Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

możliwe że zrobią drewniane boki cd playera i wzmacniacza na wzór pełnowymiarowego XL-Z1000, do tego głośniki wykończone w ciemnbrązowym lakierowanym drewnie, złote zaciski i okrągłe osłonki na głośniki nisko i wysokotonowe w stylu EX-A3 LTD i SX-WD500, do tego może podwójny przetwornik K2:-)) poczekamy zobaczymy...

co do dźwięku EX-A3 to przyznaję że nawet nie słuchałem, ale w japonii na jakimś forum podłączali te kolumienki pod Luxmany i inne klocki i podobno grały pięknie a ludzie nie mogli uwierzyć że to głośniki z miniwieży;-))

post-17470-100001587 1213128892_thumb.jpg

post-17470-100001588 1213128892_thumb.jpg

Panowie ale ladne zdjecia tu wklejacie nie spodziewalem sie ze watek o ,,miniwiezach,, bedzie traktowany tak powaznie-na tym forum to rzecz conajmniej dziwna.

Kurna ale Linn jak dla mnie musi byc CZARNY ten srebrny cos traci myszka.

Nie mam kiedy wyskoczyc posluchac tego nowego Classika bo problemy mi sie pietrza ze juz sily nie mam ale teraz jak skoncza sie przygotowania zlotowe to juz nie odpuszcze.

robix

audioholik, 10 Cze 2008, 23:11

>ciekawe czy Yamaha nie wypuści jeszcze jakiejś nowej mini, np CD-S2000 i A-S2000 w kompaktowym

>wymiarze...

Szczerze to wątpię, marka Piano jest już tak charakterystyczna i rozpoznawalna że raczej z niej nie zrezygnują.Co do ewolucji to już jest tańsze rozwiązanie, czyli modele z 1000 zamiast 2000.

@ robix

MI też się spodobał kolor czarny dlatego w tym kolorze mam zestaw Piano. Jest taki "techniczny" a zarazem dostojny.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Kolejne urzadzenie "all in one" mysle, ze mozna je tutaj przedstawic skoro byl LINN Classik. I to bylaby pewnie dla niego konkurencja gdyby nie cena 3000-3200 euro.

post-1391-100001264 1213555994_thumb.jpg

post-1391-100001265 1213555994_thumb.jpg

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

.

post-1391-100001263 1213556163_thumb.jpg

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

I jeszcze czarna wersja Magnata MC1, ktory byc moze w krotce zawita pod moja strzeche. W z wiazku z tym mam pytanie urzadzenie nie posiada wyjscia PRE OUT ,czy wiec moge podlaczyc pod wyjscie REC OUT

koncowke mocy. Wydaje mi sie, ze tak nie mniej jednak nie chcialbym nic popalic.

post-1391-100001262 1213556501_thumb.jpg

wkrotce

AVM po raz pierwszy słyszę o tej marce. Urządzenie nie wygląda(co jednak przy mini ma znaczenie), zapewne gra, tylko jak??

Co do Magnata to myślę że nie powinno być problemu z tym podłączeniem, na pewno też odpowiednia notatka będzie w instrukcji. Daj znać jak już go osłuchasz, bo jestem ciekaw jak gra. Czy wart jest pieniędzy.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

jakiś czas temu rozmawialiśmy o Luxmanie Neo Classico, czyli zestawie mini, w którym zastosowano wzmacniacz lampowy, poniżej propozycja włoskiej firmy Synthesis.

post-17470-100001208 1213641319_thumb.jpg

post-17470-100001209 1213641319_thumb.jpg

audioholik, 16 Cze 2008, 18:03

>a Magnat robi w ogóle elektronikę, czy te urządzenie to tylko wyjątek??

http://www2.magnat.de/fileadmin/user_upload/Produkte/RV1.pdf

Wpisz w wyszukiwareke AVM napewno sporo sie dowiesz.

kichanadeta, 17 Cze 2008, 02:52

>audioholik, 16 Cze 2008, 18:03

>

>>a Magnat robi w ogóle elektronikę, czy te urządzenie to tylko wyjątek??

>

http://www2.magnat.de/index.php?id=2990

DawidM, 16 Cze 2008, 13:15

>AVM po raz pierwszy słyszę o tej marce. Urządzenie nie wygląda(co jednak przy mini ma znaczenie),

>zapewne gra, tylko jak??

>Co do Magnata to myślę że nie powinno być problemu z tym podłączeniem, na pewno też odpowiednia

>notatka będzie w instrukcji. Daj znać jak już go osłuchasz, bo jestem ciekaw jak gra. Czy wart jest

>pieniędzy.

Wczoraj bylem na odsluchu Magnata MC1 z glosnikami Magnata 603, pozniej moimi 903 -sklep CONRAD w Hamburgu . Magnat gra dosc szybkim , zywiolowyym dziwkeim. Gora pasma wyrazna, brak lampowego charakteru, bas szybki skoczny jednak nie schodzacy zbyt nisko, spora dynamika. Charakter dzwieku bardziej tranzystorowy. Skrzyneczka wystawiona w cenie 700 euro, niestety tylko w kolorze czarnym srebrnej juz nie maja. Ja jerdnak pozostane przy swojej prymitywnej lampce bowiem ten rodzaj dziweku narazie bertdziej mi odpowiada , pozostaje kwestia dobrania zrodla. Przyznam szczerze , ze troche sie nastawilem na zakup tego MAGNATA tym bardziej , ze cena nie jest zbyt wysoka jak na urzadzenia all i one tak solidnie zbudowane, i jak dla mnie ladnie wygladajace. Po opiniach czytanych na niemeickich forach i testach , w ktorych byl chwalony spodziewalem sie wiecej. Nie mniej jednak uzadzenie warte tych 700 euro, byc moze gdybym nie mial wzmacniacza zdecydowal bym sie nan. Mialem w ogloe pomysl , aby POD wyjsciE REC OUT podlaaczyc moja lampke jako koncowke mocy ale niestety spalilo na panewce. Nadal szukam zrodla z wyjsciem regulowanym.

Witam serdecznie ;-)

Cieszę się,że znalazłem grono sympatyków także mniejszego sprzętu.

Obok wiekszego sprzętu mam też zestaw Yamaha Piano Craft E810 i jestem z niego bardzo zadowolony. Nie będę powtarzał jakimi zaletami potrafi się popisać to cudo - to prawda szeroko znana :)...

Aktualnie poszukuje subwoffer'a do tego sprzętu, zależy mi na mocnym zwartym basie - głównie do kina - dobrze gdyby nie był wielki, musi zmieścić sie pod łóżko w sypialni :).

Będę wdzieczny za wskazówki ?

napisz jaki ma być budżet na tego aktywnego basiste??

DawidM, 17 Cze 2008, 18:50

>napisz jaki ma być budżet na tego aktywnego basiste??

Nie chciałbym wydac wiecej niż 700 - 800 PLN ale nie jest to bardzo sztywna granica :)

Chciałbym żeby to fajnie chodziło a nie mam żadnych doświadczeń z sub'ami...

W tej kwocie sprawdzone rozwiązanie to suby kody i magnata, które z opinii bardzo dobrze się zgrywają z Yamaszką. Ja miałem okazje słuchać tylko Kody Sw-850 v2. Radził sobie całkiem całkiem. Jednak jestem ciekaw jak radził by sobie najtańszy sub Velodyne. Są to jedne z najlepszych a przez wielu uważane za najlepsze suby do muzyki i kina, z naciskiem na muzykę. Dokładnie chodzi mi o VX-10. tu link: http://audiofast.pl/main.asp?idm=51&r=0&wersja=0

a tu link to starszej recenzji subów(dlatego ceny są już niższe i parę modeli doczekało się już następców) i ich podłaczenia: http://s008.wyslijto.pl/?file_id=06040715477402278143

Mam nadzieję że choć trochę Ci to pomoże.

Nie miałem okazji go słuchać, ciekawe jak zagra, bo rozmiar ma niewielki. Najlepiej posłuchać go razem z Piano.

DawidM, 18 Cze 2008, 12:48

>Nie miałem okazji go słuchać, ciekawe jak zagra, bo rozmiar ma niewielki. Najlepiej posłuchać go

>razem z Piano.

Wielkie Dzięki za pomoc !

Przeczytałem tem materiał - nie mam wiecej pytań :-)... W pierwszej kolejnosci posłucham Magnata...

mini czerpie oczywiście z CX-3, cytując za www.hifi-ring.com:

"The Denon RCD-CX1 is the combination of the PMA-CX3 amplifier and the DCD-CXA Super Audio CD player into a single box. The RCD-CX1 supports CDs, SACDs and MP3/WMA encoded discs, has separate digital and analog transformers, for stable power supply and improved music playback performance, 2x 75W amplifier, built-in AM/FM tuner and optical digital output.

The compact unit measures 300x 300x 110mm, and it will be on sale in Japan in mid-July for about $1,700."

PS poniżej jeszcze real photo

post-17470-100001053 1213817201_thumb.jpg

post-17470-100001054 1213817201_thumb.jpg

post-17470-100001055 1213817201_thumb.jpg

Śliczne te maleństwo, jak gra na takim samym poziomie lub minimalne gorszym niż CX3 to jest to bardzo dobra propozycja. Myślę że jak dadzą cenę na poziomie 5000zł to będzie to dobra alternatywa dla innych mini all in one w tej półce cenowej.

Witam whitesnake

Jeśli chodzi o subwoofer, to ja do Denona F-102 podłączyłem JAMO 200. Nie drogi,kosztował tylko 500zł,jak dla mnie gra wystarczająco dobrze. Podczas oglądania filmów gdy potrzeba, potrafi nie źle przyłożyć basiorem. Ma też funkcję czuwania (może wszystkie suby tak mają ?), jest to bardzo wygodne:po otrzymaniu sygnału włącza się sam, a po 15 min. ciszy wyłącza.

Bez awaryjnie służy mi już prawie od roku.

Pozdrawiam.

post-17993-100001047 1213821910_thumb.jpg

post-17993-100001048 1213821910_thumb.jpg

post-17993-100001049 1213821910_thumb.jpg

stomasz, 18 Cze 2008, 22:45

>Witam whitesnake

>

>Jeśli chodzi o subwoofe....

Witaj Stomasz,

Wielkie dzięki... :)

Dzięki za szczegóły. W przypadku tego sprzętu - funkcjonalność ma dla mnie równie wysokie znaczenie co brzmienie. Nie oczekuje, że będzie głowe urywało a funkcje typu stand by - są mile widziane

Wczoraj widziałem tez całkiem zgrabne sub'y Yamahy. Wiec jest w czym wybierać.

W sobote zorganizuje sobie wycieczkę zapoznawczą...

Z przyjemnością podziele sie spostrzeżeniami :)

Tak na marginesie, wczoraj podłączyłem do Yamahy interkonekt MIT'a i kable głośnikowe Audio Transparent - oj, robią wiele - kolumienki znikają i brzmienie staje sie niezwykle przyjemne :)...

To bardziej taki experyment (kable w sumie kosztują 4X tyle co PianoCraft) ale efekty sa zadziwiające. Z funkcją Direct - przejrzystość brzmienia i kontrola basu są niesamowite.

Co fakt to fakt, standardowe kable w Piano służą do wygrzania sprzętu. Wymiana kabli sporo daje, ale podstawa to ustawienie Piano.

DawidM, 18 Cze 2008, 22:15

>Śliczne te maleństwo, jak gra na takim samym poziomie lub minimalne gorszym niż CX3 to jest to

>bardzo dobra propozycja. Myślę że jak dadzą cenę na poziomie 5000zł to będzie to dobra alternatywa

>dla innych mini all in one w tej półce cenowej.

no tak, ciekawe jaką cenę ustali polski dystrybutor Denona...obawiam się że RCD-CX1 będzie kosztował 9999PLN

myślisz że pozwoli sobie na 3000/4000 zł marży :/ Przecież w tej cenie ten sprzęt by się tylko marnował w magazynach czy na wystawach sklepowych.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.