Skocz do zawartości
IGNORED

Czy za 300-400 zł można kupić dobre CD?

Karol_Szymanowski

Rekomendowane odpowiedzi

Ceny spadają sprzęt HIFI Robi sie coraz tańszy co można kupić naprawdę ciekawego za 300-400 zł Jakiej marki i modelu powinienem szukać do wzmacniacza lampowego by podkreślić jakość

> Karol

Kwota mała. Jak coś ciekawego, to ebay.de

Posortuj ofertę cd w ramach cenowych 99- 199 euro wg. liczby ofert.

I spróbuj wygrać aukcję w ostatniej minucie. 99% pewności, że sprzęt

Cię zaskoczy. Ale koszt, łącznie z przesyłką, 400-750 zł.

pozdr,

nie zakładaj nic z góry; bądź nieskazitelny w słowach; nie bierz nic do siebie; rób wszystko najlepiej jak potrafisz.

Według mnie w tej cenie nie ma nic ciekawego...nawet nie pytam ile kosztowała lampa..jak masz lampę porządną i tylko 400 na cd to kup dvd samsunga (potem Ci zostanie do filmów jak już kupisz dobre cd do stereo) ..

Moja opinia bierze się z odsłuchów, nie znam się technicznie..próbuję doradzić ..wesołych!

Przy obecnym stanie rynku można kupić wiele fajnych modeli Maratza 67se albo coś innego sam nie wiem które najlepsze co waszym zdaniem jest dobre

sam sie dolaczam do kolegi - mam Denona DCD-980 i jesli w cenie 300-400zl byloby cos ciekawszego to bym kupil, choc zaznaczam faktycznie ciekawego - moze jakis Soniak albo Rotel, bo np Onkyo DX-7211 to podobna polka brzmieniowa ( czyli niezle ale moze i mozna wyszukac cos ciekawszego w tej cenie).

Aha sam bylem sceptyczny co do roznic brzmieniowych CD i DVD (tanich). Tymczasem wczoraj porownalem Denona (CD) z Pioneerem DVD300 - i Pioneer odszedl w niepamiec - Denon gral muzyke , Pioneer probowal grac.

Dzis odsluchiwalem Sonke ES-202 no i wypadla calkiem calkiem, ale nie u mnie wiec ciezko mi porownac.

można kupić w okolicy 500 zł - to pewne, jednak wyczekując na okazję. marantz 67 należy odpuścić. należy też sceptycznie podchodzić do starych klamotów opartych o laser kss151a.

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

Czyli taki denon niby audiofilski jest naprawdę szajsem co mam przez to rozumieć to jest kłamstwo co ci ludzie opisują ??

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Skibus, 21 Gru 2007, 22:06

>Ależ Panowie za przeproszeniem bredzicie. NIE MOŻNA.

>

>Mam wrażenie, że nigdy dobrego CD nie słyszeliście.

No właśnie, Skibus wie co mówi - słyszał wszystkie w tej cenie, wie co dla kogo jest dobre, mało tego wie kto, w jakiej cenie i jaki model CD będzie sprzedawał, kolega nie zapytał się czy za 400 zł można kupić CD hi end, a dobre CD, nawet nie zapytał o Bardzo dobre CD

pozdrawiam

Po prostu zdanie Karola trzeba by rozbić na dwa zdania proste, a mianowicie

Jaki CDdek do 300-400 zł i drugie pytanie

jaki dobry CDek do lampy? Niepotrzebne skreślić.

Wespłych Świąt

...kupiłbym np. jakiś model NAD-a - na pewno brzmi poprawnie i w tej cenie bywa na allegro...

Miałem (a właściwie cały czas mam - ale nie na sprzedaż, stąd spokojnie go polecę) marantza 52SE - gra u mnie od chyba 1991 roku, czyta wszystko, również ma na pewno poprawny dźwięk. Pojawiała się oferta na allegro niedawno.

Oczywiscie to używane i niemłode modele będą, ale to nie znaczy, że nie sprawdzą się w budżetowym systemie.

pzdr Staszek

za tą kase kupić nie mozna seryjnego dobrze grającego cd , ale jak by kupić jakiegoś grata troche go przerobic to zdecydowanie MOżNA!!!!

Info mogę dać na PW:)

Za 4stówki faktycznie można kupić jakiegoś denona, grundiga, philipsa, marantza i sukcesywnie tuningować. Tyle, że tuning też kosztuje...

Byłem na kiedyś na odsłuchu cd-ków, które łącznie z tuningiem nie kosztowały więcej jak 1000PLN (jest nawet taki wątek). Generalnie na starociach można wiele zdziałać, ale albo trzeba się znać, albo dać w pewne ręce. I generalnie nie ukryć głęboko, bo często wyglądają jak z laboratorium dr. Frankesteina.

PS. Najsłynniejszy na forum tuningowany Maranciunio kosztował ze wszystkimi operacjami ponoć mniej niż 400PLN, ale dla mnie to przykład, że nawet starego i taniego cd-ka można przy nieodpowiedzialnej zabawie spie...ć.

550zł za DCD-1015 to drogo. Jeden z powodów - kolor srebrny obudowy. Czarne są tańsze, jak sie trafi to za 250-300zł kupisz zależnie od stanu i wyposażenia.

Z mojego doświadczenia: Technics SL-PS840 trafia się w cenie kup teraz około 500-600zł. Gdyby poszedł z licytacji, może byłby taniej. Do tego części za kilkadziesiąt złotych + robota, i sprzęt awansuje brzmieniowo o jakieś 2 klasy, niemniej, trzeba wiedzieć co zrobić. Metodą prób i błędów doszedłem co na co zmienić, a więcej razy robiłem krok w tył niż w przód, gdyż jest to jeden z najbardziej udanych modeli tej firmy, i badziewia w nim w środku niewiele. Niektóre kondy i op-ampy do podmiany, no i jak ktoś chce droższy tuning (czego jeszcze nie robiłem, ale planuję), to osobny zegarek i rozbudowa zasilania.

Ogólnych praw w stylu za 400zł można - nie można, nie jestem w stanie sformułować, na pewno nie będzie to rewelacja wprost z fabryki, i bez dłubania się nie obędzie. Kupując vintage trzeba mieć na uwadze, że można kupić coś bliskiego śmierci technicznej.

Karolu Szmanowski

Jeśli nie jesteś klonem jakiegoeś forumowego podpuszczacza - co podejrzewam - to za 500 ztotych można kupić przyzwoitą sieciówkę a nie CD. A swoją drogą, to jaki masz lampowy wzmacniacz, jeśli szukasz do niego żródła za 5 stówek?

Pozdrawiam Stempur

W Technicsie to raczej od wyższego modelu 840 to raczej mozna tylko spieprzyć części sa bardzo dobre, układy przemyślane i na tuningu nie poszalejecie ważne żeby utrzymać taki dżwiek jaki dają (napęd lasera jednak nowy-czyli wydatki)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Molibden, 22 Gru 2007, 00:28

>550zł za DCD-1015 to drogo. Jeden z powodów - kolor srebrny obudowy. Czarne są tańsze, jak sie

>trafi to za 250-300zł kupisz zależnie od stanu i wyposażenia.

Ja kupiłem niedawno czarnego 1015 za 200 parę złotych - trzeba czekać cierpliwie na okazję.

Przewinęło się u mnie sporo budżetowych cedeków i muszę przyznać, że obecny denon jak za te pieniążki jest naprawdę co najmniej przyzwoity (w tej cenie nie trudno trafić totalną kaszankę ;) i co najważniejsze nieźle się wpasował w mój konfig i moje preferencje. Poza tym to całkiem niezła baza do tuningu, a o laser też nie trzeba się bać bo siedzi tam tani - kss240A.

za ok. 500 zł okazyjnie można na pewno złapać coś co będzie zdecydowanie lepsze od cd67. jesne mądrale, że nie będzie to super wysoki poziom, bo ten jest dostępny albo za duże pieniądze albo innymi sposobami. Taki okazyjny cd za ok 500 zł może następnie, po uzupełnieniu gotówki i decyzji na kolejne wydatki, służyc jako udany transport.

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

Ale co może być tym okazyjnym modelem ?jakieś modele wymienić coś co będę mógł tuningować i nie żałować wydaj kasy prószę o pomoc

przepraszam, ale nie będę podawać konkretnych mdeli. każdy trzeba poprobować spasować z posiadaną resztą toru. takie doradzanie przez internet bez obsłuchania całego systemu i doboru okablowania, to może być "niedźwiedzia przysługa'.

Podpisuję się pod tym co powiedziła Rambo.

Za mniej niż 500zł da się coś kupić i mieszcząc w tej cenie w podstawowy sposób upgreadować. Nie będzie to nigdy top, ale pewien dobry poziom mozna już osiagnąć. Jesli ktoś się rozgląda za CD z tego przedziału cenowego, to pewnie ten poziom będzie przez pewien czas satysfakcjonujacy.

kopaczmopa, 21 Gru 2007, 21:56

>sam sie dolaczam do kolegi - mam Denona DCD-980 i jesli w cenie 300-400zl byloby cos ciekawszego to

>bym kupil, choc zaznaczam faktycznie ciekawego.

Miałem kilka Denonów trzycyfrowych. Podobały mi się wizualnie, miały czytelne wyświetlacze i były cichsze niż tanie marantze. Jednak kiedyś z ciekawości kupiłem Karmana Kardona HD720 i powiem Wam, że w cenie do 400zł nie ma nic lepszego moim zdaniem. Po pierwsze ładnie wygląda, wyświetlacz jest czytelny, nie wywołuje na szybce refleksów jak większość starych klocków, światło się na szybce nie rozprasza, wyświetlacza doskonale czytelny nawet z odległości paru metrów. Poza tym co ważniejsze - o ile podobało mi się brzmienie Denonów to gdy tylko podłączylem Harmana to usłyszałem jak bardzo Denon mulił dźwięk.

Uważam, że CD zawsze powinno grać jasno i czytelnie a dopiero nadawać charakter brzmieniu powinien wzmacniacz i kolumny. Dlatego moim zdaniem Harman do lampy jak znalazł. Co więcej - gdy będę zmieniał CD na nieco droższy (do tysiąca) to prawdopodobnie też wybiorę Harmana.

Ja kiedyś sprzedałem dcd 1015 za cos kolo 400pln, ale był w stanie idealnym, z plombami gwarancyjnymi. Nowy właściciel miał zamiar poddać go tuningowi u jednego z forumowiczów (przmilczę kogo, ale znany z dokonywania podobnych operacji na denonach). Sam rozważałem taką opcję, ale zmieniłem zdanie, kiedy wpadł mi w ręce mój obecny cd-k (nomen omen też modyfikowany, ale 'firmowo') - nie chciałem czekać kilku tygodni, które były potrzebne na robote ;-)

Co do denonów zgadzam się, że mają przyjazne wyświetlacze i obsługa też jest 'user friendly' - np. możliwość układania programu w trakcie odtwarzania itp. itd.

Gość

(Konto usunięte)

Rambo, 21 Gru 2007, 22:02

>można kupić w okolicy 500 zł - to pewne, jednak wyczekując na okazję. marantz 67 należy odpuścić.

>należy też sceptycznie podchodzić do starych klamotów opartych o laser kss151a.

czyli wg. Ciebie: Denon DCD-S1, TEAC P-30 ESOTERIC, TEAC X-1S ESOTERIC, WADIA 8, WADIA WT2000, WADIA 861,

to są stare klamoty, które trzeba sobie odpuścić ....

hehehehe - niezupełnie; często sprzedawany na allegro 20 letni sprzęt ma słaby laser kss151a, a koszt lasera to ok 450 zł. Ten laser ma ograniczoną żywotność! zakup lasera za prawie 500 zł przy cenie cd jaką sobie przyjęliśmy tj. ok 500 zł , to ekstrawagancja. Wiem co mówię, bo sam się przejechałem i u dwóch znajmowych też są problemy z umierającym laserem. To naprawdę pożyteczne ostrzeżenie, ale każdy zrobi co będzie chciał :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.