Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Aaa, raczej pomału do przodu ;) Jestem bogatszy o parę nowych doświadczeń z sprzętem multimedialnym. Teraz jednak przede mną decyzja, jako że Ampli Yamahy z PianoCrafta się sprzedało, to muszę wybrać między elektroniką od Denona D-M37 lub Onkyo CS525, bo kolumny będą i tak wymienione na lepsze(coś z pułapu 600-800zł). Teraz czeka mnie główkowanie..

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Miałem zamiar, ale konstrukcja kolumn niestety wymusza na mnie pominięcie tego sprzętu przy kupnie, po prostu są za długie(głębokość) na standy, a z tyłu ogranicza mnie ściana.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Zdecydowałem się jednak na zakup jakiś monitorów za 500-800zł + elektronika i tego chce się trzymać ;)

Całość ma się zmieścić w budżecie do 1300-1400zł.

dawid

to przynajmniej posluchaj mcr-040 zebys wyrobil sobie o nim zdanie

a wcale bym sie nie zdziwil jak po posluchaniu wzialbys go jednak pod uwage ;)

osobiscie bym celowal w piano e410 + np usher (800 mozna kupic)? :)

Focal + Naim

Celuję w takie Piano, ew. Denona 102, ale ciężko znaleźć takie używany egzemplarz w dobrej cenie czyli do 1200/1400zł. Co do tej Yamaszki, to na pewno ją odsłucham, to że nie biorę ją pod uwagę z pewnych względów, nie oznacza że jej nie posłucham.

Ps. Generalnie ceny jakoś dziwnie poszły do góry, i za ten sam sprzęt za który parę miesięcy temu zapłacilibyśmy mniej dziś trzeba dać 200-300zł więcej, a ja nie będę przepłacał do sprzętu, jeśli znam jego wartość i za ile mógłby się sprzedać. ;)

Denon D-M37 faktycznie szumi i ma skopaną obsługę plików z Pendrive przez USB.

Proponuję Denon D-M38 w którym poprawiono te dolegliwości.

Kupiłem Denon D-M38 w "sklepie dla idiotów" bez VAT'u za 1638 zł. i naprawdę jestem zadowolony i z wieżyczki i z dźwięku. Kolumn nie zamierzam zmieniać bo i po co. Te grają z takim rozmachem jak rasowe średniej wielkości monitory, albo i lepiej. Miałem B&W 601S3 podłączone do amplitunera AV Yamhay i nie miałem tak obszernego i dynamicznego dźwięku. W Denon'ie jest dobra stereofonia, dynamika i bas który z racji tylnego wyjścia bass-refleks można sobie "wyregulować". W B&W 601S3 miałem tak mało basu, że musiałem dokupić suba, a przy Denon D-M38 sub jest wyłączony bo basu mam za dużo. Funkcję DSB (podbicie basu) też wyłączyłem bo czasem trochę dudni. Jedynie do czego można się przyczepić to do jakości odtwarzania z tunera radiowego, dźwięk jest kiepski, ale wydaje mi się że to jest wina nadawców radiowych dlatego podłączam wieżyczkę do laptopa i słucham radia z internetu i wtedy dźwięk jest OK. Polecam wieżyczkę bo gra naprawdę dobrze.

Musze przemyśleć sprawę dogłębnie. Szkoda że teraz nie ma tej promocji w Media że 2 rzecz za połowę ceny, bo chętnie można by się było z kimś spokojnie ugadać na wspólne zakupy no i pewnie ta osoba także by dostała jakiś "prezent" za współpracę. ;)

Jestem po paru telefonach i może być mała niespodzianka, ale nie chce na razie mówić by nie zapeszyć. :)

Dzwoniłem do paru sklepów Audio i w jednym jak wszystko dobrze pójdzie będę mógł kupić coś w dobrej cenie. Jak wszystko dobrze pójdzie to w poniedziałek dam zdjęcie z zakupem. ;)

Tzn. być może już jutro popołudniu będę mógł zdradzić co to będzie, ale póki co gryzę się w język by nie zapeszyć. ;)

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Chyba mogę już zdradzić, zamówiłem Piano Crafta MCR 640. Cena niech zostanie tajemnicą, na pewno jest niższa niż ta która chodzi na allegro. Sprzęt ma dojść w poniedziałek, a dziś ma przyjść osoba po moją Ps3(na chwilę obecną i tak mało gram, a konsolę kupię nową wraz z premierą Gran Turismo 5 + do tego kierownica) :)

^^ Gratuluję :) Super jest ta m-wieża!

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.