Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Staszek_s - wiem ze sa pojedyncze urzadzenia ale ja zastanawialem sie nad trendem, w tej chwili mamy osobne urzadzenia stereo poza ww wyjatkami, a moze zrobic odwrotnie? i wszyscy produkuja all-in-one

chwilowy brak działalności w audio.

Sam sie nad tym zastanawiam, kiedyś osobne urządzenia to była kwestia braku miejsca, teraz miniaturyzacja postępuje... Uzasadniono dzielenie urządzeń lepszym ekranowaniem i odseparowywaniem, ale teraz często producenci twierdzą, iż obecnie nie jest to przeszkodą w miniaturyzacji i łączeniu urządzeń... Może kwestia potrzeby różnicowania cen - jest po prostu pretekst, aby dzielone urządzenia były droższe...

pzdr

Kupilem dzisiaj mojej corce uzywana Yamahe E600 mk2 i musze przyznac ze to przeurocze urzadzenie z full wypasem na pokladzie.

Gra to z...e az bylem zdumiony po instalacji tego w 10 m2 pokoju i glosnikami Pioneer Pure Malt jaki dzwiek sie wydobywa z tego zestawu!

Ps. Przyznam ze corka nie mogla sie pozbyc mnie z pokoju:)

robix

A dlaczego mialbym klamac,to naprawde fajny sprzet a dla nastoletki to juz wybitny:)

Kolumny stoja blisko sciany wcisniete w regaly wiec BR podbija basy na tyle ze razem to gra ,,kozacko,,

robix

Podobno ma być w Media Markt taka promocja że druga rzecz za połowę ceny, tylko ta druga rzecz nie może być droższa niż pierwsza, ale mówiąc krótko kupujemy coś za 1500zł i mamy Denona M37 za 600-700zł a to cena REWELACYJNA jak za ten sprzęt! :)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Przemogli się jednak, choć wiadomo że cena będzie jednak na poziomie sprzętu Esoterica(czyli 6000$).

Tu więcej na jego temat: http://esoteric.teac.com/audio_players/rz-1/

post-17052-100000093 1278358180_thumb.jpg

post-17052-100000094 1278358180_thumb.jpg

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Paskuda ze hej, do Linna Classika designem nie dorasta do piet (moze i gra to) a poczciwy Piano jest ponadczasowy, bo podobal mi sie ladnych kilka lat temu jak i dzis.

robix

Całkiem tania S302 Denona(gra bardzo przyzwoicie, coś między 107 a CX1):

http://allegro.pl/item1111657997_denon_s_302_w_stanie_idealnym_2_lata_tanio.html

Hm, monitorki z PianoCrafta... http://www.allegro.pl/item1115407055_yamaha_nx_e800_piano_craft.html

Tego poprzedniego. Nie mają takich fikuśnych maskownic niestety.

Wczoraj miałem przyjemność posłuchać nowego Denona M-38 w Media Markt, cena 1799zł.

Co go różni od M37, bo taki zestaw posiadam od 3 miesięcy:

Zmieniono sposób wyświetlania informacji na wyświetlaczu tytuły piosenek na górze, a numeracja na dole tak jak w modelu F107.

Zmieniono funkcje dwóch przycisków na jednostce teraz jest bezpośrednie wybieranie funkcji s.direct a drugim przyciskiem można włączyć funkcję sdb, basy, treble oraz dodano sterowanie L/P kanał tak jak w f107.

Zmieniono obudowę mniej otworów wentylacyjnych w górnej części, port usb obsługuje ipod/iphone a maksymalny prąd 5V/1A.

Jednostka pobiera teraz 80W choć ma taka sama moc na kanał, więc nie wiem czemu tak jest.

Poprawiono zmianę utworów, teraz zmiana jest bardzo szybka do przodu i do tyłu za co wielki plus się należy dla Denona, bo w M37 zmiana utworów jest koszmarna zwłaszcza do tyłu.

Po załączeniu funkcji SDB lub po regulacji bass, treble zniknął szum wielki plus za to.

Dźwięk jest bardziej na plus- bass brzmi bardziej przyjemnie i schodzi odrobinę niżej, a średnica i wysokie zostały bez zmian. Odsłuchu dokonałem tylko z formatu mp3 bo nie miałem żadnej płyty. Pilot jest prawdopodobnie ten sam, bo sprzedawcy się pytałem.

Denon M38 rozczarowało mnie tym że nie poprawił charakterystyki wzmacniacza w początkowej skali głośności 1-15, co bardzo przeszkadza słuchając wieczorem muzyki, bo nie można dokładnie wyregulować głośności, zostało tak jak w M37 a szkoda bo tak M38 byłby sprzętem prawie idealnym.

Pioneer XHM-50 za 399 E

post-8854-100000059 1279533564_thumb.jpg

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Wie ktoś może jaki dokładnie DAC siedzi wewnątrz mini Naima (unitiqute)? Producent (na stronie www) mówi jedynie o "high quality wolfson dac'u" ale niestety nie specyfikuje dokładnie modelu :-(

post-17470-100000058 1279661110_thumb.jpg

A jakie ma to znaczenie? Sama kość nie gra. To tak jakby pytać kobietę o wagę i na podstawie tego oceniać czy jest inteligenta, miła i ładna. Trzeba posłuchać.

rock&roll, 20 Lip 2010, 23:41

>A jakie ma to znaczenie?

chcę ustalić czy DAC ten wspiera na wejściu również DSD (czy tylko PCM), i w przyszłości mógł się nadać również do plików DSD.

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

Witam. zapisuję sie do klubu mini wieżyczekale chyba nie na długo.Męczy mnie ta wieża a mam ją od miesiąca.Dlaczego mnie męczy ponieważ prawy kanał gra bardziej na góże bardziej symbilantami. próbowałem zmienić kolumny z lewej na prawą i odwrotnie i nic to nie dało Myślałem że kondensator się przepalił w zwrotce ale też nie chyba jest to wina wzmaka.Kupiłem ją od wója .Ma 3lata była używana tylko w sypialni i tylko radio.

post-25069-100000028 1279814576_thumb.jpg

post-25069-100000029 1279814576_thumb.jpg

post-25069-100000030 1279814576_thumb.jpg

nowości mini ( zaczynają sie nam mini upadabniać do siebie... ) CS-545

post-8854-100000024 1279817278_thumb.jpg

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

oraz Onkyo CS-1045 ( dawno nie miała ta firma moduowego mini )

post-8854-100000019 1279817365_thumb.jpg

Witam w klubie

Proszę o pomoc w wyborze między Yamaha PianoCraft E320 a Denon D-M38

Denon D-M38 ma skokowe ustawienia basów i sopranów od -10 do +10 co "dwa" czyli 0, 2, 4, 6 itd. i ma też podbicie basów, DB czy coś w tym stylu.

Jak jest z ustawieniami w Yamaha PianoCraft E320

Zawsze we wszystkich sprzętach basy i soprany ustawiam na +5 w skali do 10, lubię dźwięk jasny, czysty, dynamiczny z mocnym basem który nie musi schodzić nisko ale żeby miał dobre uderzenie. Słucham głównie Pop, Rock i Disco, ale także i inne typy muzyki. Muzyki poważnej nie słucham dlatego jestem daleki od audiofilizmu.

Po prostu potrzebuję dobrego stereo do muzyki rozrywkowej.

Pokój mam prawie w kwadracie 17m2, kolumny będą stały w rozstawie 2,6m i w odległości 3,5m od słuchacza

Wieżyczka głównie do słuchania mp3 z Pendrive oraz słuchania radia z internetu poprzez podłączonego laptopa

Co wybrać ?

Dobre kolumny multimedialne w tej cenie do lapka(+ zew. karta dźwiękowa) i nawet bez korektorów się obejdzie. Myślę że te sprzęty mini nie zadowolą Cię w tego typu muzyce, szczególnie z Twoimi przyzwyczajeniami do korekcji EQ(i co za tym idzie podrasowanego dźwięku jakiego oczekujesz), ew. zmień przyzwyczajenia. ;)

Możesz podać przykład kolumn multimedialnych bo z zewnętrzną kartą dźwiękowa raczej problemów nie będę miał. Myślałem o dźwiękówce ASUS, ale co do kolumn nic do głowy mi nie przychodzi.

Z moich byłych śmiało mogę polecić Bose Companion 3 lub Bose Companion 5(tu już nie potrzebna zew. karta dźwiękowa bo i tak je podłączasz pod USB) czy kolumny marki Edifier czy Microlab. Oczywiście warto też poszperać na aukcjach, można kupić niektóre taniej. ;)

Tu parę linków:

http://www.ceneo.pl/4742643

http://www.ceneo.pl/4742644

http://www.yooki.pl/index.php?p1912,glosniki-edifier-stereo-system-s2000-czarno-srebrne

http://www.yooki.pl/index.php?p1627,glosniki-edifier-s730d-2-1

http://www.yooki.pl/index.php?p2914,glosniki-edifier-s530d-2-1-czarne

http://allegro.pl/item1158825495_glosniki_microlab_solo7c_2_0_120w_pilot_mega_bass.html

A z mojej strony moge poliecic te glosniczki ;) Sa to bardzo dobre glosniki multimedialne oferujace naprawde sporo za rozsadna cene,z bardzo fajnych i przydatnych rzeczy mozna wymienic mozliwosc sluchania muzyki pezprzewodowo.

Wiecej znajdziesz na stronce producenta http://www.audiopro.se/

Pozdrawiam

post-21568-100000062 1279998197_thumb.jpg

post-21568-100000063 1279998197_thumb.jpg

post-21568-100000064 1279998197_thumb.jpg

Panowie, lepiej brać Teaca 300(wzmak + tuner) czy może Denona d-m37)?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.