Skocz do zawartości
IGNORED

Onkyo dx-7210 czy DENON DCD-615

bumbum

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem srebrny amplituner i mam zamiar zmienic CD tez na srebrny.Posiadam onkyo dx7210 a mam okazje kupic srebrnego DENONA DCD-615.Czy oby nie pogorsze sobie jakosci dzwieku? Czy mam szukac raczej srebrnego onkyo dx7210?

Atoll IN200 Signature, CD-Primare CD-31, Pioneer PL30LII, preamp Buphono, Kolumny-Tannoy XT8F, Kabel gł.-Tellurium Q Ultra Blue, DAC SMSL SU-9, Streamer Raspberry Pi

https://www.audiostereo.pl/topic/39146-onkyo-dx-7210-czy-denon-dcd-615/

ewentualnie mam na oku SONY MODEL CDP-XE570 ponad 300zł i ONKYO Integra DX-6550.

Jest tez ONKYO Model DX-7511 ale cena moze byc za wysoka.

Atoll IN200 Signature, CD-Primare CD-31, Pioneer PL30LII, preamp Buphono, Kolumny-Tannoy XT8F, Kabel gł.-Tellurium Q Ultra Blue, DAC SMSL SU-9, Streamer Raspberry Pi

Z tanich szrotów kup sobie najlepiej - niestety CZARNEGO - sony 222ES i onkyo sobie na zawsze darujesz. Wiem, że moja propozycja nie jest odpowiedzią na twoje pytanie, ale słyszałem kiedyś tanie onkyo (wypożyczone, chyba 7211 o ile pamiętam) i szybciej je odniosłem niż przyniosłem do domu:)

7210 porownywalem jedynie z technicsem slpg440 i pioneerem pd106 i gral rewelacyjnie w porownaniu do nich.Nigdy nie sadzilem ze w podobnej cenie lub nawet ciut wyzszej dostane lepiej brzmiacy odtwarzacz.Ale jeśli ktos testowal te onkyo z innymi niech napisze pare słów.Wiem źe aby kupić trzeba posłuchać ale nie da się starych i nieraz dobrych modeli dostać naraz i przesłuchać .Moźe faktycznie daruje sobie srebrnego i kupie sony z serii SE lub QS?

>bumbum

Soniacze ES to niezłe klocki. 222ES brzmi jasno (co nie jest chyba ani zaletą ani wadą, zależy z czym się to zepnie), w miarę przestrzenny, dynamiczny i rozdzielczy dźwięk. Czasami świetny cd do "wyprostowania" ciemno, bez życia grającego systemu. Tani, trzeba tylko upolować jakiś ładny egzemplarz. Laser stosunkowo tani i jeszcze dostępny.

Żaden to hajend co prawda (ale naprawdę ok cd), ale onkyo które słuchałem (pewnie to samo co masz, tylko front zmienili na nowy design i ozn. 7211 - choć ręki uciąć sobie nie dam) to dawało dźwięk jak plastikowa mikrowieża producenta "no name".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.