Skocz do zawartości
IGNORED

Chce byc jak Janusz Korwin-Mikke!!

lenar_87

Rekomendowane odpowiedzi

maciek_m

Naprawdę masz tak krótką pamięć?Jak byli na dworze Wałęsy to kto wymyślił "wojnę na górze"?

A te wszystkie jednoczenia i rozbijania prawicy za czasów PC ( coś tam ze św. Katarzyną było)

To oni utorowali drogę SLD do władzy.

wojnę na górze to od lat prowadzi ..... ta dam! Wałęsa (masz tak krótką pamięć?). na razie zostawiam go w spokoju.

nie wiem o jakiej katarzynie mówisz

a józwa mówił o rządzeniu w ostatnich 2 latach. i do tego odnosiło się moje pytanie.

a jak chcesz rozmawiać o zamierzchłych czasach, to proponuję włączyć do dyskusji Tuska. a co? premier, należy mu się

>To oni utorowali drogę SLD do władzy.

i sprowadzili ospę, cholerę, tyfus i ptasią grypę,

a także miejscami trzęsienia ziemi, głód i powodzie,

oraz wzrost cen ropy, inflację i globalne ocieplenie,

jeźdzcy apokalipsy przy Jarku Kaczyńskim to pikuś,

oto polko-judejska inteligencja józwy maryna, jaszczuka, waszczuka i mulsa z mulsówki

Tak czy siak jestescie mieszkancami kwantowego Matrixa.

Ale to od Was zależy czy będzie to Matrix politykierow,

rozpolitykowanej masy wyborczej i targetow marketingowych,

czy Matrix samoswiadomych istnien ludzkich, realizujących własne wartosci oraz idee,

a kierujących się - ciekawoscią Swiata, intuicją i własnym pożądaniem !

tomek,

to już nie ma znaczenia - czy dno jest podwójne, czy posetne (choć może podwójne łatwiej odkryć...)

i tu kolekcjoner, i wojtek wcześniej też, mają trochę racji - potrzebny zdrowy rozsądek i inteligencja

i do tego powinien służyć internet i choćby takie fora

żebyśmy się na przykład nawzajem informowali, który sprzęt jest naprawdę wart sprawdzenia

a potem go sprawdzali i nie bali się ogłosić, że to reklamowane cacko jest, czyimś zdaniem, nic nie warte...

ale jak bedziemy się nawzajem wyzywali od debilów, to stworzymy tylko kolejny matrix

do czasu ...

obym się mylił

a wracając do źródeł (JKM :) ) - zastanawiam się, na ile robienie z niego ostatniego wariata pomagało, a na ile przeszkadzało tzw. środowiskom liberalnym we wprowadzaniu lepszych reform w Polsce w l. 1990.?

tego jestem naprawdę ciekaw ...

• Redaktorzy

"...a 99% runku kręci się pod ich dyktando. czy jest to domena tylko tego rynku?"

Yh, maciek, jak czytam, jakim to ja magnatem jestem, to tylko zastanawiam się, dlaczego mi się cygara pokończyły, i przed lutym nie będzie mnie stać na nowe. Co prawda jest jeszcze możliwość, że osobiście jestem magnatem do chrzanu, co nie przesądza o innych. Może to ci inni redaktorzy trzęsą rynkiem, i ustawiają go w rządek za góry kasy, i tylko do mnie nic nie dochodzi. Może. Cóż, już dawno postanowiłem, że kupię w końcu jedno pismo na własność, i wtedy ewentualnie wrócimy do tej rozmowy...

• Redaktorzy

Żartujesz. Dłuższe i bardziej wyczerpujące wątki o prasie na tym forum pojawiały się średnio dwa razy do roku, ostatnio już raczej raz, a ja tu jestem od pięciu lat... Mogłem jakiś ostatni pominąć. Pewnie w tym ostatnim dyskutowali koledzy, którzy np. nie mogą pamiętać, że połowa polskich dziennikarzy hi-fi to koledzy, którzy przeszli do prasy właśnie z tego forum w latach, kiedy forum jeszcze interesowało się głębiej tematyką hi-fi. W każdym razie ostatnio zadałem sobie jaki wysiłek dyskusji w podobnym wątku jakieś dwa lata temu, teraz mowy nie ma. Nie chce mi się.

Podrzucę jeszcze jedną ciekawą informację: w moim "Magazynie hi-fi" wszyscy redaktorzy są członkami tego forum, i żaden z nich (łącznie ze mną) nie utrzymuje się z pisania o sprzęcie. No, więcej nie będzie, mówiłem, ze mi się nie chce. Wolę potrollować o Korwinie.

• Redaktorzy

W sumie detal, to ja może teraz potrolluję, czyli dam off-topic. Otóż teraz słucham PR I, pierwszy raz od lat, nie miałem potzreby. Teraz trafił mi isę odbiornik radiowy Philipsa z lat 50, i jedyne co w nim chodzi bez poprawek to fale długie. No więc słucham dziś od rana tej Jedynki, i słuchajcie, jestem wstrząśnięty. Kompletne dno! Na codzień nie słucham tylko stacji komercyjnych, jak TOK FM czy Antyradio, ale też Dwójki i Trójki, i jest w sumie normalnie, w miarę inteligentnie, w miarę dobra muzyka czy publicystyka. A tutaj? Mówią jacyś znudzeni prezenterzy niejasnej płci i wieku, jakaś mamląca muzyka, niemrawe wiadomości, potem znowu jakaś muzyka niby pop, ale co to za "popularna", kiedy w życiu tych gniotów nie słyszałem, chyba tylko to, co za darmo dali. Potem ze dwie godziny transmisji Radia Watykańskiego (???!!!), po południu, w czasie największej słuchalności, a teraz leci jakiś nieprawdopodobny program z udziałem słuchaczy, prowadzony przez jakieś nierozgarnięte, nieprawdopodobnie nudne panie, znudzone swoją nudą, puszczające muzykę tak niewiarygodną, że to się już nawet rzygać nie chce! Jakieś weselno-góralsko-tandeciarskie kawałki, coś jak Golce skrzyżowane z Połomskim, tylko gorsze. Co to jest, co się z tym radiem zrobiło? Jak żyję, takiej papki nie słuchałem.

Co do PR I, odpowiem ci jak Dude:

"It's only like .... your opinion". :)

Wniosek z tamtej dyskusji, co to się domyślasz, a nie chcesz czytać, był taki, że pisma muzyczne muszą pisać dobrze nie o sprzęcie, który jest dobry, ale o takim, który jest mocno reklamowany. Bo z tych reklam pisma te żyją.

Nikt nie twierdził chyba, że żyją z tego bezpośrednio piszący, ale same pisma, a piszący o tyle, o ile pisma te im płacą.

jozwa popatrz na twarze i nazwiska.Nowość .PIC poszedł na NOWOSC.Z nowoscią robia co chcą.Naprawa potrwa pieć lat.

Tak na marginesie.Były miasta rzadzone przez LPR np kamien pomorski gdzie rzadzenie podobno było wzorcowe.

Bracia Kaczyńscy sprowadzili ospę, cholerę, tyfus i ptasią grypę,

a także miejscami trzęsienia ziemi, głód i powodzie,

oraz wzrost cen ropy, inflację i globalne ocieplenie,

jeźdzcy apokalipsy przy Jarku Kaczyńskim to pikuś,

oto polsko-judejska inteligencja józwy maryna, jaszczukiewicza i mulsa

• Redaktorzy

"Wniosek z tamtej dyskusji, co to się domyślasz, a nie chcesz czytać, był taki, że pisma muzyczne muszą pisać dobrze nie o sprzęcie, który jest dobry, ale o takim, który jest mocno reklamowany. Bo z tych reklam pisma te żyją."

Toście w dyskusji nie wyszli poza wstępną przesłankę. Nikt wam np. nie zechciał powiedzieć, jak z tym faktem radzą sobie dziennikarze - żeby pomimo, że pisma żyją z reklam, robić pismo, które ktoś będzie chciał kupować. Podam ci poszlakę: zdanie, które zapodałeś, nie tylko nie jest w pełni prawdziwe, ale też nie jest jest logicznie spójne.

No ale jak już pisałem, były wcześniej długie dyskusje na ten temat, i mało komu ze starych wyjadaczy chciało się po raz piąty ple-ple o tym samym. W sumie przykro mi, że newbies zostali pozostawieni samym sobie, mea i innych starszych kolegów culpa, ale jak już wspomniałem, nie chce mi się.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.