post-803-100006291 1198216142_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/38619-lite-dac-62/#findComment-959803
  • 6 miesięcy później...

Witam

W ubiegłym tygodniu stałem się właścicielem DAC60 firmy Lite. Jak na razie jestem zadowolony, zdecydowanie lepszy od Xindaca DAC5, nie mówiąc już o Beresfordzie.

>stinek

Jakie lampy zastosowano w twojej modyfikowanej wersji DAC-a? U mnie są Sovtek 6922 i nie wiem czy warto je wymieniać na lepsze i czy wpłynie to jakoś na poprawę brzminia.

https://www.audiostereo.pl/topic/38619-lite-dac-62/#findComment-1112496

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.