Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Tylko seria 500 Denona gra gorzej od Piano Crafta. Jeśli do obu podłączymy te same kolumny. Jak chcesz kupować pełnoprawne klocki Denona to dopiero od serii 700 w górę(mowa o nowych).

Edytowane przez DawidM

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Tylko seria 500 Denona gra gorzej od Piano Crafta. Jeśli do obu podłączymy te same kolumny. Jak chcesz kupować pełnoprawne klocki Denona to dopiero od serii 700 w górę(mowa o nowych).

dokładnie :)

Focal + Naim

Nawet porównując pianocafta na głośnikach Yamachy do Denona 510 z Monitor Audio? Prawdę mówiąć trudno w to uwierzyć... Nie ma wyjścia, trzeba posłuchać samemu. Był tu przecież na forum kolega, który słuchał po kolei małych klocków (łącznie z Yamachą 1330) a zakończył na PMA 510 + jakieś DVD Denona na tym samym przetworniku co DCD 510 i twierdził, że, cytuję, "nastąpiła totalna deklasacja reszty": http://www.audiostereo.pl/klub-milosnikow-dobrych-miniwiez_39295.html/page__st__9600__p__2171047#entry2171047 Pamiętajmy, że wspomniany przezemnie zastaw kosztuje 2199! Jeśli zaczniemy żąglować głośnikami wokół miniklocków to cenowo będzie to zupełnie bez sensu. IMHO lepiej za jakiś czas wymienić PMA 510

Edytowane przez escondino

Witam,

czy ktoś podłączał do Pianocrafta e640 adapter? Sprawdzałem jak to będzie brzmieć i wziąłem adapter Technicsa SL-QD33 z zestawu.

Gdy podłączyłem było słychać "zakłócenia", które przeszkadzały w słuchaniu.

Przez to nie wiem czy kupować adapter.

Nawet porównując pianocafta na głośnikach Yamachy do Denona 510 z Monitor Audio? Prawdę mówiąć trudno w to uwierzyć... Nie ma wyjścia, trzeba posłuchać samemu. Był tu przecież na forum kolega, który słuchał po kolei małych klocków (łącznie z Yamachą 1330) a zakończył na PMA 510 + jakieś DVD Denona na tym samym przetworniku co DCD 510 i twierdził, że, cytuję, "nastąpiła totalna deklasacja reszty": http://www.audiostereo.pl/klub-milosnikow-dobrych-miniwiez_39295.html/page__st__9600__p__2171047#entry2171047 Pamiętajmy, że wspomniany przezemnie zastaw kosztuje 2199! Jeśli zaczniemy żąglować głośnikami wokół miniklocków to cenowo będzie to zupełnie bez sensu. IMHO lepiej za jakiś czas wymienić PMA 510

my też słuchaliśmy a nas z dawidem jest już dwóch na nie :)

Focal + Naim

Tam były Dali Concept 1 czyli kolumny za około 1000zł. Podłącz je do Piano Crafta, a potem do Denona 500/510. Oczywiście odsłuch powinien mieć miejsce w tym samym pomieszczeniu.

Edytowane przez DawidM

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

No właśnie tutaj mam problem. Powiedzmy, że pozostaniemy z Monitor Audio M2: pianocraft 640 + głosniki za 900zł == 2800 zaś pma/dcd 510 + M2 == 2200zł i możliwości rozwoju. Pewnie z tej możliwości nie prędko skorzystam , ale zawsze drogę mam otwartą :)

Mylisz pewne rzeczy..Nowe Piano z stockowymi kolumnami to 1800-1900zł. Sprzedajesz stockowe kolumn(400zł). Czyli biorąc pod uwagę sumę wyjściową(2200zł) masz 800zł na kupno innych kolumn. Jednak są jeszcze inne lepsze alternatywy w tej kwocie.

Kolega z forum kupił więc i daję zdjęcia, jeśli ktoś chciałby zakupić, o kwestiach dźwiękowych mówi że bardzo dobrze, ale to jego pierwsze audio z półki 1000zł w górę, więc nie ma tu obycia:

dsc03114z.th.jpg

dsc03115z.th.jpg

dsc03116se.th.jpg

dsc03117o.th.jpg

dsc03118aw.th.jpg

Tu link do całego albumu:

http://imageshack.us/g/685/dsc03114z.jpg/

Edytowane przez DawidM

No właśnie tutaj mam problem. Powiedzmy, że pozostaniemy z Monitor Audio M2: pianocraft 640 + głosniki za 900zł == 2800 zaś pma/dcd 510 + M2 == 2200zł i możliwości rozwoju. Pewnie z tej możliwości nie prędko skorzystam , ale zawsze drogę mam otwartą :)

Jeśli nawet już chcemy się trzymać brzmienia Yamahy, to taki pełnowymiarowy zestaw:

Yamaha R-S300 + CD-S300 + Monitor Audio M2 - 2400 zł

http://www.ceneo.pl/10521509

jest w sumie tańszy niż wspomniany PC 640 + Monitor Audio M2, kosztujące 2800, ma podobną funkcjonalność, z pewnością zagra nie gorzej, a zapewnia wspomniane możliwości wymiany segmentów w przyszłości. Wada jest w sumie jedna i dotycząca sedna tego wątku na forum: nie jest to małe, poręczne, łatwe do ustawienia i zaadoptowania na małej przestrzeni mini :) ale jeśli ktoś takową dysponuje i nie zagraci to mu połowy pokoju...

Jeśli lubisz takie brzmienie to czemu nie..ale można taniej i lepiej, np. kupno używanego Piano Crafta E410/E810 + DAC.

Jeśli lubisz takie brzmienie to czemu nie..ale można taniej i lepiej, np. kupno używanego Piano Crafta E410/E810 + DAC.

dokładnie , nie zawsze wzrost mocy idzie w parze ze wzrostem jakości.

Focal + Naim

Tak, ponieważ jest ono podłączane do ampli z zestawu E640 kablem wielożyłowym. To już nie jest osobny klocek jak było wcześniej w Piano Craftach. Tak samo zresztą jest w nowym E840 czy E940.

Edytowane przez DawidM

Tak, ponieważ jest ono podłączane do ampli z zestawu E640 kablem wielożyłowym. To już nie jest osobny klocek jak było wcześniej w Piano Craftach. Tak samo zresztą jest w nowym E840 czy E940.

Więc wspólne trafo ma.

Tak na chwilkę wracając wynalazku ze zdjęcia wyżej , to tak w miarę obiektywnie,wygląda to dużo lepiej niż na fotkach z katalogu, no i warto wywalić te niebieski diody bo patrzeć nie idzie(ja wstawiłem czerwoną nad włącznikiem i pomarańczową we wskażnik) .Wbrew opiniom nic nie brumi,szumi,pierdzi i co tam jeszcze ,tylko w 2-3 sek. po włączeniu trafo daje o sobie delikatnie znać.Co prawda jest to AS Ad-601 to na płytkach ma MM-1 więc to Mistral jak zwał tak zwał ;) Co do dzwięku napisze tylko tylę że gra to naprawdę fajnie i co dziwne gałkę odkręcam mniej niż Denon DRA-455 (ten miał 60watt na kanał ,test AUDIO więc sprawdzone) Tak czy siak jestem zadowolony bo może marka nie należy do audiofilskich autorytetów to resztą bardzo mi odpowiada.

P.S. napędza diy na stx (mx-140).

Muzykę puszczasz z serweru przez Squezeboxa?

Muzykę puszczasz z serweru przez Squezeboxa?

Jeżeli to do mnie ;) to to Philips stumieniowy , przez wifi z lapka i do radia internetowego używam,wdzięczny jest mam go 2-lata i nie zawiódł mnie (nic nie tnie, nie zawiesza się itp.) Po za nim to oczywiście PS3 jako żródło dzielnie sobie radzi ;)

Jeżeli to nie było do mnie to sorki za zamieszanko ;).

Do Ciebie, dzięki za odpowiedź.

http://fatman.rafko.com/produkty.php?numer_pr=5938,fatman-itube-wzmacniacz-lampowy-stereo-z-wyjsciem-sluchawkowym

było wiem :)

szkoda że stopień wejściowy w tej lampie jest na tranzystorku czyli taka hybryda ale ponoć gra fajnie są tam testy

Focal + Naim

no no no

a ile te cacuszka kosztują?

dac 299E , cd-player 299 E , wzmak z dac 399 E

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Takie koromyslo od TEAC'a.

Wymiarami to nie mini ale jako all-in-one mozna by chyba uznac.

Odtwarzacz sieciowy AAC/M4A, MP3, WMA, OGG, FLAC, WAV, wzmacniacz Class-D - ICEpower Bang&Olufsen 2x 125W (RMS) / 4 Ohm

Odtwarzanie bezposrednio z komputera, NAS'a lub (opcja) zamontowanego HDD 2,5 (max wys. 9,5 mm)

Mozliwosc zarzadzania iPodem lub tel z Androidem lub firmowym pilotem z wyswiatlaczem niestety trzeba dokupic osobno.

http://www.teac.eu/de/hifi-audio/wap-audio-streaming/receiver/wap-ax250/

post-1391-0-44519800-1310739145_thumb.jpg

post-1391-0-66398000-1310739152_thumb.jpg

post-1391-0-29301400-1310739160_thumb.jpg

Edytowane przez kichanadeta

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Wada jest w sumie jedna i dotycząca sedna tego wątku na forum: nie jest to małe, poręczne, łatwe do ustawienia i zaadoptowania na małej przestrzeni mini :) ale jeśli ktoś takową dysponuje i nie zagraci to mu połowy pokoju...

Racja, racja... Odpuściłem w końcu duże klocki, nie miałbym ich gdzie ustawić. W zamian DM38 już do mnie jedzie razem z Monitor Audio BX2. Powinno wszytko razem ładnie zagrać mam nadzieję :)

Racja, racja... Odpuściłem w końcu duże klocki, nie miałbym ich gdzie ustawić. W zamian DM38 już do mnie jedzie razem z Monitor Audio BX2. Powinno wszytko razem ładnie zagrać mam nadzieję :)

super gratuluje! denek fajny jest jako mini z firmowymi monitorami , podłączanie innych poniżej 6om wiąże się z tym że na własne ryzyko to robisz jeżeli uszkodzisz końcówki mocy to gwarancja tego nie obejmie, szkoda że sprzedawca nie poinformował Ciebie o tym , mały denek nie jest przystosowany do obsługi 4omowych konstrukcji, jeżeli bx2 w pomiarach nie na papierze są 6omowe to ok, druga sprawa były pomiary w niemieckim czasopiśmie m38 i sama elektronika ma problemu z basem poniżej 60Hz lawinonowo spada moc poniżej tego progu więc próba uzyskania głębokiego basu z m38 może okazać się mylna, bx2 mają sporo basu wyższego napewno to zrekompensują w porównaniu do firmowych monitorów ale czy jego moc jest wystarczająca do napędzenia tego nie wiem , maks pobór z sieci masz 80W? osobiście podłączył bym mały sub do m38 i konkretniej i bezpieczniej

Focal + Naim

BX2 są 8mio ohmowe: http://www.monitoraudio.co.uk/products/bronze-bx/bx2/#/specification

Pwinno być OK.

Zrezygnowałem z przyszłościowych klocków na rzecz przyszłościowych kolumn :)

Edytowane przez escondino
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.