Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Nie doszła..mam nadzieje że w tym tygodniu dojdą, w innym wypadku zwracam sprzęt. Do 14 dni mam takie prawo(po konsultacji z rzecznikiem praw konsumenta).

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Mam nadzieje że nie będę musiał wymieniać(bo polubiłem te nowe Piano), ale jeśli będę do tego zmuszony do albo znów na Yamaszkę albo na przyczaję się na używaną 102/103(są czasem na Ebayu). ;)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Bardzo dobra cena, nie widziałem tego zestawu wcześniej na allegro(masz dar do odnajdywania takich zakończonych świetnych aukcji).

Zgadzam się, że w bezpośrednim porównaniu Yamaha MCR-640, a nawet E-410, może zabrzmieć efektowniej niż Denon D-F107. To zapewne zasługa większej rozdzielczości dźwięku. Denon gra przy niej jakby za lekką woalką. Yamaha podaje dźwięk bardziej bezpośrednio. Stąd sugestia przejrzystości. Jednak Denon gra, cokolwiek ro znaczy, z większą "kulturą", spokojniej. Dlatego nadaje się bardziej do długich, niemęczących odsłuchów.

Dziś przyszła do mnie Yamaszka Pianocraft RX-E 600 MK II niech synek ma na czym słuchać w pokoju :) . I musze stwierdzić że w salonie grało przeciętnie ale po przeniesieniu do małego pokoju słucha się całkiem przyjemnie . Póki co dostał już lepsze IC a tak z ciekawości jakie głośnikowe kabelki nie za drogie warto zapodać ?

Ostatnio skrytykowałem wieżyczkę Sony. Oto dzisiaj byłem świadkiem jak ktoś wybrał ją zamiast Harmana Kardona MAS100 - bo Harman "grał za miękko, do metalu lepszy będzie Sony". Co człek, to gust.

DawidM, 9 Sie 2010, 19:36

>Nie doszła..mam nadzieje że w tym tygodniu dojdą, w innym wypadku zwracam sprzęt. Do 14 dni mam

>takie prawo(po konsultacji z rzecznikiem praw konsumenta).

Trudno tu mówić o ustawowym zwrocie sprzętu, gdy w Twoim wypadku otrzymałeś go nie kompletny!!!

Nawet za miesiąc mozesz żądać zwrotu kasy w tym przypadku.

Dla mnie ewidentnym jest, że tego pilota po prostu nie mają... i czekają aż klient sie zniechęci.

DawidM, 9 Sie 2010, 19:36

>Nie doszła..mam nadzieje że w tym tygodniu dojdą, w innym wypadku zwracam sprzęt. Do 14 dni mam

>takie prawo(po konsultacji z rzecznikiem praw konsumenta).

Trudno tu mówić o ustawowym zwrocie sprzętu, gdy w Twoim wypadku otrzymałeś go nie kompletny!!!

Nawet za miesiąc mozesz żądać zwrotu kasy w tym przypadku.

Dla mnie ewidentnym jest, że tego pilota po prostu nie mają... i czekają aż klient sie zniechęci.

Mnie dziwi jedna rzecz, wczoraj podali mi nr. przesyłki poleconej z poczty polskiej(notabene ten polecony idzie już 4 dzień), ale jak wpisywałem do wyszukiwarki na stronie poczty polskiej to zdziwiła mnie informacja o tym że nie ma takiej przesyłki. Co do pilota to rzeczywiście chyba go nie mieli, bo zamówili do mnie nowy od dystrybutora i także ma on dojść w tym tygodniu. Poczekam do tego piątku, jak nie dojdzie mi brakujące okablowanie + pilot to zwracam sprzęt.

Sprzęt doszedł w poprzednim tygodniu w poniedziałek. Więc dziś już tydzień i jeden dzień.

Dziś doszły brakujące elementy(kable) i właśnie słucham sobie zestawu, gra bardzo przyjemnie. Teraz tylko jeszcze czekam na pilota. Mówiąc krótko Poczta Polska także nawaliła(jak list polecony może iść 4-5 dni).

Nie zdziwiłbym się jakby przysłali Ci pilot, jakiś tani chiński zamiennik.

Oby nie, ale następnym razem kontaktując się ze sprzedawcą zastrzeż sobie oryginalność pilota.

Nie no ma być firmowy z Yamahy, tak sobie to telefonicznie i mailowo ustaliliśmy.

Póki co sprzęcik gra na firmowym okablowaniu, i nie sądziłem że tak ładnie zagra. Zarówno Audio CD jak i poprzez port USB brzmienie jest na prawdę sporo lepsze niż jak podłączyłem ampli Yamahy do komputera(każdy aspekt dźwięku lepszy), czyżby w końcu także poprawili źródło, bo kolumny na pewno. Byłem w małym szoku, póki co nie wymieniam kolumn na inne, na pewno jednak kupię jakiś lepszy IC i kable głośnikowe na następną wypłatę(do 300zł za całość). Do tygodnia napiszę reckę, a jak dojdzie pilot to wstawię także omówienie sprzętu w formie video na Youtube, dam linka oczywiście.

Ps. Dodam tylko że wersja czarna wg. mnie lepiej prezentuję się przy wieczornych odsłuchach, miło kontrastuję z wyświetlaczem(biało-kremowe podświetlenie danych wyświetlacza) czy diodami.

i tak trzymać

a swoją drogą pisałem już wcześniej że nowe piano na firmowych monitorach dobrze gra

jedynie przyczepić się można do dockstacji wiadomo era ipoda ale jakoś tak nie pasuje

Focal + Naim

W przyszłości zamierzam kupić Ipod'a Touch'a lub Ipod'a Classic i będę miał prawie kompletne(brak LP) źródło dźwięku(źródło Piano jako audio CD, a Ipod będzie robił za radio internetowe i dysk muzyki w formacie mp3/wav).

Tak poprzez strumień(Wi-Fi), a jako że mam router bezprzewodowy to nie widzę innej możliwości, zresztą w mojej Nokii E52 czasem do snu używam radia internetowego właśnie przez Wi-Fi i sprawdza się doskonale. Co do Basu, nie brakuję, wręcz przeciwnie, wolę ten z zestawu Yamaszki MCR-640. Ten w nowym Piano schodzi trochę niżej niż w starym Piano Crafcie, to zasługa ulepszonych kolumn.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.