Skocz do zawartości
IGNORED

Klub Miłośników Przetartych Gaci

parantulla

Rekomendowane odpowiedzi

Tyle tu było wojen o "ukryte" praktyki marketingowe Zydelka czy McGyver`a... wszyscy pełni moralnego niepokoju i świętego oburzenia... radośnie pieprzyli naiwne farmazony... poklepując się po plecach i puszczając oczko... zakładając kolejny Klub Miłośników Czegoś Tam na forum... i zawsze tak jakoś dziwnym trafem... na Allegro następował nagły wysyp reanimowanego szrotu za ceny z kosmosu... jedni handlarze podsrywali innym... towarzystwa wzajemnej adoracji wystawiały laurki jeszcze innym... a wszystko to w tonie dbałości o interesy i słuch biednych forumowiczów... oczywiście za pięć sekund ślad po tym wątku zaginie, ale zanim to nastąpi... może ktoś odpowie mi na pytanie...

Warto dla paru zetów robić z gęby dupę?

Pozdrawiam świątecznie ;)

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

jako uczestnik tego forum od 3 m-cy tylko trochę orientuję w wojnach handlowo - personalnych, które mają tu miejsce. Wczoraj czytałem m.in. opinię marcina 989 z 20.12.2007r. o Minas Anor Studia 16 Hertz - to niezły skandal i cel tej tzw. opinii jest oczywisty, niezależnie jak kto ocenia produkty McGyvera i S-ki.

Gość rochu

(Konto usunięte)

parantulla, 28 Gru 2007, 09:18>

Nie zapominaj o grasujących tutaj świrach i megakonstruktorach dla których podtrzymywanie kultu własnego ego powoduje jeszcze większe zaśmiecenie tego Forum.

parantulla, 28 Gru 2007, 09:18

>Tyle tu było wojen o "ukryte" praktyki marketingowe Zydelka czy McGyver`a... wszyscy pełni

>moralnego niepokoju i świętego oburzenia... radośnie pieprzyli naiwne farmazony...

o to o mnie :))

a wkurza jak czytam, że jakiś kolo kupił sobie nowe kolumny, zakłada wątek aby się nimi pochwalić i... dowiaduje się od jednego z ww. wymienionych, że kolumny są wg. niego do dupy... ale jak się zrobi "tjuning" zwrotnicy (w domyśle przez tegoż megakonstruktora) to będą grały bosko... i tak cwaniak wykorzystuje naiwność "ciemnego ludu" dla własnej korzyści, mnie to wkurza... i mam gdzieś czy jest to naiwne czy nie :D

pozdr.

ps. a co z tymi gaciami ?? i czemu ten temat jest w STEREO ?

Oprócz swirów jest na tym forum ,spro pseudo znawców tematu ,wprowadzajacych w błąd świeżaków .

Typowe dla nich to wypowiadanie sie na temat produktów ,z którymi nigdy nie mieli styczności .

zoltar7, 28 Gru 2007, 10:55

>ps. a co z tymi gaciami ?? i czemu ten temat jest w STEREO ?

Mamy DAC-ie (DAC - Digital (to) Audio Converter), są i GAC-ie (GAC - Grupa Audio-Cwaniaczków).

dudivan, DAC to "Digital to ANALOG Converter".

Ciesze sie, ze sa na tym forum rozwazni. Niestety i tak jest nas za malo - wariactwo zatacza coraz szersze kregi ;), jednakze audiofilia moze byc w skrajnym przypadku choroba ;).

Pozdrawiam.

JanPeter, 28 Gru 2007, 13:46

>dudivan, DAC to "Digital to ANALOG Converter".

Tak, wiem. Napisałem "audio" machinalnie bo już antycypowałem sobie rozwinięcie GAC-i. :)

zoltar7, 28 Gru 2007, 10:55

>o to o mnie :))

>a wkurza jak czytam, że jakiś kolo kupił sobie nowe kolumny, zakłada wątek aby się nimi pochwalić

>i... dowiaduje się od jednego z ww. wymienionych, że kolumny są wg. niego do dupy... ale jak się

>zrobi "tjuning" zwrotnicy (w domyśle przez tegoż megakonstruktora) to będą grały bosko... i tak

>cwaniak wykorzystuje naiwność "ciemnego ludu" dla własnej korzyści, mnie to wkurza...

W pewnym sensie mogę to zrozumieć (w pewnym sensie, bo co mnie to obchodzi kto i z czego żyje) ale jakoś nie widzę głosów oburzenia, kiedy powstaje enty wątek o starych klamotach z niemieckich śmietników, które po czarodziejskim tjuningu "biją na głowę" współczesne klocki z górnych półek i "całkiem przypadkiem znam kogoś, kto zna kogoś i ten ktoś akurat ma..."

Przecież to jest dokładnie to samo, tylko "megakonstruktor" mówi wprost JA MOGE CI ZROBIC TO I TO ZA TYLE I TYLE a w Klubach Miłośników Bla Bla Bla, to wszystko się odbywa pod woalką koleżeństwa i bezinteresownych przysług, bo przecież nikt nie napisze KUPILEM EURO PALETE ZARDZEWIALEGO ZLOMU NA WAGE I SZUKAM NA FORUM NAIWNYCH ;)

I kto jest tutaj większym szkodnikiem? Megakonstruktor zrobi Ci dokładnie to czego chcesz i za tyle ile to jest warte plus coś tam za robotę, jasny i czytelny układ, tak czy nie? A ordynarny handlarz z allegro czy jego koleś naganiacz może co najwyżej wykreować na forum (to akurat nic nie kosztuje) wizję przecudowności (bezwartościowego chłamu) i za tydzień zalać allegro tym badziewiem, które nawet jeśli jeszcze jakimś cudem będzie działać, to i tak daleko mu do stanu fabrycznej sprawności, więc tym bardziej mało wiarygodne mi się wydają pełne zachwytów opinie na temat sprzętu, który ma za sobą 10, 15, 20 lat grania, nieznaną przeszłość i ze świecą dzisiaj szukać dwóch jednakowo brzmiących egzemplarzy konkretnego modelu. I co, Megakonstruktor jest BE, bo wciska ciemnotę, zarabia i nie płaci podatków (najczęściej podnoszony i do tego całkiem idiotyczny zarzut) a handlarzyk jest w porządku, bo on nie wciska ciemnoty i nic nie zarabia, tak? I może jeszcze płaci podatki, co? Taa... ciekawe na jakiej planecie ;)

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

To dowodzi tylko jednego. Ludzie wszystko kupią. A całe pitolenie audiofili o tym jakie szczegóły potrafią usłyszeć z jednego kabla zasilającego można o kant d... potłuc...

I żeby nie było, ja kiedyś też słyszałem takie szczegóły w odsłuchach. Problem jednak w tym był, że muzykę już znacznie rzadziej. Sposób na to jest jeden - przestać odsłuchiwać, zacząć słuchać i nie kupować złomu na alledrogo.

przetartych - w sensie takim, że starych i byle jakich. Już nie całkiem funkcjonalnych, bo trochę przez nie wieje ;)

Nzbierało się tego złomu z niemieckich wystawek sporo. I pomysleć że kiedyś (nie tak dawno) królował sprzęt z bagażnikowego importu - nieraz całkiem przyzwoity o 30% tańszy i przede wszystkim nowy.

czy MusicAngel po tjuningu to gacie przetarte czy nie? :D pozdrawiam caly watek Klub chinskich lampowcow!!! :D

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

>Wczoraj czytałem m.in. opinię marcina 989 z 20.12.2007r. o Minas Anor Studia 16

>Hertz - to niezły skandal i cel tej tzw. opinii jest oczywisty, niezależnie jak kto ocenia produkty

>McGyvera i S-ki.

kto mieczem wojuje ten od miecza ginie...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

parantulla >>> Ale o co tobie chodzi kolego o ,,pomagaczy,, na forum ? przeciez nikt nie kaze nam ich sluchac a juz napewno cokolwiek kupowac.

A jesli chodzi jak to nazwales ,,stary zlom z allegro,, to ja mam 30 letnie amplitunery w tak swietnym stanie ze trudno uwierzyc.

Technics 5270K jest moj a 5370K jest kolegi nieco wyzszy model i graja oba pieknie na tym samym poziomie emocji czytaj -SPIEWAJA.

Tak sobie mysle ze chyba jestes sfrustrowany tym ze nie mozesz sprzedac swoich kolumn o dosc dziwnej nazwie a gdyby byly to np SF to juz bys o nich zapomnial takie sa realia niestety.

Co to jest MusicAngel?

Jeśli chodzi o chińskie (nie koniecznie lampowce) to właśnie czytałem recenzje Koda K5000S /Neel Signature. Czyli panowie od sprzedaży takich trochę ładniejszych gniazdek komputerowych (?) i automatyki kolejowej (???) wzięli się za biznes robienia hi-endu z chińskiego-endu.

Robienie w wała klientów nie jest tylko specjalnością zbieraczy złomu z niemieckich wystawek. Jest takie jedno kolorowe pisemko, którego recenzenci nawet nie kryją, które modele otrzymują w prezencie od producentów. Przynajmniej są szczerzy - gnidy, ale jakie szczere!

Qubric, hehe ales trafil, no MusicAngel obecnie jest na topie, kiedys byla jakas Koda/Conrad, a teraz wlasnie MA, bo z n-audio nie "wyszlo" ;)

aaale osso choci ???

Co to jest ten Music Angel? Nic nie znalazłem. Jakaś kolejna wymyślona marka, któregoś z krajowych dystrybutorów chińskiego śmiecia ze skandynawską nalepką - typu Proson, Prism albo podobnego?

Qubric, sie nie dziwie, ze nic nie znalazles. ten wzmak jest super tylko po boskiej ingerencji mcgyvera....

robix, 28 Gru 2007, 21:14

>parantulla >>> Ale o co tobie chodzi kolego o ,,pomagaczy,, na forum ? przeciez nikt nie kaze nam

>ich sluchac a juz napewno cokolwiek kupowac...

Chodzi mi o to, że "pomagacze" to przeważnie święte krowy tego forum o ugruntowanej pozycji autorytetu, którzy zazwyczaj grupowo się udzielają w konkretnym wątku kreując "rzeczywistość" po czym oni sami lub ich kolesie robią złote interesy na naiwniakach zachłyśniętych mądrościami wyczytanymi na forum. Chodzi mi o to, że nikt do tej pory nie nazwał rzeczy po imieniu, a nie o to, że ktoś tam te kapcie kupuje i później jęczy, że działało pół godziny, bo co mnie to obchodzi, natnie się raz, drugi, trzeci, to może w końcu ochłonie, ale Panowie Rzeczoznawcy nadal mają się świetnie i zgrywają niewiniątka psiocząc na "nieuczciwych" sprzedawców... sranie w banie a głupiemu radość.

>Tak sobie mysle ze chyba jestes sfrustrowany tym ze nie mozesz sprzedac swoich kolumn o dosc dziwnej

>nazwie a gdyby byly to np SF to juz bys o nich zapomnial takie sa realia niestety.

Gdybym chciał o nich zapomnieć, to bym na nie nakleił tabliczki ProAc i dorobił zgrabną historyjkę o wersji Special Edition bla, bla, bla... ludzie potrafią nie w takie cuda uwierzyć patrząc na ceny jakie gotowi są zapłacić za pełnoletniego rzęcha w otoczce hajendu ;)

parantulla

>Chodzi mi o to, że "pomagacze" to przeważnie święte krowy tego forum o ugruntowanej pozycji

>autorytetu, którzy zazwyczaj grupowo się udzielają w konkretnym wątku kreując "rzeczywistość" po

>czym oni sami lub ich kolesie robią złote interesy na naiwniakach zachłyśniętych mądrościami

>wyczytanymi na forum.

teraz to zauwazyles? :D

>Gdybym chciał o nich zapomnieć, to bym na nie nakleił tabliczki ProAc i dorobił zgrabną historyjkę o

>wersji Special Edition

ale wtedy, jako ProAc, automatycznie nadaja sie tylko do tjuningu :D

parantulla...bardzo przepraszam o autorytetach i pomagaczach pisałem juz dwa lata temu.To tez stało sie przyczyna że wiadomości z forum traktuje juz zabawowo a nawet z przyjemnoscia ćwiczę rózne powiazania i sposoby.

ale tak na marginesie to zawsze przypomina mi sie twoje sprzedawanie wzmacniacza Pionier i kolumn .Wzmacniacz ja kupiłem -ale tez ciekawie.też troche wykorzystałeś mozliwosci internetu.Jak to mówia -niech sprawiedliwi rzucą kamieniem.....

jar1, 28 Gru 2007, 22:25

>O, znowu kółko radiomaryjnych wyznawców tełorii spiskowych IVRP !

ale sie chlopie skradasz, przestraszylem sie az mi mocher z lba spadl......

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.