Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Ludzie, bez jaj! Ten Cyrus nie jest żadną miniwieżą!

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

clo2, 27 Lut 2008, 20:29

>>audioholik

>>clo2, to nie jest jakaś tam miniwieża to jest DOBRA miniwieża:-)

>

>Jeśli twój wpis dotyczył tego Cyrusa, to pragnę zauważyć że nie użyłem tam stwierdzenia, że "Cyrus

>to mini wieża" (a w tym co piszesz zakładasz to jako ukrytą przesłankę). Wręcz przeciwnie, poddałem

>w wątpliwość "podciągnięcie" przez ciebie tych urządzeń Cyrusa do rangi "mini-wieży";).

wiem jaka jest Twoja opinia na temat miniwież, także w moim poście nie było żadnych ukrytych przesłanek..spokojnie;-) mówię tylko że to "dobra miniwieża" a do tej rangi Cyrus jak najbardziej się zalicza, tak jak i Luxman, CX-3 itp

>

>Ale tak się dalej przyglądam twoim wpisom i myślę, że w trakcie trwania tego wątku będziemy wszyscy

>dokładnie już wiedzieć co to jest "DOBRA mini wieża". Powstanie nam tzw. definicja przez wyliczenie,

>bo jakoś nam nie wyszło z definicją opartą na wyznaczeniu specyficznych cech urządzeń zwanych

>"DOBRYMI mini wieżami".

>A definicja przez wyliczenie powstanie, jeśli zbierzemy "w kupę" wszystkie propozycje jakie się w

>wątku pojawiły ... cała reszta będzie "be";).

już przecież wyjaśniliśmy co to jest dobra miniwieża...proszę clo2 przestań zamulać wątek...bo niedługo stanie się nieczytelny

co fakt to fakt;) wymiary Pianocrafta 215 x 108 x 363 mm to "dol" systemu, 215 x 108 x 330 mm dvd, bo cd jeszcze glebsze.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

zwróćcie uwagę w przytoczonej powyżej recenzji aiwy na fragment: "it created the market for proper miniature hi-fis. Products like the Linn Classik and Cyrus Quattro are filling precisely this niche today."

ang. "proper miniature hi-fis" = dobre miniwieże

ja bym to przetlumaczyl na dobre mini hifi;) miniwieze mi juz tu nie pasuje.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

A wieżyczka First pewnie jeszcze mniej... ale jak gra! -:)

Myślę, że clo2 chciałby zmienić temat na klub miłośników (tu dowolnie OPRÓCZ słowa "dobrych, a więc np. dizajnerskich, markowych, najnowszych, pierdzących, srebrnych, wszystko jedno jakich) miniwież. I chyba "walczy" z opiniami osób, które swoje opinie opierają na innych opiniach (lub wręcz je cytują). Ale syntaxem pojechałem ;-)

pzdr

DawidM, 27 Lut 2008, 22:51

>ja bym to przetlumaczyl na dobre mini hifi;) miniwieze mi juz tu nie pasuje.

DawidM,

dobre mini hifi = dobre "miniwieże" chciałem po prostu nawiązać do tytułu wątku...równie dobrze można by zmienić tytuł wątku z dobrych miniwież na dobrych mini hifi, dobrych systemów hi-fi kompaktowych rozmiarów i co tam kto jeszcze wymyśli;-) może wtedy byłoby mniej kontrowersji, jako że zazwyczaj audiofilowi słowo miniwieża kojarzy się plastykową wieżyczką ze światełkami a nie omawianymi tutaj dobrymi miniwieżami czyli mini hifi

pozdr

A tu mini system znanej i cenionej firmy produkującej kolumny - Eltax. Niektórzy z producentów kolumn wypuszczają też czasem pod swoim "szyldem" elektronikę (np. B&W wypuściło kiedyś wzmacniacz Aura).

W mini systemie Eltaxa tuner DAB. Do tego tak jak w Pianocraftach DVD. Ciekawe czy chłopakom udało się osiągnąć wysoką jakość dźwięku? W dodatku chyba bardzo korzystna cena.

post-12178-100008713 1204185027_thumb.jpg

OD razu skojarzylo mi sie z takim mini marantza:)

@ audioholik spoko, dobrze powiedziales, byc moze ze frapuje mnie ta nazwa "miniwiez". Jednak mam do tego wiekszy dystans;) hehe

Zdjecia mini ponizej

Zdjecia.

post-17052-100008710 1204187625_thumb.jpg

post-17052-100008711 1204187624_thumb.jpg

A propos jeszcze tego Eltaxa 800 DAB. Co prawda wygląd urządzenia kojarzy się nieodparcie z takim mini systemem A/V o nazwie Easy Touch, ale to być może tylko przypadkowa zbieżność. W końcu Eltax to Eltax;). Wyższa cena (ale i tak dalej korzystna;)) no i DAB "na pokładzie";)

ok ja spadam na mam nadzieje ostatni egzam;) 3majcie kciuki. Co do Eltaxa, to warto by go posluchac(tylko gdzie??).

TEAC DR-L700 + TEAC A-L700P

Ampli z dvd w jednym klocku i do tego dedykowana końcówka mocy. Można posłuchać, obejrzeć film. "Funkcjonalności" (jeśli ktoś potrzebuje) na pewno nie brakuje. Ciekawe jak to gra. Słyszał ktoś?

post-12178-100008708 1204188504_thumb.jpg

post-12178-100008709 1204188504_thumb.jpg

DawidM, 28 Lut 2008, 09:33

>OD razu skojarzylo mi sie z takim mini marantza:)

>@ audioholik spoko, dobrze powiedziales, byc moze ze frapuje mnie ta nazwa "miniwiez". Jednak mam

>do tego wiekszy dystans;) hehe

>Zdjecia mini ponizej

uważałem że kluczem rozwiewającym wszelkie wątpliwości będzie określenie "DOBRYCH miniwież";-) które jasno odcina się od miniwież...aczkolwiek najważniejszy jest tutaj jak to określiłeś dystans:-)clo2 naśmiewa się i trolluje w wątku jakby był audiofilem ze sprzętem za 1000000zł i brakło mu po prostu tego dystansu;-)

..kontynuując wrzucam fotkę nowego systemu mini Aura Note...na zdjęciu z głośnikami CM-1, ciekawe swoją drogą jak wrażenia Ygreka po ich podłączeniu pod Yamahe Piano:-)

przy okazji wrzucam też obszerną reckę tego Aura Note ma odtwarzanie mp3, port usb, mozliwość podłączenia komputera... http://6moons.com/audioreviews/aprilmusic/aura.html

post-17470-100008680 1204221258_thumb.jpg

>audioholic

Fajna ta Aura. Tylko tak się zastanawiam - to chyba DOBRA mini wieża, ale raczej nie do sypialni tylko tak jak na foto - na biurko. Szkoda, że B&W zamiast kolumienek nie dodaje do niej słuchawek. Wiele można by dzięki temu zaoszczędzić miejsca na biurku no i ... ze słuchawek mimo wszystko można osiągnąć "większy" dźwięk. Ale nabywca może sobie oczywiście słuchawki dobrać sam (jest tam "dziurka" na ten cel;)) i to jest plus. B&W zostawia kupującemu wybór.

Ale ten Eltax 800 DAB to też ciekawa propozycja. Jak ktoś będzie miał możliwość odsłuchu to niech podzieli się potem z innymi wrażeniami. W mini systemie firmowe kolumny Eltaxa, przecież to nie może nie zagrać !!!;)

>audioholik

>clo2 naśmiewa się i trolluje w wątku jakby był audiofilem ze sprzętem za 1000000zł i brakło mu po prostu tego dystansu;-)

Oj nie, chyba zostałem z kimś pomylony. Nie jestem ani audifilem, ani tym bardziej nie mam sprzętu za 1000000zł. Audioholic, to musiał być ktoś inny o kim pisałeś.

@ clo2 slyszales te B&W, wierz mi ze wiele sluchawek za kilka stowek, nie da CI takiego dzwieku jaki uzyskasz z tych B&W. To jest jedno z moich marzen by te B&W Cm1 podlaczyc pod Piano:) Glosniki sa nie tanie, ale oferuja dzwiek, ktory moze zaskoczyc patrzac na wymiary tych kolumn. Z piano pewnie graja ladnie. Kiedys ktos juz je testowal z PIano i byl pod wrazeniem:)

>DavidM

Marzenie łatwo spełnić. Pianocrafta już masz więc jeden wydatek odpada. A te B&W to możesz wziąć na raty. Zawsze jest jakiś prosty sposób na realizację tych niezbyt wygórowanych marzeń.

Potem mógłbyś podzielić się tu z nami wrażeniami. Z przyjemnością bym poczytał takich opisów wrażeń osoby która bezpośredni czegoś słuchała, bo ileż można oglądać w tym wątku wklejane fotki z netu i czasopism i czytać "gazetkowe" opisy i reklamówki do których niektóre z linków w tym forum prowadzą.

byc moze za 2 tygodnie posluchasz mojej recki Piano z KEf Q1;)

niestety na dzień dzisiejszy elektronika Denon CX-3 z monitorami JVC SX-WD500 i podstawkami LS-M5 w sumie wyniosłyby mnie 20000zł:-( drogo:-(( gdyby taki zestaw kosztowałby w sumie 10000zł moja recka byłaby na forum za 2 tygodnie;-)

drogo:/ za to mialbys np. nowa Yamahe + dobre kolumny:)

oczywiscie chodzili mi o zestaw Yamahy A-S2000 + CD-S2000 + np. kolumny Usher BE-718 czy Visonik Concept 7.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.