Skocz do zawartości
IGNORED

właśnie mam wolne 23 kzł

marekk

Rekomendowane odpowiedzi

Zoltar mam wyniki audiogramu swoich pięknych uszu (lewe + prawe) i najwyrażniej powoli gnębi mnie starość. W każdym razie pozostałe 1600 kzł przeznaczam na wycieczki i używanie żywota tzn wyjazd z wiolonczelistką (ach ten bezpośredni kontakt z muzyką) na (nie seszele jak ktoś proponował) Wenezuelę (usłyszeć prawdziwy bas z wulkanu)

Bardziej namiętnie to chyba Plinius Sa-100/3 lub 50/3 - tylko gdzie kupić w dobrej cenie :(

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Gutekbull, Pass oczekuje raczej barwy i emocji od kolumn, nieprzypadkiem dystrybutor synergicznie kojarzy go z Sonusami i Dynaudio. Ze zbyt jasnymi czy zbyt analitycznymi kolumnami rzeczywiście można odebrać dźwięk jako kliniczny:)

houek, 26 Gru 2007, 16:57

>Skibus, podziwiam Twoje zatwardziale kibicowanie Naim'owi, ale weź czasem pod uwagę, że inne klocki

>też graja.

A pewnie, że grają. Sam mam chętkę skoczyć wyżej. Jednak w kategorii do 20 tyś ( za nowy klocek ) SN jest jedną z najlepszych konstrukcji obecnie dostępnych.

a może coś z szerokopasmowców ma Lowthera nie starczy ale Nirwana audio to koszh 2 głośników cena ok 1000PLN do tego obudowy a reszta na F1 Pass-a +jakieś cd i preamp. a może dobre słuchawki może to najlepszy wybóri jesteś w zaczarowanym świecie i nikt nie przeszkadza w odsłuchach

georg, w 18m Lowther moze nie zagrac, bo ten głośnik potrzebuje raczej dużej obudowy...i sama cena zestawu moze czasami przeskoczyc budżet....co do Nirvana Audio....bardzo mi sie podobają te głośniki...niewysoka cena bym sie nie sugerował....

do klasyki(i nie tylko), jezeli ma być to kompletny system za ok 23Kzł to brałbym:

CD Docet Lector 7(używany) na audiogonie bywają po 5-7Kzł. Nie dosć ze piękny to jeszcze chyba najlepszy player jaki słyszałem...najbardziej przypomina gramofon...ale nie imituje go :)

amp: Wavac MD300B uzywki chodza po ok 10-12Kzł dynamika, przejrzystość, kontrola w całym paśmie i świetne barwy....wzmak na którym widać fortepian, jak posłuchasz to bedziesz wiedział o co mi biega ;)

kolumny...nie powinienem tak pisać bo nie słuchałem, ale brałbym te Nirvana Audio...wygladają bardzo dobrze...a z klasycznych zestawów słuchałem Wavac z Triangle i też mi sie podobało....w kazdym razie do lampy rozejrzyj sie za czymś ok 90dB i najlepiej 8ohm...z niższymi obciążeniami lampy mają kłopot, juz sie przekonałem....

z amplfikacji mozesz też kupić w ciemno SunAudio 2A3, ale tu już będziesz ograniczony doborem głośników(raczej wysoka skuteczność, choć w SA słuchają ponoć na B&W 1NT:)) ...napisz do forumowiczów profil, lub _kot_.

SA oferuje z bardziej skutecznymi zestawami to samo co Wavac - muzykę. Wavac jest natomiast ze wzgledu na wyższa moc uniwersalniejszy...te 9W nawet z 88dB/8ohm kolumnami spokojnie wystarczy w 18m2.

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.