Skocz do zawartości
IGNORED

Czy ktoś zrobił już super wzmacniacz ?

darkul

Rekomendowane odpowiedzi

PS. Jeżeli chcesz się sprawdzić z amerykańskim hi-endem to możesz mi ten wzmak pozyczyć. Mam akurat ARC Ref 110 za marne $10.000 (w PL chyba 10.000 EUR).

Aby nie było tylko jak z seniczem, który również głośno krzyczał, do momentu aż ktoś powiedział "sprawdzam". Wtedy zapadł sie pod ziemię i kazał ... zrobić sobie Maranciunia samemu, LOL.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

>Elberoth

Wiesz... znam gości którzy dadzą się pociąć że płytki Holfi ...Działają !?

Wzorek mają boski.

Tak na serio.

Głównie chodzi tu o częstotliwość pracy śieci.

Wyższa częstotliwość daje większą stabilność i sztywność sieci energetycznej.

Poza tym bezpieczniki są na wyższe prądy.

Same trafa na sieć US mogą być mniejsze gabarytowo...

Ponoć mój znajomy juz tobie to proponował i odpowiedziałeś że nie masz czasu.

Ja ze swojej strony chętnie klocki udostepnię.

Na priva możemy ugadac termin , ewentualnie warunki jakich oczekujesz.

Cena konkurenta z twojej strony nie ma dla mnie znaczenia, w końcu chodzi o dobry dzwiek a nie o ceny.

Senicz tylko duzo gada.

No ale to jego problem.

a kiedy zaczniesz dbac o reszte dodatków ?

rozumiem ze uderzasz ze swoja propozycją/mini-max/ nie do małolatów

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

>darkul

Z tą stabilnością i sztywnościa to nie do końca prawda. Przy założeniu, że w danym miejscu mamy ten sam poziom mocy zwarciowej co w systemie z f= 50Hz - to się zgadzam. Przy tej samej strukturze i aparaturze sieć w US będzie miała w swoich węzłach niższe poziomy mocy zwarciowych. Również do stabilności trzeba podejść bardzo ostrożnie. Ich sieć NN i WN (dystrybucyjna) ma inne napięcia i jest bardziej rozbudowana, choć ze względow ekonomicznych występują takie lapsusy jak długie ciągi przesyłowe z Canady podparte lokalnymi elektrowniami. Napisano na ten temat wiele prac i od kilku lat próbują coś zmieniać, bo ile awarii systemowych można zaliczać z tej samej przyczyny?

Reaktancja sieci przesyłowych jest u nich wyższa, co powoduje nieco inne rozchylenia kątowe wektorów napięć, oraz inny tzw. kąt zwarciowy na który nastawiane są zabezpieczenia. Ogólnie wszystko prawie tak samo, ale nie do końca :)

Faktem jest natomiast, że przy tej samej wartości amplitudy prądu i napięcia ich sieć dostarczy więcej energii w tym samym czasie (moc) - tyle, że żeby nie mylić pojęć nie nazwałbym tego sztywnością, czy stabilnością.

a ja ujmę to tak

-w narodzie wzrasta wiadomosc

-wszystkie cuda trafiaja sie tylko w krajach gdzie zyje sie z pasania kóz

-solidna i konsekwentna praca Panie dogon a nie majtanie marchewką

pzdr

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

wspac, wszsytko fajnie tylko co ten wątek ma wspólnego z DIY ???....chyba by trzeba otworzyc zakladkę pt; "chwalmy sie, ale za bardzo nie mówmy czym" :)

...dla mnie caly ten wątk to jakis taki ogólnie "seniczowy"

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...

ostatnie odsłuchy tego wzmaka sa zaskakujace, wyjatkowo zaskakujace. Nie bedę sie tu wdawał w szczegóły bo nie ma to sensu. Jestem raczej przeciwnikiem opisywania dzwięku słowami ale sie pokuszę i w kilku słowach: neutralność, przestrzeń, szczegółowość, dynamika. Kolejne porównanie z dzielonym wzmakiem DPA nie pozostawiło na nim (DPA) suchej nitki. Kolejne porównanie byc może z Jazzem SA. Bardzo jestem ciekaw. Ten wzmak jest całkowitym zaprzeczeniem dotychczasowych Darkulowych konstrukcji.

Hm , aby zrozumieć chyba jednak trzeba odsłuchać.

Ostatnio słuchał go też Pranar , Papamek.

Lada dzień posłucha Gorzów Wlkp. i Ślązaki ......

Fajnie wyglądają miny fanów markowych wynalazków.

Przy okazji padają mity audiofylskych kabilków.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.