Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

ALTON, 22 Mar 2009, 01:03

>Strefaz śliczny teac.. ale taki brudas. U mnie by to nie przeszło ;)

Dzięki :)

oczywiście masz racje, kurz w środku uroku niedodaje ale to kwestia paru dni bo zaplanowałem gruntowne odkurzanie :) niestey jak rozkręciłem obudowe to niemiałem na tyle czasu aby porządnie odkurzyć więc rzuciłem tylko okiem i poskpęcałem spowrotem. Ale bez obaw będzie ładnie :) inspirują mnie Twoje fotki AX-10 :)

Witam wszystkich po raz pierwszy na tym forum;)

Tak z czystej ciekawości chciałbym się dowiedzieć czy ktoś z tego forum posiada jakiekolwiek informacje o testach Yamahy z serii Classic Line a mianowicie AX-10, CDX-10, KX-10 i TX-10MKII. W starych katalogach Yamahy są tylko oceny tego zestawu z prasy gdzie klocki te zostały świetnie ocenione dostając łączną najwyższą możliwą ocenę. Chodzi mi konkretnie o jakieś artykuły z niemieckich czasopism o tematyce audio.

Pozdrawiam wszystkich szczęśliwych posiadaczy serii 10-tej Yamahy;)

Niektórzy pewnie zaczną zadawać sobie pytanie dlaczego akurat z niemieckiej prasy?!

W Niemczech ta seria była bardzo popularna. Na niemieckich forach można znaleźć wielu zadowolonych użytkowników i opinii. Poza tym 99% klocków z serii 10-tej jest dostępnych tylko na niemieckim ebayu;)

seba6891, 22 Mar 2009, 14:56

>> stomasz, 22 Mar 2009, 14:34

>

>ja mam brak reklam, firefox odziwo blokuje ladnie wszystko :)

To mój firefox wpuszcza dzisiaj same ładne dziewczyny ubrane w skromną bieliznę :)

no tez by mi sie to niepodobolo...ubrane...e tam...chociaz to co zakryte pobudza wyobraznie :)

a teraz z cos w temacie...czyz ona nie jest piekna? PC seria 100...jest na allegro...nowy wlasciciel bedzie szczesciarzem

post-21637-100009809 1237731325_thumb.jpg

cyprys_vti - w najbliższym czasie będę sprzedawał moją serię 10 :)masz więc okazję zostać właścicielem tej wspaniałej midi o sercu dużej wieży...

Kolega cyprys_vti chyba już jest szczęśliwym posiadczem wspomnianej Yamaszki :)

>o mnie<

...Do odsłuchu używam kompletu Classic Line Yamahy AX-10, CDX-10, KX-10, TX-10MKII ...

Kilka postów wcześniej było o odkrytych dziewczynach, teraz odkryję przed Wami kawałek pokoju w którym słucham muzyki.

Jak widać na zdjęciach, monitory nie do końca ustawione są zgodnie z ogólnie przyjętymi zasadami ale... mnie to wystarcza. Natomiast jeśli komuś przeszkadza widok jego subwoofera polecam moje rozwiązanie: jest zamknięty w szafce na nóżkach i bez spodu - nie widać a dźwięk rozchodzi się bez przeszkód.

A propos suba: wydaje mi się że Jamo SUB200 jest trochę nie doceniony, mnie służy już drugi rok bez zarzutu, znakomicie sprawdza się w kinie domowym jak również w stereo a w miesięczniku z 2/2007 AudioStereo otrzymał nawet rekomendację. :)

post-17993-100009783 1237748633_thumb.jpg

post-17993-100009784 1237748633_thumb.jpg

marcusSE, 22 Mar 2009, 21:09

To gniazdko ma zaledwie 16 m2 i na klasyka mogłoby nie starczyć miejsca ale marcus wież mi, do szczęścia nie potrzeba naprawdę wiele. :)

Ja, po przeprowadzce do nowego lokum, dopiero staram się stworzyc klimat do odsłuchów.. I jak to w życiu.. pomysły są.. gotówki brakuje :( Ale jeszcze miesiąc, dwa i będzie klimat :) Oczywiście nie omieszkam wrzucić fotki, w jakich warunkach pracuje moje mini :)

Luxmany i winyle 

> cyprys_vti

Witam też nowego użytkownika Yamahy 10. Ciekawi mnie jak sobie radzi 10'tka z tymi wielkimi podłogówkami ;). Na zdjęciach nie mogę coś znaleźć tego modelu HECO ale już te niższe superior widzę mają po parze głośników basowych. Jakbyś miał kiedyś możliwość wklejenia tego zestawu z Yamahą 10 na zdjęciu byłoby fajnie.

Postaram się wrzucić w najbliższym czasie jakieś foto;) Yamaszka AX-10 radzi sobie z tymi kolumnami naprawdę świetnie. A można je śmiało zaliczyć do bardzo wymagających ponieważ ich nominalna rezystancja to dobre 4 Ohmy. Kolumna ma wymiary WxSxG >> 110x30x34cm, masa jakieś 30Kg sztuka, 2xbas 225mm, obudowa typu kompakt. Lecz trochę mi się przesłuchały i chciałbym wymienić na coś innego. Zastanawiam się nad Magnatami Vintage 550. Czy ktoś ma jakieś informacje na temat "jak graja te magnaty"?

Viniu, 23 Mar 2009, 08:03

>Ja, po przeprowadzce do nowego lokum, dopiero staram się stworzyc klimat do odsłuchów.. I jak to w

>życiu.. pomysły są.. gotówki brakuje :( Ale jeszcze miesiąc, dwa i będzie klimat :) Oczywiście nie

>omieszkam wrzucić fotki, w jakich warunkach pracuje moje mini :)

Urządzaj, urządzaj nowe mieszkanko, myślę że wszyscy chętnie obejrzymy efekty Twojej pracy :)

>kurce, 23 Mar 2009, 17:34

>Strefaz

>cyprys_vti, 23 Mar 2009, 17:37

>Dołączam się do pytania... Też zaciekawiły mnie te kondensatory. Strefaz jakiej są firmy i jaką

>pojemnością się legitymują?

Panowie, wstyd się przyznać ale niepatrzyłem na pojemność :) poprostu Teac gra na takim poziomie że nieczułem potrzeby poprawienia samopoczucia parametrami technicznymi :) choć sam się dziwie że niezwróciłem uwagi...jedynie zapamiętałem logo Nippon Chemi-Con. W sieci znalazłem informacje o łącznej pojemności 18 800 µF. W środe podam sprawdzone info bo na ten dzień zaplanowałem "odkurzanie" środka to zerkne i może zapodam fotki "po", tym razem lepszej jakości bo poczyniłem już pewne kroki w tym kierunku :)

Pozdro

W komplecie z kondensatorami jest transformator toroidalny z podwójnym uzwojeniem czyli dwa trafa nawinięte fizycznie jako jedno ale elektrycznie rozdzielone o mocy 360W :)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.