Skocz do zawartości
IGNORED

Goldmund - znajdź 5 szczegółów (quiz)

Elberoth

Rekomendowane odpowiedzi

>Goldmundowi to raczej hańba. Bladelius przynajmniej zrobił swoją elektronikę, a nie tylko obudowę.

Gdybym kupił Goldmunda - wtedy byłaby hańba. Kupiłem DV-300 za 200 PLN a więc chwała

Poza tym, ciekaw jestem, jak wypadłby Bladelius w konfrontacji z DV-300 + Behringer (całość 500,-PLN + kabel cyfrowy za 6 PLN - Triset). Nie zdziwyłbym się gdyby różnica była "blada"

Wystarczy poczytać, żeby mieć "blade" pojęcie jakie są bebechy w Bladeliusie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Konfrontacje...uwielbiam takie teksty :-)

Ukryta Zawartość

"Całkowicie własnym opracowaniem jest natomiast sekcja przetworników audio i zasilacza. Ten ostatni jest układem liniowym, opartym o bardzo duży transformator toroidalny z zalanym żywicą środkiem oraz o rozbudowane układy stabilizacji. Da się odnaleźć cztery niezależne zasilacze - począwszy od wtórnych uzwojeń transformatora, z e stabilizatorami przykręconymi do dużego płaskownika, a ten z kolei do ścianki dolnej. Część audio obsługiwana jest przez odbiorniki cyfrowe Cyrrus Logic i Burr-Browna oraz przetwornik Burr-Browna DSD1792 - układ stosowany często w naprawdę drogich odtwarzaczach. W sekcji konwersji I/U oraz filtrach pracują kości Burr-Browna OPA 604, a na wyjściach mamy układy scalone - a jakże, Burr-Browna, OPA 2604, osobne dla wyjścia niezbalansowanego i zbalansowanego. Okazuje się przy tym, że podwójne wyjścia RCA nie są ze sobą zrównoleglone, a na jednym mamy normalny poziom wyjściowy, a na drugim wysoki poziom (niestety nie ma w specyfikacji ani słowa o jakie wartości chodzi). Przed samymi gniazdami mamy przekaźniki, które za każdym razem, kiedy wydamy jakąś komendę pilotem, krótko klikają."

Czyli że naprawdę nie ma powodów do narzekań. Solidna robota.

Nikt nie narzeka :)Wątek dotyczy transportu

Mozna dodać jeszcze:

"Bladelius posiada bardzo dużą, głównie ze względu na ponadprzeciętną głębokość, obudowę, wykonaną w całości z niemagnetycznego materiału - aluminium. Największe wrażenie robi oczywiście panel przedni, z głęboko frezowaną nazwą firmy i minimalistycznym interfejsem użytkownika. Mamy bowiem tylko cztery przyciski - start, stop, eject oraz standby. Poza tym - żadnych napisów i żadnego loga."

Pełen orgazm (kolejny ulubiony tekst przez Olbeat :) )

Hon666, 14 Wrz 2009, 15:21

>Poza tym, ciekaw jestem, jak wypadłby Bladelius w konfrontacji z DV-300 + Behringer (całość

>500,-PLN + kabel cyfrowy za 6 PLN - Triset). Nie zdziwyłbym się gdyby różnica była "blada"

Wszystko zależy od tego, co kto rozumie pod pojęciem słowa "blada" i do jakiego sprzętu to podłączymy.

Podejrzewam, że różnica będzie podobna, jak w przypadku wielu innych odtwarzaczy z tego przedziału cenowego.

Tę dyskusję można porównać do dyskusji prowadzonej na forum Nissana, gdzie fani marki próbują udowodnić, że ich Nissan jest równie dobry jak Bugatti EB110S, bo ten ostatni ma przednie światła z tego pierwszego ... a skoro jest równie dobry, to po co przepłacać. Oczywiście całość ma jasny podtekst - patrzcie jaki jestem cwany, kupiłem to samo za 1/100 ceny ...

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Napęd + laser Pionieera był wykorzystywany z powodzeniem w różnych transportach i odtwarzaczach kompaktowych z dużym powodzeniem.

Niestety same Pionieery są dość przeciętnymi urządzeniami do zastosowania z przetwornikami.

Analogiczna sytuacja występuje w przypadku firmy Sony.

>Tę dyskusję można porównać do dyskusji prowadzonej na forum Nissana, gdzie fani marki próbują

>udowodnić, że ich Nissan jest równie dobry jak Bugatti EB110S, bo ten ostatni ma przednie światła z

>tego pierwszego ... a skoro jest równie dobry, to po co przepłacać. Oczywiście całość ma jasny

>podtekst - patrzcie jaki jestem cwany, kupiłem to samo za 1/100 ceny ...

Nie wiem czy jestem cwany. Raczej mam rozsądne podejście do tematu a słucham uszami, nie potfelem.

Zdaje się, że Bugatti EB110S to nie to samo co Nissan Patrol. Ten drugi jest na pewno lepszy... na polskie drogi.

Co do cen... to chyba nie dziwne , że w naszym kochanym kraju nie wszyscy jeżdżą Bugatti czy nawet Nissanem. To samo dotyczy sprzętu Hi-fi.

Hon666, 14 Wrz 2009, 17:25

>Zdaje się, że Bugatti EB110S to nie to samo co Nissan Patrol. Ten drugi jest na pewno lepszy... na

>polskie drogi.

Widzę, że kolega Hon666 zna się również na samochodach - w takim razie faktycznie wystarczy Fiat 125p i Pionek DV-300.

BTW - ten z Goldmunda to DV-585A a nie DV-300, ale kto by zwracał uwagę na takie szczegóły ;-)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Gość

(Konto usunięte)

Elberoth, 14 Wrz 2009, 18:10

>Hon666, 14 Wrz 2009, 17:25

>

>>Zdaje się, że Bugatti EB110S to nie to samo co Nissan Patrol. Ten drugi jest na pewno lepszy... na

>>polskie drogi.

>

>Widzę, że kolega Hon666 zna się również na samochodach - w takim razie faktycznie wystarczy Fiat

>125p i Pionek DV-300.

Nie wiem jak na samochodach, ale sprzęcie audio to Ty się nie znasz :))

Bugatti też ma najważniejsze podzespoły za 5$ sztuka ?!?

Widzę, że kolega Elberoth to wyjątkowy bystrzak. Odróżnia Bugatti od Fiata 125p

W DVD-585A siedzi ten sam DVD-ROM Oriona co w DV-300. Steruje tym ta sama kość Mediateka.

Załóż kolego kolejny wątek "czym różni się Nissan od Fiata 125p". Twoje porównania do samochodów nie mają sensu.

Hon666, 14 Wrz 2009, 15:21

>Poza tym, ciekaw jestem, jak wypadłby Bladelius w konfrontacji z DV-300 + Behringer (całość

>500,-PLN + kabel cyfrowy za 6 PLN - Triset).

1.Skąd ta cena 500zł ? Może z Tira spadły ?

Chętnie kupię samego Behringera za 500zł.

2.Ponieważ znam dobrze Behringera to wiem że proponowane połączenie z Pionkiem nie osiągnie poziomu odtwarzaczy z poziomu cenowego Bladeliusa. Oczywiście pisze o urządzeniach w stanie fabrycznym.

>1.Skąd ta cena 500zł ? Może z Tira spadły ?

>Chętnie kupię samego Behringera za 500zł.

Nie wiem skąd wypadł ale kupiłem na Allegro chyba ostatnią sztukę za 300,-PLN.

Wcześniej byłu po 200,- Ostatnio były juz po 620,-

>2.Ponieważ znam dobrze Behringera to wiem że proponowane połączenie z Pionkiem nie osiągnie poziomu

>odtwarzaczy z poziomu cenowego Bladeliusa. Oczywiście pisze o urządzeniach w stanie fabrycznym.

Dlatego napisałem, że chętnie bym sprawdził, wcale nie twierdząc, że zagra lepiej od Bladeliusa.

Nie sprawdzę jednak, ponieważ jeżdżę tylko Fiatem 125p ("p" się odkleiło). Sprawdzi Elberoth.w swoim Bugatti Patrol - ma mniejsze THD i większe ADHD niż poczciwy Fiat

XYZPawel, 14 Wrz 2009, 18:42

>Bugatti też ma najważniejsze podzespoły za 5$ sztuka ?!?

O ile lampy to najważniejsze elementy w supercarze ... to tak :-)

Lampa lampą, ale jeszcze do niedawna takie Jagi czy Astony miały elementy wyposażenia (np. przełączniki) z Forda. I nie był to bynajmniej Ford GT :-)

Teraz już takie numery nie przechodzą, choć jak wsiądziesz np. do Gallardo, to zobaczysz wiele zapożyczeń z Audi (aczkolwiek Audi słynie z jakości wykonania, więc nie koniecznie musi to być minus).

Gość

(Konto usunięte)

Elberoth, 14 Wrz 2009, 19:27

>>Bugatti też ma najważniejsze podzespoły za 5$ sztuka ?!?

>O ile lampy to najważniejsze elementy w supercarze ... to tak :-)

>Lampa lampą, ale jeszcze do niedawna takie Jagi czy Astony miały elementy wyposażenia (np.

>przełączniki) z Forda. I nie był to bynajmniej Ford GT :-)

>Teraz już takie numery nie przechodzą, choć jak wsiądziesz np. do Gallardo, to zobaczysz wiele

>zapożyczeń z Audi (aczkolwiek Audi słynie z jakości wykonania, więc nie koniecznie musi to być

>minus).

przełączniki to sobie mogą być, ale w samochodach nie ma istotnych elementów za 5$. Kropka.

Wartość materiałowa KAŻDEGO samochodu to są niemałe pieniądze, bo jest to skomplikowane urządzenie.

A klocki audio ?!? przy samochodach to pikuś.

Gość

(Konto usunięte)

Seba78, 14 Wrz 2009, 19:55

>na samochodach też się znasz XYZ? trolujesz też na forum o samochodach? bo na innych ostro dajesz.

sebuś ja nigdzie nie troluję ani nie daję, jak nie masz nic do powiedzenia, to się chociaż nie ośmieszaj

W Goldmundzie za 1000000EU tez siedzi Pionek za 1200EU - ale nie sadze by był sens porównywać i kopie kruszyc.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Zawsze mozesz dokupić bardzo podobny w zamysle wizualnym gramofon Goldmunda (własciwie to Gramiak był pierwszy) za drugie tyle. :)

Piekne

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.