Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

whitesnake,

Ludzie z marketu nigdy nie będą się dobrze znali na sprzęcie, bo są za często zmieniani.

Jeżeli w takiej mieścinie jak Częstochowa jest sklep rtv z pokojem odsłuchowym, to myślę że w Warszawie musi tego być na pęczki. Pozdrawiam.

-> stomasz, 3 Lip 2008, 15:38

Zapewniam Cie, ze mój pracodawca tez szybko by mnie wymienił gdybym znał się na mojej pracy tak jak oni na swojej.

Co do ilości sklepów: masz calkowita rację :), trochę tego jest. Nie znam niestety żadnego wyspecjalizowanego sklepu audio z salą, w którym są sub'y do 1000PLN. Jak byś chciał posłuchac McIntosha - to i owszem - nie ma problemu.

Ale spox... szkoda mi juz czasu na bieganie - rozejrzę sie w internecie...

@ whitesnake

na PW na wiadomość :)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Pioneer PDX-Z9 jest już w Polsce, kosztuje 2599PLN... w sumie nie drogo ale trzeba wziąć poprawkę na monitory które trzeba kupić odrębnie...

http://www.megamedia.pl/hi-fi-/nowosci/pioneer

Jeśli gra podobnie jak seria A6 to bardzo dobra cena :) Nie zapominajmy że jest naszplikowany nowościami.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Link do testu Pioneera w niemieckim stereo.

http://www.stereo.de/index.php?id=404

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

fajnie że obsługuje nawet pliki 24bit 96kHz, szkoda jednak że nie wspomnieli nic na temat zastosowanego DACa...ktoś może się orientuje co tam siedzi?

post-17470-100000031 1215467503_thumb.jpg

jeśli kogoś interesuje...

na 1 września zaplanowana jest premiera monitorów do Aura Note, monitorki o nazwie Aura Polo będą mieć pasmo przenoszenia z zakresu 56Hz-22kHz, skuteczność 86,5dB

post-17470-100009783 1215797955_thumb.jpg

post-17470-100009784 1215797955_thumb.jpg

Do mini wieży - minimini wzmak

Outer Dimensions 131(W)x54(H)x142(D)mm

Max.Outer Dimensions 131(W)x54(H)x179(D)mm

Weight 1.4Kg / 3lbs1oz.

post-17911-100009470 1216243966_thumb.jpg

• 2 tygodnie później...

kilku Kolegów wyżej twierdziło że denon cx3 byłoby odpowiedni za 6kzł, denon wysłuchał i cx - 1 tyle kosztuje, a elementy wpływające na dźwięk podobne, fajny sprzęt szkoda tylko że nie odpwoada mi japońskie brzmenie w tym denona tj. podkreślenie wysokich tonów (rozjaśnienie) i zbyt duż bazpośredniość i brak magii dźwięku ale dobrze, że jest konkurencja dla innych al in one w podobnych cenach,

brzmieniowo sercem pozostanę jednak przy linnie classicu.

Jesli tak to tu jest dosc dobra cena classica nowy (stary linn-nieuzywany w starej obudowie) cena jak najbardziej mysle przystepna.

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=STRK:MEWAX:IT&item=120286040515

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Co do denona, ten nowy powinien chodzić po 4k zł, a starszy po 6/7 za komplet;) w cenie starego denona(cena Polska przypominam około 13/14 k zł) można kupić np. Yamahe serii 2000 plus do tego dobrać niezłe monitory. Co do linna, naprawdę zachęcająca cena a te stare "wdzianko" wg. mnie nawet bardziej pasuje do wizerunku tej serii. Ja się zastanawiam czy pomału(potrwa to z około 2,3 lata, wiadomo są też inne wydatki) nie odkładać na nowy zestaw nr.1(obecnie mój pierwszy zestaw który dla mnie gra po moich przygodach z wieżyczkami czy komputerowymi głośnikami, czyli PC). Tak mi się myśli o wzmaku Vincenta plus do tego cd ushera plus jakieś monitory które pójdą trochę w innym kierunku niż zestaw wzmak + cd. To powinna być bardzo dobra, zgrana para;)

2 i 3 miejsce są bardzo interesujące ;) Denerwuje mnie już ta sytuacja Onkyo na Naszym rynku:/

szkoda że u nas nie prowadzi się takich rankingów sprzedaży poszczególnych klocków przez dystrybutorów ;-)

PS poniżej jeszcze sprzedaż monitorów

http://translate.google.com/translate?u=http%3A%2F%2Fwww.phileweb.com%2Fproducts%2Franking%2F84%2F45.html&hl=pl&ie=UTF8&sl=ja&tl=en

• 3 tygodnie później...

Test w niemieckim Stereo urzadzen all in one

Aura Note 87% Exzellent

FVSS-201 von Final 67% Sehr gut

Linn Classik Musik 83% Exzellent

VISO Two von NAD 73% Exzellent

Primares CDi 10 80% Exzellent

..zgodzę sie że joy to trochę "zbędne" udogodnienie, ale nie da się ukryć że dość sprytnie i ładnie wkomponowane w całość.

A z "mniejszych" zabawek ...K-711 też o wyjatkowo jak dla mnie fajnym disajnie :) no i już dostępny w naszym cudnym kraju.

post-20519-100007827 1219062396_thumb.jpg

jesli chodzi o Kenwooda to oprócz wspomnianego braku SACD, szkoda że nie ma normalnego wejścia słuchawkowego, jakie ma np JVC, Kenwood zdecydował się tu na zwykły minijack, szkoda tym bardziej że K1000 ma podobno wbudowany dobry wzmacniacz słuchawkowy...

post-17470-100007733 1219169941_thumb.jpg

Śliczny zestawik, myślę o Tiaku oczywiście a szczególnie wzmacniacz z NORMALNYMI pokrętkami a nie jakimś jojstikiem.

Cena takiego zestawu pewnie też musi być "śliczna".

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.