Skocz do zawartości
IGNORED

3 typy NAD, Vincet, Xindak --> wybór

ja??ko

Rekomendowane odpowiedzi

A jak byście porównali (cena=jakość) te 3 wzmacniacze :

Vincent 129, Xindak A-06 ----> oba z II ręki w cenie +/- 1200zł

NAD C 352 ---> 1500-1600 zł (nowy z UK, gwarancja)

Muzyka preferowana to rock, reggae. Sprzęt towarzyszący to Tannoy F2 (ewentualnie do wymiany, z niskim modelem Rotela jest całkiem poprawnie, ale chciałoby się jeszcze lepiej :-) stąd moje pytanie.

Proszę o porady...

https://www.audiostereo.pl/topic/39035-3-typy-nad-vincet-xindak-wyb%C3%B3r/

jaśko,

skoro masz dostęp do źródła sprzętu audio w UK, to może poszukaj sobie czegoś ciekawego na tamtejszym second handzie w cenie tego nowego NADa... jakiś wyższy model Rotela sprzed kilku lat (np. RA972 lub RA1070) byłby OK, skoro z niższym jest "całkiem poprawnie" ;-)

x.

Popieram kolege Xanaxa, jeśli Rotel się podoba to dobra droga ;)

Moim skromnym zdaniem Xindak jest wart 1200 zł szczegolnie jesli ma obsluzyc monitory.

Probowalem go w swoim systemie i "dawal rade" podlogowkom z niska skutecznoscia.

Vicka nigdy nie sluchalem na tyle dlugo zeby cos madrego napisac...

"ja mam nada i uważam że za tę kasę to świetny wzmak potrafi pożądnie przyłoić a na dodatek jest bardzo szczegółowy, przeczytaj w opiniach"

hmmm, wiele już powiedziano o NAD'zie, ale o jego szczegółowości pierwsze słyszę

ja przyłączm się do xanax'a i Anthony'ego - jeśli masz możliwość kup coś lepszego z drugiej ręki (szczególnie w UK, gdzie wybór jest ogromny)...znacznie później przyjdzie Ci do głowy pomysł, żeby zmianiać klocki (no i znacznie mniejsza utrata wartości)...

hazardzista5

obawiam się, że chyba każdy to przechodził (ja też), dlatego próbuję uzmysławiać innym, że nie ma to większego sensu, no ale każdy uczy się (tylko!) na swoich błędach...

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.