Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki do 300zł

Roberto85

Rekomendowane odpowiedzi

Przymierzam sie wlasnie do jakichś nausznikow i pytanko..czy ktoś mial okazje posuchać nausznych creativ ? Dokanalowe są jak dla mnie na dluższa mete niewygodne....a w sumie moje 630-ki nawet mi sie podobaja..jezeli bedę musiał to zrobie audiofilskie odsłuchy w Komputroniku :)))

...szczerze mówiac najbardzej mnie ciekawi jak sie spisują przetworniki z biocelulozy...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

A co sadzicie o tych słuchawkach:

Ukryta Zawartość

AKG k 414P jak widać w linku

jak się mają do tych wymienionych w poprzednim poście??

ktoś może ich słuchał?

Ukryta Zawartość

Nie wiem jak te konkretnie, nie slyszalem nawet o tym modelu!

Bezposrednio Kossy podlaczone do wzmaka ProJecta i cd Sony CDP-XB930QS na Stelmachu zagraly sporo lepiej od Grado Sr125( trzeba tez wziac pod uwage, ze obie firmy reprezentuja rozna szkole).

Wielkim plusem Kossow jest dozywotnia gwarancja. Jesli zepsuja sie nawet za kilkanascie lat placisz 40zl i masz naprawione lub nowki.

Dożywotnia a poza tym uwzględniają uszkodzenia mechaniczne. Np. przerwie Ci sie kabelek i bez problemu wymieniają na nowe. Tyle że właśnie jakoś po roku chyba gwarancja jest odpłatna - 40zł.

narsiltm

sorry stary ale za malo chyba sluchales, jezeli one rowno graja to oznacza ze cos nie tak z cisnieniem w twoich bebenkach, z calym szacnkiem ale za malo uslyszales i na za malo referencyjnym sprzecie by pisac ze one rowno graja, moze i przyjemnie , do tego sie nie przyczepie ale tak udajacych sluchawek jak porta pro to jest malo, tu wogole nie ma mowy o wyrownanym pasmie.

jednym slowem- porta pro samo w sobie idelanie by pasowalo do ideologii firmy bose......kto wie o co mi chodzi ten wie..

pzdr

pioneery se-a1000 polykaja je na sniadanie

:)))))

narsiltm, masz własne wyważone zdanie i nim się kieruj. Kieruj się zdaniem każdego, tylko nie... tego:)))

wyszukiwarka -> intuos

wyszukiwarka -> intuos s(.....)

Jesteś chwilę na forum, wiesz o co chodzi :)))

Łowca debili, 4 Lut 2008, 16:33

>:)))))

>narsiltm, masz własne wyważone zdanie i nim się kieruj. Kieruj się zdaniem każdego, tylko nie...

>tego:)))

>wyszukiwarka -> intuos

>wyszukiwarka -> intuos s(.....)

>Jesteś chwilę na forum, wiesz o co chodzi :)))

popieram...pamiętaj ze itonus należy do "seniczowego towarzystwa wzajemnej adoracji"ktore ostatnio troche przycichło po tragi-komicznym pokazie na audio show.dziwne jest to ze nie kazał ci kupić jakis otrodynamikow ktore jak wiadomo sa najlepsze i dlatego zaprzestano je produkować bo były poprostu za dobre...

dwoch powyzszych ocenia ludzi zbyt szybko...to tyle bo szkoda wiecej pisac

narsiltm, wiec moze i moja opinia ci sie moze nie podobac ale napewno jest wiecej warta niz powyzsze wypociny malo wyewolucjonizowanej masy,

Porta pro jest dobra do zestawow przenosnych, na dobrym odtwarzaczu smaczki poprostu lepszych sluchawek odrazu wyjda

pzdr

xanxan a ty narazie nie masz co sie udzielac

jestes forumowym gowniarzem i narazie nim pozostaniesz, wiec nie odzywaj sie lepiej

bo dzieci glosu nie maja

nabierzesz doswiadczenia w znajomosciach na forum to sie odezwiesz z perspektywy czasu i wiedzy o innych

z tego co piszesz o seniczu to najprawdopodobniej jestes klonem takich forumowych niemot ktore maja pare kont i pisza co popadnie, napewno wczesniej czy pozniej trafisz na rownego sobie i sie spelnisz...

dno

Spoko chlopaki, moze i jestem nieosluchany.

Zgadzam sie z kolegom Intousem, ze swietnie pasuja do odtwarzaczy przenosnych- wlasnie z playerem ich uzywam. Co nie zmienia faktu, ze ze wzmakiem sluchawkowym pokazaly inne oblicze. Rozumiem, ze kolega sluchal ich w roznych konfiguracjach, nie tylko z mp3?

>narsiltm

Nikt kto umie wyważyć swoje zdanie nie zaczyna konwersacji od prelekcji że jesteś nieosłuchany, bo to idiotyzm. to tylko intuos tak sympatycznie się o tobie wyraża, bardzo proszę nie wkładaj wszystkich do jednego wora. Ty masz prawo mieć swoje zdanie i żądać od innych aby je szanowano.

Po pierwsze użyj wyszukiwarki i poszukaj opinii o słuchawkach, jest tego bardzo dużo. Słynny temat "słuchawki wysokiego lotu" przejrzyj wyjątkowo uważnie, zobacz kto i co tam pisze, możesz się mocno zdziwić....

Nie słuchaj nawiedzonych wszystkowiedzących, polegaj na własnej opinii, naprawdę najlepiej na tym wyjdziesz. W cenie 300 złotych dostaniesz naprawdę ciekawe propozycje.

dobra ja się zdecydowałem już na słuchawki chce kupić goldring dr-100....32ohm, odpinany kabel, muszle wokół uszne, kształt, opinie i jakość wykonania to wszystko za nimi przemawia. na Allegro są za 295zl moim zdaniem cena przesadzona bo na ebayu amerykańskim są za 175zl :]...no ale kupno w usa przy takiej sumie się nie opłaca...firmy pośredniczące biorą 15 procent prowizji...koszta przesylki w usa plus do polski plus jakas oplata TAX...wyszło by na to że słuchawki miał bym za ok 250zl a to chyba nie warte zachodu...Znacie jeszcze jakieś sklepy w których można te słuchawki nabyć ???

Warto przeczesać forum bo takie tematy już były. Do 300 zł Kossy to według mnie nie jest najlepszy wybór i chyba jest kilka lepszych propozycji, co zresztą w momencie poczytania trochę wątków na ten temat na forum będzie bardziej oczywiste. Ja ze swojej strony mogę również w tej cenie polecić Pionki SAE-1000 jeśli mowa o kupowaniu w PL, natomiast jeśli np. w Stanach to już w tej cenie wybór jest znacznie większy. Polecam też douszne Shure E2 - bardzo neutralne słuchawki (tutaj Graaf ma rację), trochę surowe ale w tej cenie to bardzo dobry wybór.

Co do Intuosa i ortho to kolega raczej nie poleca od dłuższego czasu tego typu słuchawek i nie namawia usilnie do ich kupna - dzięki temu zarówno Tomkowi, mnie jak i kilku innym osobom wychodzi to na dobre, bo słuchawki ortho można kupić nadal w rozsądnej cenie (w PL, mowa o np. ruskich odpowiednikach albo słabszych zachodnich modelach). Więc nikt tu nikogo nie namawia, natomiast jak kiedyś pojawi się temat: "które słuchawki do 20 zł" to na pewno polecę ortho w postaci echo h16, bo po prostu taniej grających (a nie bzyczących) słuchawek (w dodatku nowych) nie da się kupić.

Widzę natomiast, że Łowca znowu biega za własnym ogonem, odczulanie nic nie dało, nawarstwiły się nowe frustracje i mamy tego efekt. Na dokładkę mamy kolejnego klona - stare zabawy jak widać nigdy się nie nudzą.

To tak poza tematem było po raz pierwszy i ostatni, więcej szkoda słów na temat wiadomych osobników!

Szwagiero forum teraz jest pelne klonow........osob niedowartosciowanych.....

i jeszce jak czytam " debilu masz 100% racje".... to co tu za wnioski mozna wyciagnac...

pozdrawiam starego kumpla

"Chłopaki", doprawdy przepraszam Was za czkawkę! Na drugi raz:

1. Nie narzucajcie swojej opinii - ona jest autorytatywna, ale tylko dla was. Póki tego nie zrozumiecie, za każdym razem po takiej akcji będziecie wychodzić nas idiotów. Po prostu.

2. Po prostu myślcie i pamiętajcie o tym że inni też myślą.

Nie wystarczyły wam doświadczenia w roli łatwowiernych wielbicieli talentu psychola? Inni wyciągnęliby wnioski.

szwagiero, specjalnie dla Ciebie:

>na pewno polecę ortho w postaci echo h16, bo po prostu taniej grających itd. ...

Bardzo słusznie i pełni się zgadzam

>Łowca znowu biega za własnym ogonem, odczulanie nic nie dało itd. ...

Doprawdy nie doszukuj się w innych swoich problemów.

Pamiętajcie - NIE SZKODZIĆ!!! - gdybyście pospołu z i. pamiętali o czymś takim, "rozmowy" by nie było. Czkawki też.

Pozdrowionka, miłego dnia

Łowca

>Łowca debili, 5 Lut 2008, 10:12

>"Chłopaki", doprawdy przepraszam Was za czkawkę! Na drugi raz:

>1. Nie narzucajcie swojej opinii - ona jest autorytatywna, ale tylko dla was. Póki tego nie

>zrozumiecie, za każdym razem po takiej akcji będziecie wychodzić nas idiotów. Po prostu.

Odpowiem może za siebie - pokaż mi drogi Łowco gdzie i w jakiej wypowiedzi ja coś komuś nachalnie wciskam i próbuję narzucić swoją własną opinię? Propozycje konkretnych produktów to jest to, o co pytają tutaj ludzie, ale bynajmniej nikomu nic nie narzucam. Doszukujesz się problemów tam, gdzie ich nie ma, a wręcz je stwarzasz tylko po to, żeby się doczepić do mnie, do Tomka czy do kogokolwiek innego - odczep się więc i wszyscy będą szczęśliwsi. Gadanie w stylu "nie narzucaj własnej opinii" oraz radzenie "idź sam posłuchaj też potrafisz myśleć" jest idiotyczne. Dlaczego? Dlatego, że ludzie na tym forum w takich wątkach właśnie proszę o opinie innych i o poradę, każdy jak sam stwierdziłeś myśli i wie doskonale, że może sobie kolejne 3 miesiące jeździć po Polsce, Europie (powinien wybrać się również do Stanów i ew. do Japonii żeby mieć całościowy obraz sytuacji) i słuchać słuchawek w 30 sklepach, a i tak nie posłucha 20% z całej oferty aktualnej czy też second-hand. Tak więc jeśli masz do powiedzenia cokolwiek na temat to pisz, jeśli nie to weź sobie na wstrzymanie, a jak chcesz zbawiać świat i ostrzegać przed własnymi, wyimaginowanymi problemami to zapisz się do jakiejś organizacji np. charytatywnej i myślę, że tam bardziej się przydasz.

>Nie wystarczyły wam doświadczenia w roli łatwowiernych wielbicieli talentu psychola? Inni

>wyciągnęliby wnioski.

Swoje zdanie w tamtej sprawie podtrzymuję i nie mam powodów, żeby je zmieniać - zawsze oceniałem sprzęt i jego brzmienie, nie zaś inne aspekty sprawy, czego niektórzy (łącznie z Tobą) nie potrafią zrozumieć, chociaż już tyle czasu upłynęło i wyjaśniałem to wielokrotnie. W sprawie brzmienia sprzętu "wiadomokogo" mam do powiedzenia to, co słyszałem i jest to moje zdanie, jak ktoś się nie zgadza to jego problem, ale jak ktoś się nie zgadza ale nie wie o czym mówi - niech spada, bo z głupotą nie wygram!

>>Łowca znowu biega za własnym ogonem, odczulanie nic nie dało itd. ...

>Doprawdy nie doszukuj się w innych swoich problemów.

Powtarzasz się, jakiś problem znowu?

>Pamiętajcie - NIE SZKODZIĆ!!! - gdybyście pospołu z i. pamiętali o czymś takim, "rozmowy" by nie

>było. Czkawki też.

Jak wyznajesz taką zasadę to najlepiej nie zabieraj głosu żeby samemu sobie nie przeczyć - Twój głos nie jest nigdy związany z tematem, jest bezużyteczny - zabierany zarówno pod tym nickiem jak i pod tym prawdziwszym.

Tyle, pozdrawiam i miłego dnia.

Szanowny szwagiero,

Piszesz na zasadzie "uderz w stół". Uprzejmie wyjaśniam że perfomance pt. "Łowca debili" powstał na skutek działania forumowych szkodników, do których się zaliczasz (-łeś). Odniósł skutek, forum wraca do normalności, a że masz czkawkę? No cóż.

>Odpowiem może za siebie - pokaż mi drogi Łowco gdzie i w jakiej wypowiedzi ja coś komuś nachalnie(..)

Może jednak ja. Praktycznie wszystkie twoje wpisy pół roku wstecz. Trzeba było nie robić z siebie idioty, przykre ale prawdziwe.

>Powtarzasz się, jakiś problem znowu?

Twój temat, twój problem.

>najlepiej nie zabieraj głosu żeby samemu sobie nie przeczyć

Nie ma sprzeczności, sprzeczność istnieje gdy umysł odbiorcy jest co nieco zwichrzony i wybiórczo filtruje podaną informację. Mnie to nie dziwi.

>na tym forum w takich wątkach właśnie proszę (..???.) itd. ble ble ble...

odp: ble, ble ble. Tyle to warte. Pozdrowienia.

szwagiero, na tym forum dwa nicki to bardzo czeste zjawisko :)

....ludzie sie wstydzą pod własnym pisac to co naprawde myślą....choc czasami doprawdy niewiele tego jest :))))

...a na temat najczęściej wogóle.

Ze sluchawek do 300zł jak na razie jedyna dla mnie interesujaca propozycja to AudioTechniki....pewnie niebawem bede miałw domu cretivki .... mam teraz philipsy hp890...nawet musze przyznac wciagające, choc calosciowo raczej po pulchniejszej stronie audiofilii....no i trochę za wielgaśne jak na mój gust....cieżko cokolwiek więcej powiedzieć bo sucham muzy z mao wyrafinowanego audiofilsko kompa....bylem wczoraj w Komputroniku....słuchawy mogą sprowadzic, ale wówczas trzeba brać i nie grymasić....o mozliwosci odsluchu nalezy zapomniec....sklep nie daje takiej opcji(!....w końcu to sluchawki moze nie za majątek ale te 240zł kosztuja i dobrze jest wiedzieć czy odpowadają gustom)

....zwyczajnei trzeba będzie je kupic w sklepie internetowym z mozliwoscia odesłania w terminie 10 dni i przetestować....serio biorę je pod uwagę....zwlaszcza ta bioceluloza mnie interesuje....

...apropos..nie widział ktos senicza ? koledzy tęsknią....bo to wszystko przez niego - wiadomo :)))

Pozdrawiam

...

Nie chce zakładać nowego tematu więc sie podepnę ;) Szukam słuchawek mniej więcej w tej samej cenie (chociaż wolałbym troszkę mniej) jedna będą one używane praktycznie tylko do komputera. Muzyka, muzyką ale dla mnie najważniejsza jest przestrzenność. Powiedzmy, że grając w jakąkolwiek grę online chce słyszeć, z której strony dochodzą do mnie dźwięki. Myślałem o Pioneer MJ-5.

Pozdrawiam

d3f, ja sobie zapodałem do wieczornego plumkania SHP8900 i skoro w muzyce jakoś tam próbują zagrać to do gier będą tym bardziej OK.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

No to czekamy na recenzję jak to Tonsile zjadają K701 na śniadanie.

lancaqster zrób w końcu coś z tą klawiaturą (kropki), a raczej przestań udawać innego forumowego kolegę, trochę to niesmaczne. Twoje wypowiedzi co do pana s. przykro się czyta - najpierw pisałeś o nim peany, potem udawałeś idiotę, potem wypiąłeś się itd. Jesteś sliski, to przykre, zwłaszcza dla pana s.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Dżizas, jakie to jest nudne... Scenariusz zawsze ten sam. Idzie wątek na dany temat, wchodzi Łowca debili i zaczyna o innych użytkownikach, wątek przestaje być na temat. Każdy off-topic kończy się przypomnieniem o seniczu, co jest tym bardziej znamienne, że przywołują Włodka ci, którzy twierdzą, że woleli by o nim zapomnieć. Szwagiero dobrze to ujął, to jak pies, kiedy goni swój własny ogon, a jak już złapie, to się wścieka tym bardziej, im większy ból czuje przy zadzie, i ciągnie jeszcze mocniej. LOL tygodnia to stwierdzenia spod loginu Łowca debili, że dzięki niemu porządek się robi na forum. Ja bym powiedział, że dzięki "projektowi" ŁD wciąż podtrzymują się resztki bałaganu, ale mam nadzieję, że to się skończy.

W okolicach 300zł to można polecić AKG K518DJ, Grado SR60 albo Pioneery SE-A1000, zależy czego ktoś potrzebuje - izolacji i basu (AKG), przestrzeni czy ciepełka damskich wokali (Grado).

Philips SBC HP 890 - grają, jak za 250 zł to grają bardzo fajnie. Nie za darmo dostały tyle wyróżnień w przeróżnych gazetach w różnych krajach - prawdziwy "zbieracz nagród".

Z resztą - Lancaster słucha pewnie teraz mojego egzemplarza, a słuchał więcej "highendowych" słuchawek odemnie. Nie wiem jakie są jego odczucia i czy będzie "wychwalał pod niebiosa", z resztą nie oczekuję pochwał tylko dlatego że to "moje", ale możecie go zapytać o zdanie na PW - zawsze to obiektywna "opinia osoby niezainteresowanej".

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.