Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

A mnie własnie ten test ucieszył, bo okazuje się, że nie ma sensu dopłacać, skoro ta "sieciowość" M-CR603 kuleje. Reszta jest OK - czyli 503 :) (zwracam uwagę na niekapryśny napęd CD) - zakupię go najwcześniej w środę w przyszłym tygodniu. A jeśli chodzi o sieć - i tak miałem zamiar po prostu podłaczyć komputer.

Faktycznie, z moich porównań, napęd w MCR-503 pracuje chyba najlepiej w grupie mini w tym przedziale cenowym - jest szybki i cichy. Zreszta CD chodzi u mnie sporadycznie, bo większość muzyki pochodzi z tunera, przedniego USB lub podpiętego kompa i radia internetowego; CD traktuję jest jako źródło dodatkowe. Oczywiście posiadam sporą kolekcję CD, ale wszystkie skompresowałem do mp3 o jakości 320 (przy normalnym odsłuchu w tzw. tle praktycznie niezauważalny spadek jakości w przypadku sprzętu z tego przedziału cenowego) i pobierane są one z podpiętego do USB pendriva. Obsługa jest sprawna i intuicyjna, a więc w ten sposób mam szybki dostęp nawet do setek w ten sposób przechowywanych płyt.

Oczywiście posiadam sporą kolekcję CD, ale wszystkie skompresowałem do mp3 o jakości 320 (przy normalnym odsłuchu w tzw. tle praktycznie niezauważalny spadek jakości w przypadku sprzętu z tego przedziału cenowego) i pobierane są one z podpiętego do USB pendriva.

zauwazalny :) czaasem nawet lepiej tak sluchac na gorszych kolumnach ktore nie radzą sobie z natlokiem informacji. posluchaj jak blachy wybrzmiewaja na mp3 320 i flac zwykly 16/44. ja na swoim dzidostwie nawet slysze roznice dynamiki miedzy cd i lp.

mikson, zestaw mozna powiedziec wysmakowany :) u mnie jeden lapek sobie lezy i gnije. podepne go w aux przez daca i tyle. klawiaturka mini do sterowania jako pilot do tego. miales vdaca. nuforce lepszy twym zdaniem?

v-dac ma bardziej kulturalne brzmienie udac ma więcej dynamiki na basie i ciut więcej góry ale mniej średnicy.

Zgadzam się z miksonem. Za tę cenę brzmi świetnie! Dynamika w połączeniu z Little Dot I+ urywa głowę.

Świetny partner do sprzętu w którym wyższa średnica drażni uszy. Z Grado spasował się świetnie.

zauwazalny :) czaasem nawet lepiej tak sluchac na gorszych kolumnach ktore nie radzą sobie z natlokiem informacji. posluchaj jak blachy wybrzmiewaja na mp3 320 i flac zwykly 16/44. ja na swoim dzidostwie nawet slysze roznice dynamiki miedzy cd i lp.

mikson, zestaw mozna powiedziec wysmakowany :) u mnie jeden lapek sobie lezy i gnije. podepne go w aux przez daca i tyle. klawiaturka mini do sterowania jako pilot do tego. miales vdaca. nuforce lepszy twym zdaniem?

To moze miast klawiaturki cos takiego. Czyli strumieniowanie WiFi.

FRITZ!WLAN Repeater N/G http://fritzbox.com.pl/FRITZWLAN_Repeater_NG-21.html post-1391-0-68595900-1305812070_thumb.png

Apple Airport Express http://www.apple.com/pl/airportexpress/features/airplay.html. post-1391-0-36143000-1305812180_thumb.jpg

Sterujesz wtedy laptokiem.

Edytowane przez kichanadeta

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

To nie wygodniej zainstalować sobie Iriver Media Center. Ten program można nawet obsługiwać poprez telefon-smartphone na systemie iOS czy Android.

Edytowane przez DawidM

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Mikson, ale przyznasz chyba, że Twoja droga/przygoda z Arcamem Solo Mini była jednak dość "wyboista"? Z tego, co pamiętam przerzuciłeś chyba z 5-6 par kolumn, a żadna z nich nie zadomowiła się na dłużej. Wydaje mi się, że dopiero Heed pokazał prawdziwy potencjał monitorów Kolegi. Z własnych obserwacji mogę napisać, że takie np. Usher S-520 z Heed'em mogły by wiele pokazać dobrego, a nawet bardzo zadziwiającego - czegoś, co Kolega nigdy nie mógł usłyszeć z ASM :)

Powyższe może świadczyć o niełatwej czynności doboru monitorów do zestawu mini. Nie wiem jak jest z Marantzem MCR-503, ale tu sprawa wydaje się być nieco prostsza z uwagi na jego bardzo wydajny wzmacniacz.

BTW, widziałem wczoraj (i słuchałem) mini Cambridge Audio One z dedykowanymi kolumnami. Sympatyczna sprawa za dość rozsądne pieniądze około 2300zł.

post-17176-0-21692100-1305834945_thumb.jpg

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

M-CR503 ma faktycznie wydajny wzmacniacz, lepiej wysterywowywał kolumienki Yamahy z serii PianoCraft niż dedykowana do nich elektronika (550, 640). Choć i tak brzmiało to jak dla mnie zbyt jasno, z firmowymi monitorkami Marantza było łagodniej, ciemniej. A ten CA z linku bardzo dobrze się prezentuje, niestety cenowo jest poza moim zasięgiem. Poza tym mam niemiłe doświadczenie z pełnowymiarową elektroniką CA - bardzo jasno, bardzo ostro i bez basu.

<><

Mikson, ale przyznasz chyba, że Twoja droga/przygoda z Arcamem Solo Mini była jednak dość "wyboista"? Z tego, co pamiętam przerzuciłeś chyba z 5-6 par kolumn, a żadna z nich nie zadomowiła się na dłużej. Wydaje mi się, że dopiero Heed pokazał prawdziwy potencjał monitorów Kolegi. Z własnych obserwacji mogę napisać, że takie np. Usher S-520 z Heed'em mogły by wiele pokazać dobrego, a nawet bardzo zadziwiającego - czegoś, co Kolega nigdy nie mógł usłyszeć z ASM :)

Powyższe może świadczyć o niełatwej czynności doboru monitorów do zestawu mini. Nie wiem jak jest z Marantzem MCR-503, ale tu sprawa wydaje się być nieco prostsza z uwagi na jego bardzo wydajny wzmacniacz.

BTW, widziałem wczoraj (i słuchałem) mini Cambridge Audio One z dedykowanymi kolumnami. Sympatyczna sprawa za dość rozsądne pieniądze około 2300zł.

po 2 latach użytkowanie stwierdzam że solo mini ma potencjał jako elektronika i trzeba dobrać do niego odpowiednie brzmieniowo monitory ok zmieniałem monitory do niego ale śmiało mogę napisać jak wyżej 3 monitory fajnie z nim zagrały, powiem tak w tej chwili mam dynki 2/6 i wypożyczone RLS Callisto III i na przemian podłączałem solo i heeda i dynki i rlsy, i mogę śmiało powiedzieć że solo mini aż takich kompleksów brzmieniowo i z wysterowaniem nie ma, jest odczuwalna różnica w prezentacji dźwięku i firmowym brzmieniu bez wątpienia na korzyść muzykalniejszego heeda ale nie wyczuwam problemów z wysterowaniem obu monitorów po podłączeniu do solo ! i to jest dla mnie duże zaskoczenie , arcam ma ciut mniej niższego basu (tu się kłania firmowe brzmienie) ale jest ciut szybszy (energetyczny?) i minimalnie mniej dynamiczny (bardziej wyrównany z resztą pasma ) heed ma mocniejsze zejście ale ciut grubszą kreską to rysuje, tak więc śmiało mogę powiedzieć że solo mini to kawałek mocnego mini a wygląda nie pozornie, dodatkowo powiem że solo mini nie jest aż tak jasną elektroniką jak mogło by się wydawać, z nie odpowiednimi monitorami np ma rx1 lub kefy,, zagra mniej ciekawie/ bez wypełnienia lub za bardzo detalicznie a lepiej nie łączyć go z tańszymi monitorami z metalowymi wysokotonowcami też to zauważyłem miękkie kopułki lepiej z nim reagują nawet tanie chario które miałem oraz testowałem hypery 2000mk2 czy dynki x12 2/8 a mam teraz dwie konstrukcje z miękkimi kopułkami i to się potwierdza ,, natomiast solo mini z dynkami 2/6 i rls gra w zrównoważony i muzykalny sposób, solo mini moim zdaniem to udana elektronika o czym już pisałem kilkukrotnie, nawet powiem że dynki 2/6 chyba lepszy dueta tworzą z asm niż z heedem a rls z heedem niż asm

Edytowane przez mikson

Focal + Naim

M-CR503 ma faktycznie wydajny wzmacniacz, lepiej wysterywowywał kolumienki Yamahy z serii PianoCraft niż dedykowana do nich elektronika (550, 640). Choć i tak brzmiało to jak dla mnie zbyt jasno, z firmowymi monitorkami Marantza było łagodniej, ciemniej. A ten CA z linku bardzo dobrze się prezentuje, niestety cenowo jest poza moim zasięgiem. Poza tym mam niemiłe doświadczenie z pełnowymiarową elektroniką CA - bardzo jasno, bardzo ostro i bez basu.

Zgadzam się. Niestety, także mam niemiłe wspomnienia z pełnowymiarowymi urządzeniami Cambridge Audio - "coś" mi w nich nie pasuje, ale nie przekładałbym tego wrażenia na zestaw mini, bo tu może być często zupełnie inaczej. Ten maluch naprawdę nieźle gra. Analogicznie zresztą jest ze sprzetem Yamaha - pełnowymiarowe klocki nie są najlepsze pod względem wyrafinowania dźwięku, daleko im jeszcze do finezji np. Exposure, Arcama, Musical Fidelity, a nawet Rotela. Nie przekłada się natomiast ten zarzut na zestawy mini Yamahy, bo te są po prostu rewelacyjne.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Panowie! Czy wiecie może gdzie można odpłatnie oczywiście wymienić szybkę w Pianocrafcie E320 na nówkę z folią?

Jestem zboczonym pedantem sprzętowym i porysowałem lekko tą szybkę bo zdjąłem folię, co doprowadza mnie do szału i chciałbym wstawić nowiutką z folią a Yamaszkę zamknąć w wentylowanej gablotce by tak się nie kurzyła i bym nie musiał jej tak często czyścić...:/

No pewnie to zrobię, ale PO wymianie szybki wyświetlacza, serwis audioklanu może to zrobić? Tam wieżyczkę kupowałem :) Uparłem się i muszę to zrobić, znając mnie jeśli żaden serwis tego nie zrobi to sprzedam 320 i kupię 550...-_-

Normalnie jak moja Żonka, do dziś mamy folijkę na ekranie nawigacji GPS kupionej 2 lata temu. Chciałem to zdjąć, bo nie cierpię folijek, zwłaszcza na ekranie dotykowym, ale mi nie pozwala :/ Ryski na ekranach, wyświetlaczach itp to cecha naturalna, jak zmarszczki na twarzy :)

<><

Teraz w czasach hartowanego szkła czy gorila glass już nie bardzo, a przynajmniej nie tak łatwo jak kiedyś o te "zmarszczki". :P

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Normalnie jak moja Żonka, do dziś mamy folijkę na ekranie nawigacji GPS kupionej 2 lata temu. Chciałem to zdjąć, bo nie cierpię folijek, zwłaszcza na ekranie dotykowym, ale mi nie pozwala :/ Ryski na ekranach, wyświetlaczach itp to cecha naturalna, jak zmarszczki na twarzy :)

Na zmarszczki są kremy :P

Ok, w serwisie wymiana samej szybki na nówkę sztukę to 130zł, teraz wysłałem pytanie o cały przód bez pokręteł i przycisków, ciekawe ile będzie...250zł? Tak strzelam.

Nie warto..folia za 30zł da taki sam efekt.

Edytowane przez DawidM

z ciekawości ile to kosztuje i czy można dostać na sh>?

czy to można zaliczyć do mini systemów czy do pełnych po szerokości?

Poszedl za 456 ojro.

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=270749113803&ssPageName=STRK:MEWAX:IT

post-1391-0-30322100-1306184958_thumb.jpg

Edytowane przez kichanadeta

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Ok, w serwisie wymiana samej szybki na nówkę sztukę to 130zł, teraz wysłałem pytanie o cały przód bez pokręteł i przycisków, ciekawe ile będzie...250zł? Tak strzelam.

Zainwestuj lepiej te pieniądze w lekarza.

btw. zdecydowałem się w końcu i kupiłem denona d-m38. Ktoś poleci do niego jakiś możliwie najtańszy ale sensowny kabelek?

Zainwestuj lepiej te pieniądze w lekarza.

ehh, poplakalem sie.. ;))) ladnie to tak sie nabijac z kolegi? pilot pewnie w worku celofanowym.. dobra dosc.

wracajac do tematu watku. kenwood k-1000. ktos ma? wrazenia? wzmak ma boski. dla niego samego moge brac w ciemno. ale przejrzał bym jakis manual do niego wczesniej. konia z rzedem temu co wskaze linka do manuala. dawidm, ty jestes oblatany w japonskich stronach. strona kenwooda en eu jest tragiczna. generalnie car audio. szkoda ze tylko jedna sztuka jest i to w firmie sprzedajacej tylko online.. juz sobie wyobrażam akcje pod tytułem "pad glosnika" i wysylka kurierem na naprawe gwarancyjna..

szkoda ze tak swietny sprzet jest tak zle dystrybuowany w polsce.. jak na razie zadalem megamedia kilka pytan. jak wyglada serwis gwarancyjny, czy jest polska instrukcja i kto jest autoryzowanym przedstawicielem audio kenwooda w polsce. :P

ps. myslicie ze w ugandzie tez maja takie forum audio i prowadza takie rozmowy?

Kilkadziesiąt stron wcześniej są zdjęcia i wrażenia z obcowaniem z tym sprzętem, jednego kolegi z forum. Warto zobaczyć, przeczytać.

Tu recka: http://tiny.pl/hf9g2

Kilkadziesiąt stron wcześniej są zdjęcia i wrażenia z obcowaniem z tym sprzętem, jednego kolegi z forum. Warto zobaczyć, przeczytać.

Tu recka: http://tiny.pl/hf9g2

w takim razie, przepraszam. wydawalo mi sie ze przejrzalem caly watek. musialo mi umknac. przeszukam jeszcze raz. i dzieki za linka.

Dwie godziny temu stałem się włascicielem Marantza M-CR503 :) Sprzęcik niedawno podłaczyłem do moich Tannoyów M1, na razie się rozgrzewa - mój synek zadecydował, że do rozgrzewania najbardziej bedzie pasować bajka "Tymoteusz Rymcimci" ;) Później napiszę wrażenia z "poważniejszych" odsłuchów.

Edytowane przez Bednaar

<><

Gratulacje. Czekamy na więcej.

Onkyo cs-1045 spadło z ceną tylko w jednym sklepie? Cena teraz podobna do yamahy 1330, funkcjonalność na papierze lepsza, a jak z brzmieniem - czy ktoś miał przyjemność słuchać?

Znalazłem jeszcze inny sklep z ceną poniżej 3000 pln link. User manual po angielsku dostępny jest TU.

Też jestem ciekaw brzmienia bo wydaje mi się, że funkcjonalnością onkyo zbliżone jest do denka 107. Pytanie brzmi, czy brzmienie onkyo jest na tyle lepsze od denka 107, że warto byłoby dopłacić te 1000 pln różnicy (denek 107 kosztuje ok 2000 pln).

Znalazłem jeszcze inny sklep z ceną poniżej 3000 pln link. User manual po angielsku dostępny jest TU.

Też jestem ciekaw brzmienia bo wydaje mi się, że funkcjonalnością onkyo zbliżone jest do denka 107. Pytanie brzmi, czy brzmienie onkyo jest na tyle lepsze od denka 107, że warto byłoby dopłacić te 1000 pln różnicy (denek 107 kosztuje ok 2000 pln).

może być porównywalna do mcr1330 , ale czy faktycznie klasę lepiej od f107 , warto to sprawdzić.

Focal + Naim

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.