Skocz do zawartości
IGNORED

Sztuka kupowania CD

senicz

Rekomendowane odpowiedzi

Czytając powyższe wpisy można dojść do wniosku, że jednym z najlepszych CD powinien być model Kenooda DC-7090, produkowany coś kolo roku 1999, kosztujący nowy ok 2200zł .A dlaczego? Ponieważ ma w sobie osiem!!! Burr-Brownów PCM-1702. Może ktoś z forumowych elektroników opracuje jakiś schemat tuningowy tego CD? Może uda się zrobić Hi-Endową maszynę? Heh

Kolego Senicz masz pole do popisu!

PCM1735 delta sigma i klapa, brzmienie dvd. Jest zreszta cala rodzina takich dac. Np. 1742, 1752 i wiele innych robionych specjalnie dla producentow dvd takich jak Panasonic i podobne. Dzisiaj mamy podbna sytuacje. Wiekszosc dac to dac do dvd delta sigma. Maja super parametry ale brzmienie kiepskie.

Ilosc dac w cd moze nie przenosic sie na jakosc dzwieku. Jestem zwolennikiem minimalizmu podzespolowego i dla dobrego odtwarzania wystarcza 2 dac mono takie jak PCM1702/04. Sa robine proby zwiekszania liniowosci dac przez uzycie ukladow roznicowych i rownoleglych dla zwiekszenia pradu wyjsciowego dac. Dla jakosci najwazniejszy jest uklad wyjsciowy/konwerter I/V. Firmy sa z tym nie radza i uzywaja najczesciej OP.

OSTRZEŻENIE Przed Seniczem

Chciałbym co niektórych naiwnych ostrzec przed wysyłaniem do niejakiego Senicza -Włodka urządzeń elektronicznych do naprawy,tuningu,etc

Powód:

Bardzo przyzwyczaja się do tych urządzeń, Mojego Technicsa SL-P1200 zresztą nie zrobionego bo nie raczył przez 1,5 miesiąca podać nawet jaki laser kupić (podobno padł) miał najpóźniej wysłać w ostatnim tygodniu przed świętami I mimo że moja firma spedycyjna UPS odbiera towar od drzwi nadawcy-poinformował mnie dzisiaj (telefonowałem) że "nie miał siły wyjść z domu żeby nadać przesyłkę"

Uprzejmie informuję że Kolega Włodek jest przesympatyczną osobą w kontaktach osobistych i do rozmów przy kawie jest super,ma sporo wiedzy teoretycznej i sporo z niej można logicznie połączyć z praktyką ale niestety z innych powodów nie nadaje się do poważnej rozmowy,transakcji,etc i dla tego nie dziwię się że jest przez masę osób w internecie odbierany jako Dr Jekyl i MR Hyde. Potwierdzam tą dwuosobowość w jednej osobie i zalecam rozmowy przy kawie i długie spacery,nic poza tym

Podobno Technicsa wyśle UPS jutro ,zobaczę czy w piątek będzie ?

Rafaell

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

TomekL3, 2 Sty 2008, 14:02

>twój technol już dawno skończył jako naleśnik na patelni.Mniam.:)

albo zostal przerobiony na hajendowy transport ŹDZISIO, podpiety do DAC'a MIECIO.... ;)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

To nie jest takie śmieszne w każdym razie dla mnie,zastanawiam się czy tylko ten problem wyskoczy.No ale jak jesteś taki obeznajomiony to wyślij mi na PW kto w takim Cd potrafi wymienić laser na nowy fabrycznie i nic nie spieprzy po drodze ?

Pozdrawiam

Rafaell

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

może na tym techniksie teraz to kolega wygra, bo coś mi się zdaje że niedługo zagości w nim PCM1702 :)

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

przepraszam że się wtrącam - ale ostatnia wypowiedź mnie ubawiła :)

"To bedzie dobry przyklad jak sie konczy kupowanie cd niezgodnie ze sztuka kupowania cd."

Czyli ? Rafaell - to nie jest wina Senicza! a to ty zawiniłeś bo kupiłeś CD "niezgodnie ze sztuka kupowania cd." !!!

Słucham tylko muzyki.

Kiepskie 1-bitpowce. Choc maja ciepla barwe. Ale w porownaniu z dobrym cd przy przelaczniu na szybko z taka sama plyta roznice sa porazajace. wada 1bitowcow i ogolnie delta sigma jest kastrowanie mikrodetali i przestrzeni. Maja tez dosc dziwne brzmienie takie niby gladkie ale plaskie jak palazzzzzzzzzzz

Napoleon wybierajac kochanke kierowal sie zapachem jej cipki. Cos mi sie wydaje ze koledzy podobnie wybieraja cd.

senicz

gdzie cedeki maja cipki , bo mój pewnie jeszcze nie rozdziewiczony , normalnie sie marnuje , to skandal !!!

Pamietajcie o laserach one tak szybko odchodza .......................

glupota jest kupowac laser za 500zl do starego zlomu gdy super laser kss213C kosztuje 19zl i to orginal sony. Dlatego sprawdzcie czy czasem zachecalaca cena za zlomusia nie zawiera g. w postaci drogiego lasera wew cd. A czesto model juz nie produkowany moze kosztowac krocie. Tak np jest z laserami sanyo kosztuja juz 80zl. i sa kiepskei bo nie czytaja dobrze cdr.

Tak senicz my to wiemy, a ty nie wynajdziesz po raz drugi koła.

A tak miedzy nami zawsze pamietajcie, ze...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ten temat. Moj temat jest najbardziej wartosciowym tematem na tym forum. gdyz uczy ludzi jak kupowac cd i nie dawac sie nabrac. W innym watku ktos narzeka na cd z napedem philipsa. A gdyby kupujacy przeczytal moje prawdy i nauki w tym watku zawarte nie popelnil by takiego bledu. Kochani doprowadzmy do sytuacji aby zlomy z kepskimi dacami kosztowaly tyle co zlom. Nie kupujcie nic co nie jest zawarte w sztuce kupowania cd.

Acha dlugo mnie nie bylo.

Z okazji zawitania nowego roku, zycze tobie senicz zebys wynormalniał i przestał zagladac na to forum.

Zebys dal istotom ludzkim spokoj.

A wział sie naprawde za twoie hobby jakim jest zielarstwo !

Dlaczego mnie tak takuja na forum? bo obnazam glupote i niewidze slawnych forumowiczow. Tym watkiem namieszalem handlarzom zlomu sprytnie wciskanego naiwnym. Kochani kierujcie sie tylko sztuka kupowania cd a dobrze na tym wyjdziecie.

A tak poza tym, to moge pisać dziś do woli, niewazne ze mnie zablokowales, bo poznałem lukara.

Wporzo gosc. Dzisiaj (lecz niestety tylko dzis) pełnie mała role jakby admina !

Niestety, kurna nie moge blokowac i usuwac ludzi :(

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.