Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

dawid słuchałeś tych dali może?

http://dali-speakers.com/display_content.php/INT/speakers.html/189/1442

wiem że dali najlepiej od ikon :)

ale lektor 2 przez what hifi został dobrze oceniony mimo że to nie brytyjczyk

więc może jednak nie jest tak tragicznie z lektorami

Focal + Naim

Nie słuchałem, ale chyba ostatnio mieli je w Saturnie, jako zestaw odsłuchowy wraz z Denonem 710. Może w wolnej chwili wpadnę ich trochę "pomęczyć". ;)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

No, cóż. Mamy obecnie w dominacji pokolenie iPoda, a tu kolorystyka oraz tzw. design są b. ważne, by nie użyć słowa - decydujące. Np. Yamaha zdecydowała się wypuścić linię MCR-040 w 10 kolorach, monitorki Usher S-520 są do dostania w najprzeróżniejszych odcieniach, a są także i firmy, które kolorystykę mają jeszcze bardziej rozbudowaną. Signum temporis.

Moim zdaniem, to nie jest źle, o ile za kolorystyka i wzornictwem podąża także jakość, a z tym jest różnie - patrz: słuchawki SkullCandy. Natomiast firmom Yamaha, KEF czy Usher można zaufać. Jeszcze.

http://www.kef.com/Resources/Current%20Products/Loudspeakers/Reference%20Series/CustomColours/K3479Reference_CustomColours_POS2.pdf

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

coś ciekawego się szykuje

http://cubeaudio.eu/produkty_pl.html

tam jest szerokopasmowy głośnik produkcji STX

i będę do niego robione konstrukcje obudowybardzo ciekawy jestem co z tego wyjdzie

rokuję bardzo dobrze bo kilku pasjonatów z forum diy miało ten głośnik i są bardzo pozytywne opinie o nim więc polska produkcja może pokazać klase ! trzymam mono kciuki bo sam jestem zainteresowany tym szerokopasmowym głośniekiem

Focal + Naim

Maly wzmacniaczyk DAYENS AMPINO z Visaton Solo.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Na pewno różnią się już sekcją wysokotonową, mają aluminiową kopułkę, względem tekstylnej. :)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Nie wiem czy już ktoś wrzucał link, strona magazynu Audio została zaktualizowana o recki nowych mini wież (bodajże z numeru marcowego) http://audio.com.pl/testy/mini-wieze

..wśród recenzji m. in. JVC EX-A15

post-17470-100002579 1275166851_thumb.jpg

jak ktoś chce dobry głośnikowy za śmieszną kasę to polecam ten

http://www.allegro.pl/item1058893699_przewod_glosnikowy_atlas_hyper_1_5.html

mam hyper 2.0 i jest naprawdę niezły, detaliczny gładki bez ostrości w przekazie

Focal + Naim

Nie wiem, ale widzę że niezła kopia sprzętu Yamahy.

Yamaha MCR-040 jest rzeczywiście lepsza, choć ten Sony nie jest zły :)

^^ Mikson, skąd ta wiara, że grają lepiej? Słuchałeś? Moim zdaniem, niekoniecznie muszą lepiej "zagrać" z PianoCraftem niż te dedykowane głośniki z zestawu.

:)

ludzie klonowali totemy bo dostępność tonsilowskich przetworników była bezproblemowa i oryginały kosztowały ponad 2500 o zrobienie klonów 600 wiem bo jakiś czas temu mocno drążyłem ten temat bo sam chciałem złożyć, jednak jestem w stanie zaryzykować iż te klony grają zdecydowanie lepiej od pianowych :)

Focal + Naim

i nie chodzi o granie wyłącznie z piano tylko o samo porównanie co można mieć za 400 , czyli np klony totemów czy formowe monitorki piano

Focal + Naim

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.