Skocz do zawartości
IGNORED

Chce byc jak Janusz Korwin-Mikke!!

lenar_87

Rekomendowane odpowiedzi

>maciek_m

Nie udawaj,że nie rozumiesz o co chodzi.

Poza tym tego króla trzeba by jakoś wybrać.Czyli jednak wybory!

Gdzie na świecie funkcjonuje sprawnie jakaś monarchia?Chodzi mi o prawdziwą monarchię nie ograniczaną przez rząd i parlament a nie o atrakcję turystyczną.

Dziwi mnie ta tęsknota za zamordyzmem w kraju który stosunkowo niedawno wyszedł z dykatatury.

wysyp ostatnio taki, że smieciarki nie nadazaja.Ale też autorytetów namnozyło sie.Jakies rybackie czy rybczynskie,ziemkiewicze z ziemiankiewiczów,michalskie od michała,michałki od stefana.... cuda.

są tacy, co udają, że nie wiedzą o co chodzi w przypadku cudotwórcy.

w dodatku ja, przyznaję, monarchię JKM traktuję absolutnie niepoważnie. a ilu jest takich, co na poważnie biorą ekonomiczne cuda?

a co do zamordyzmu - jak wykazują konsekwentnie wybory, prawie nikt w postaci oferowanej przez JKM go nie chce

to prawda, muls,

póki było tych autorytetów tylko kilku - michniowskie, czy żakowskie (nie wiem, czy dobrze odmieniam, bo to nie mój język ojczysty) - to w kraju wszystko toczyło się zgodnie z oczekiwaniami. tylko czyimi...?

tu nie chodzi o stopień wyższy, tylko o równy.

jak go nie ma, to nie tylko ja mam problem, ale wieeeelu ludzi (ale kogo to obchodzi?)

bo w tzw. demokracji tzw. większość jest maszynką do głosowania. na tego, kto umie ją najlepiej obsługiwać.

autorytety, szczególnie te jedynie słuszne, to jedna z podstawowych technik obsługi ww. maszynki

ano właśnie, przyszedł czas na wodza

on zamieni wodę w ropę, etc.

nadeszła koniunktura na cudotwórców. ciekawe na jak długo?

i tak dziwne, że ktokolwiek pamięta o szalonym liberale JKM

jesli mam byc szczery miał okres dobry aczkolwiek krótkotrwały .Kiedy na niego głosowałem .7 % miał.Ale szybko przekolorował ten swój liberalizm, a potem wrecz osmieszył.Ale niektórym otworzył oczy ,zeby inni znów je zamkneli.

>maciek_m

Nie wiem czy tego nie rozumiesz czy też udajesz,że nie rozumiesz?Cuda gospodarcze Tuska to była normalna retoryka wyborcza.Ludzie zagłosowali na niego nie dlatego,że uwierzyli w te "cuda" tylko dlatego,że mieli dosyc PiSu!PiS tez miał swoją retorykę -"układ",państwo solidarne,sprawiedliwość.Co z tego wyszło?Niech każdy sam oceni.

alez to nie było wtedy nabieranie.To były naprawde liberalne hasła jakie mi sie podobaja.Ze sam musisz myslec TEZ o sobie.Ze zapiete pasy to moja sprawa.I takie tam.Ale to były poczatki a on sam mówił wtedy jeszcze składnie.

normalna retoryka... hmmmm. to naprawdę ładne. muszę zapamiętać.

wiesz, kiedyś (w delikatnych słowach) mówiło się na to obiecanki cacanki, gruszki na wierzbie, etc. teraz nazywa się retoryka wyborcza. taki eufemizm? piwo bezalkoholowe?

co jeszcze z obietnic Tuska było retoryką? służba zdrowia? budżetówka? a może to, że WSZYSTKIM będzie żyło się lepiej?

jakbyś mi powiedział po czym odróżnia się retorykę wyborczą od deklaracji "męża stanu"? albo lepiej - nie mnie, tylko ogółowi wyborców w Polsce. żeby za 4 lata, wiedzieli na co głosują.

Ja tam od razu wyczułem,że to swir.Ma cos takiego w oczach( jak Macierewicz).

Poza tym polityk,który na starcie zraża sobie połowe elektoratu!(kobiety)?

Liberał na utrzymaniu żony?

Dla mnie to taki liberał-bolszewik ( co to do celu na skróty bez oglądania się na koszty).

Ośmieszył idee liberalizmu.

a co do nabierania.

deklaracje JKM, choć wywrotowe, choć mogły się podobać lub nie, choć mogły przynieść takie lub inne skutki, były jednak teoretycznie do zrobienia.

deklaracje Tuska, to dopiero było nabieranie gości. ale pewnie w szczytnym celu?

maciek_m

Ale Ty jak mniemam nie głosowałeś na niego?No to chyba nie czujesz sie oszukany?A jak z obietnicami PiSu?

Nie czujesz sie zawiedziony?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.