Skocz do zawartości
IGNORED

Goldmund - znajdź 5 szczegółów (quiz)

Elberoth

Rekomendowane odpowiedzi

Widzę, że wątek "Brak humoru na forum" znalazł swoją kontynuację tutaj :-)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Panie nightwing

Udostępnij swojego ukochanego Goldmunda do odsłuchu porównawczego. Jeśli na forum nie znajdzie się właściciel odpowiedniego modelu dvd pioneera, to sie złożymy. Jeśli Twój CD zagra wyraźnie lepiej, to będziesz mógł mówić, że takie porównania to nieporozumienie.

nie - to regalik do przechowywania czarnej bielizny i czarnych skarpet, wszystko jest bezpiecznie odgrodzone od siebie, na biała bieliznę są regały białe

to było do Józefa oczywiście - i żeby nie było mi się podobają te czarne klocki poustawiane w powietrzu, zawieszone w przestrzeni jak dźwięk z trąbki Milsa zatrzymany dramatycznie przyciskiem 'stop'.

rbej, 23 Gru 2008, 13:17

>Ja służe DV-385, czyli to samo co DV-585, bez kilku mało ważnych szczegółów. Tor audio jest

>identyczny.

ja moge dac DV 410V, ale to znacznie wyzszy model niz 385, i na koncu ma literke V, jak Victory

Przecież Goldmund to hi-end. Hi-end musi kosztować, inaczej nie był by hi-endem.

Pioneer pewnie gra tak samo, ale jest za tani i hi-endem być nie może.

Sukienka od Macieja Zienia to też hi-end, a tak naprawdę to tylko kawałek materiału, szkic, projekt, szablony i tyle. Żadne cuda.

mjuzik, 23 Gru 2008, 13:04

>Panie nightwing

>Udostępnij swojego ukochanego Goldmunda do odsłuchu porównawczego. Jeśli na forum nie znajdzie się

>właściciel odpowiedniego modelu dvd pioneera, to sie złożymy. Jeśli Twój CD zagra wyraźnie lepiej,

>to będziesz mógł mówić, że takie porównania to nieporozumienie.

a może dowcipny kolega Elberoth udostępni swoje ARC? zróbcie odsłuch porównawczy z Pioneerem

oczywiście "ślepy" - żeby "cena" nie "grała" ;)

będzie śmiechu że hoho!

jeszcze więcej humoru na forum :))

mjuzik, 23 Gru 2008, 14:11

>>nightwing

>

>To nie Elb podważa zasadność porównań, tylko Ty.....

to stwierdzenie mogłoby zakończyć temat, a nightwing ma rzeczywiście duży dylemat!!

mjuzik, 23 Gru 2008, 14:11

>>nightwing

>

>To nie Elb podważa zasadność porównań, tylko Ty. Wchodzisz w to, czy nie?

odsłuchowych? w którym miejscu? w co niby wchodzę?

Jorgen, 23 Gru 2008, 14:19

>mjuzik, 23 Gru 2008, 14:11

>

>>>nightwing

>>

>>To nie Elb podważa zasadność porównań, tylko Ty.....

>

>to stwierdzenie mogłoby zakończyć temat, a nightwing ma rzeczywiście duży dylemat!!

w którym miejscu podważam sens porównań odsłuchowych?

jaki dylemat?

Czyli nie wchodzisz. Jak zwykle - trudno przejść od słów do czynów. Jak dla mnie dyskusja z Panem nightwing'iem zamknięta.

Pozdrawiam Panie nightwing, życzę miłych świąt przy dźwiękach płynących z Goldmunda.

To że firmy dzisiaj pozycjonowane na hiend korzystają z rozwiązań innych firm to żadna nowość, taka współpraca zawsze miała miejsce. Inżynierowie wraz z wiedzą techniczną migrują pomiędzy firmami, firmy handlują projektami. Pioneer zawsze miał niezłych inżynierów i z pewnością wciąż ma dużo większy potencjał do badań. Gdyby w dzisiejszych czasach takie firmy jak Pioneer, Panasonic czy Sony zdecydowały że segment hiend audio jest dla nich strategicznym rynkiem zbytu, firemki jak Goldmund, Naim, Linn, B&W, ... i tym podobne zostałyby pozamiatane pod dywan w ciągu roku. Ale tak nie jest, rynek hiend jest niszowy i średnio dochodowy, więc mamy to co mamy: hipermarkety wypełnione błyszczącymi empegrajłami a lepsze klocki dostępne za wygórowaną cenę u wyselekcjonowanych dystrybutorów.

W tym wypadku widocznie Goldmund uznał że projekt Pioneera jest dobry i kupił od nich prawa do używania tego rozwiązania w swoich klockach, poprawiając parę szczegółów. To w czym Goldmund zawalił sprawę to fakt że wbrew marketingowym prawidłom nie zastosował płytki z własnym logo i w firmowych kolorach i poprzez to nadszarpnął mozolnie przez lata budowany wizerunek marki. Ale nazywanie ich złodziejami to gruba przesada - wszystkie firmy w mniejszym czy większym stopniu postępują tak jak Goldmund.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

Kto niby nazwał ich złodziejami - oprócz kolegi nightwinga?

Ja nazwałem ich tylko - jajcarzami.

Nie uważacie informacji z ich strony za dowcipne? A może to brak humoru się kłania?

Wesołych!

mlb, 23 Gru 2008, 14:34

Takim wpisem burzysz świat bogatym snobom, którzy myślą, że hi-end jest jedyny, niepodrabialny, elitarny, budowany technologią z kosmosu...

nightwing, 23 Gru 2008, 14:29

>Jorgen, 23 Gru 2008, 14:19

>

....

>w którym miejscu podważam sens porównań odsłuchowych?

>

>jaki dylemat?

porównania odsłuchowe powinieneś zrobić sam dla siebie (raczej ich nie doradzam), nikt inny nie powinien w tym uczestniczyć,

to Ty musisz sobie odpowiedzieć na pytanie, że Twój wybór był słyszny, ot i tyle...

BlueMax, 23 Gru 2008, 14:42

>Kto niby nazwał ich złodziejami - oprócz kolegi nightwinga?

rbej, 23 Gru 2008, 09:48

>Przestań się błaźnić. Pogódź się że Twoja firma przy której się codziennie onanizujesz to zwykłe

>złodzieje i oszuści.

anyway, serdecznie wszystkich pozdrawiam i Wesołych Świąt! :)

• 2 tygodnie później...

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

• 2 tygodnie później...

Pojawił się nowy artykuł na stronie Lukasza Fikusa z komentarzem odnośnie Goldmunda i z propozycją poprawek dla DVD Pioneer w funkcji transportu (odpowiednik Goldmunda) .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) autor chyba byl pod wrazeniem systemu goldmunda z linku elba i zrobil wlasny:)

Ukryta Zawartość

Tench, 12 Sty 2009, 22:34

>

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) autor chyba byl pod wrazeniem systemu

>goldmunda z linku elba i zrobil wlasny:)

@Tench złośliwcu ,powiedz nam jak ten twój link do zestawu generującego irytujące zniekształcenia ma się do ładnego przebiegu prostokątnego na wyjściu SP/DIF rzeczonego Pioneera ? .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Panowie, nie moge w to uwierzyc.

Kto mial okazje sluchac tego pionka? Skoro bebechy sa bardzo podobne, to powinien kosic budzetowe CDki jak sie patrzy ; >

PROSIMY O WYPOWIEDZ KOGOS KTO GO SLUCHAL ; D

Ja go mam. Właśnie odpalam po operacji.

Ile razy mam powtarzać że dobry jest gagatek? /jako transport/ z markowym kablem.

Przewodów typu Belkin, LaGrange, i innych wynalazków między innymi z antenowego drutu niestety nie mogę polecić.

Słychać ich jakoś / bez "ć" /

Proszę o komentarz specjalistów odnośnie tych wyników pomiaru przebiegu sygnału zegarowego ,pierwszy pomiar dotyczy omawianego w temacie pioneera po niewielkiej modyfikacji a drugi zegara ThoraxLabs :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czy to już jest pełne rozwiązanie jittera i nie trzeba lepiej ? .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>artPaw, 13 Sty 2009, 20:23

>Ja go mam. Właśnie odpalam po operacji.

Wg wskazówek Ł. Fikusa? Tylko wyszedłeś z sygnałem ze scalaka na lampucerę czy jeszcze coś robiłeś?

Jaki kondensator dałeś i jakie wrażenia słuchowe?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.