Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

640 jest naprawdę fajna wizualnie i moim zdaniem lepiej gra od poprzednika, pisałem juz o tym kiedyś

dawid świetny wybór!

mama nadzieję że kabelki jakieś wymienisz ;)

Focal + Naim

www.pliki.ans.net.pl/pdf/PianoCraftE-640.pdf

srebrna? :)

jak już wcześniej było mówione ale przypomnę że w końcu dali normalne terminale na bananki :)

Focal + Naim

Dzięki Panowie za opinie, kosztowała taniej niż ta najtańsza na ceneo. ;) Co do kabelków to wymienię dopiero na wypłatę, teraz i tak się spłukałem do końca na zakup tego mini. Kolumny wymienię może na zimę, wpierw spokojnie posłucham jak grają te firmowe. W poniedziałek jak dojdzie to dam znać i wkleje zdjęcia na forum. :)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

dawid masz smykałkę do wyszukiwania dobrych cen :)

to fakt najpierw lepiej posłuchać firmowych paczek bo się okaże że nie są takie złe,

ponoć coś je poprawili ,,

czekamy na fotki i opis! :)

Focal + Naim

Nie wymieniał bym zbyt pochopnie tych monitorów. Moim zdaniem, grają rewelacyjnie. Trudno dobrać coś lepszego :)

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

^^ Racja :)

Kapcie same spadają. Poważnie.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Radiator powierzchniowo jest mniejszy niż w starych piano a samo trafo jest tak samo wielkie tyle, że okrojono je o ekran. Końce mocy aplikacyjnie są takie same. Reszta nie wiem :)

Ok, cena za tego Piano to 1690zł, jest to towar z ekspozycji salonu Audio(Audio Świat), w stanie jak nowy(dostałem zdjęcia poglądowe i mocno wypytywałem o stan zarówno visualny jak i techniczny), oczywiście dostaję na niego pełną gwarancję. Jak dla mnie nie różnił się on niczym od tego nowego z kartonu. Jedyna "wada" to taka że nie miałem wyboru co do koloru sprzętu. Ma być czarny. Zresztą nowy u nich kosztuję 1890zł z możliwą małą negocjacją. Więc takiej okazji nie mogłem przepuścić, w tej cenie jedyna alternatywa dla mnie to Denon D-M38, ale wybrałem Yamaszkę która potem daję mi większe pole do manewru co do kolumn jak i okablowania. Jak sprzęt(w poniedziałek) dojdzie to dam zdjęcia. :)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Mam nowego Pianocrafta od grudnia... Już miałem sprzedawać monitory, w końcu odłożyłem to w czasie ze względów finansowych... Mój niezmienny typ to B&W 685, może teraz w sierpniu uda się.

Choć nsbp300 też niczego sobie, ale wiadomo... wolne środki i człowiek sam się nakręca :)

a ja proponuję w cenie 685 posłuchać monitor audio rx1 i nowych bx2 które są następcami br2 udanej serii a będą kosztowały gdzieś w okolicach 1300

Focal + Naim

http://allegro.pl/item1159395556_kolumny_b_w_686.html

wiem że to nie jest śmieszne ale staranniej dziecko już tego nie mogło zrobić :)

Focal + Naim

hehe ;)

Pewnie wymiana wysokotonówek w B&W to jakiś koszt 400-500zł.

a całkiem nie głupio właśnie robi monitor audio z kopułkami :)

co może nie wygląda ładnie ale praktyczne jest i trzeba to przyznać :)

post-21279-100000037 1280583182_thumb.jpg

Focal + Naim

dawid ja jestem ciekaw jak piano 640 z tymi monitorami by zagrał

http://stx.sote.pl/mx-140-diy.html

już jest opinia w odpowiednim dziale i jest zbieżna z tym co pisałem po ich odsłuchach z asm :)

Focal + Naim

Jestem po odsłuchach miniwież w przedziale do 3000 zł tj. Marantz CR-502,Denon F-107, Denon M-37 i Harman Kardon MAS-100 oraz YAMAHA PianoCraft MCR-640, której dźwięk najbardziej mi odpowiadał pośród wszystkich zawodników. Jako, że mogę wydać trochę więcej (5000 zł) chciałbym się dowiedzieć, czy jest sens w kupowaniu droższych zestawów z segmentu miniwież tj. np. Arcam Solo Mini+Monitor Audio RX1 (RS1) czy Yamaha MCS-1300. Czy różnica w dźwięku w stosunku do PianoCraft będzie zauważalna? Ewentualnie, jaką kwotę dla pełnowymiarowych zestawów trzeba by wydać, żeby grały podobnie do Arcam'a czy Yamahy MCS-1300.

Miniwieża byłaby dla mnie dobrym rozwiązaniem z racji nie dużego pomieszczenia ok.14m2 oraz braku plątaniny kabli, której nie da się uniknąć w klasycznym podejściu do HiFi.

Masz dwa wyjścia kupno wyższego klasowo Mini do 5k zł.

Tu jeszcze możesz odsłuchać(z wyższych klasowo mini niż Piano Craft, Denon 107 etc.) + do tego jeszcze kolumny:

http://www.audiostrefa.pl/product_info.php?products_id=1816

http://allegro.pl/item1157568292_kenwood_r_k1_super_brzmienie_tylko_2999zl_gwar.html

Albo kupno mini pokroju Piano Crafta i wymiana w nim kolumn do 2k zł(potem to już jest bardziej przerost formy nad treścią).

:)

Ps. Poczytaj wątek, tu parę osób miało/ma do czynienia z połączenia mini z innymi kolumnami. :)

Miniwieza do 2000 zl - Denon D-M37. Miniwieza do 3000 zl - Cambridge Audio One. Miniwieza do 4000 - Arcam Solo Mini. ps. O jakiej plataninie kabli mowisz? :))) O ile mniej kabli niz w "klasycznym podejsciu" wystepuje w Yamaha MCR-640? Zestaw do 5 tys. zl - Arcam Solo Mini i Celestion F28.

obecnie posiadam arcam solo mini i monitor audio rx1 z kablami chord odyssey naprzemiennie atlas hyper 2.0,

wcześniej posiadałem pianocraft e410 z kolumnami usher s520 i mogę powiedzieć że arcam solo mini gra o klasę lepiej i kulturalniej od pianocrafta, słuchałem też piano 640 i mcr 1330 w salonie , 640 gra już pomiędzy e410 z pewnymi ograniczeniami które narzucają monitory firmowe natomiast mcr1330 jakościowo gra podobnie detalicznie , rozdzielczość podobna , gra bardziej dynamicznie ale nie ma tak głębokiego basu na firmowych monitorach i wydaje mi się że ciut jednak bardzie efektownie bardziej bym go widział w popie i dynamicznej muzyce niż spokojnym wokalno instrumentalnej czy ambitniejszej elektronice której słucham,

polecam posłuchać arcama solo mini z monitorami rx1 do 14m2 lub nowymi ale pojawią się we wrześniu bx2

na allegro można kupić solo mini i rx1 za 4tys co uważam za dobrą cenę

http://allegro.pl/item1168442892_arcam_solo_mini_nowy_krajowa_pl_gwar_24_m_ce.html

http://allegro.pl/item1169261814_monitor_audio_silver_rx1_rx_1_cena_za_pare_nowe.html

Focal + Naim

bardziej bym go widział w popie i dynamiczniejszej muzyce mcr1330 ze względu na bardziej twardy i mocniejszy bas i większą ilość wyższego - miało być co nie oznacza że solo mini sobie nie poradzi ale więcej swojego firmowego brzmienia pokaże przy spokojnym repertuarze.

Focal + Naim

Sprzęt dotarł ale niestety nie cały, brak pilota, instrukcji obsługi, kabla system connector bez którego Cd player nie działa, brakujące elementy mają dojść do mnie na dniach, podobno na szybko pakowali sprzęt i stąd owe zamieszanie. Niemniej sama elektronika i kolumny wyglądają jak nowe. Poniżej foto. :)

post-17052-100000063 1280765781_thumb.jpg

post-17052-100000064 1280765781_thumb.jpg

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.