Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

DawidM, 19 Cze 2008, 19:37

>myślisz że pozwoli sobie na 3000/4000 zł marży :/ Przecież w tej cenie ten sprzęt by się tylko

>marnował w magazynach czy na wystawach sklepowych.

tak jak marnuje się w magazynach w Polsce CX-3...w Japonii Denon CX-3 przez długi czas był najlepiej sprzedającą się miniwieżą...obecnie zresztą też jest w czołówce najlepiej sprzedających się zestawów mini, ale kosztuje około 2000PLN za element... w Polsce nie wiem czy sprzedał się chociaż 1 egzemplarz......

podobna sytuacja jest z Luxmanem Neo Classico, tzn w Japonii jest o wiele tańszy niż w Polsce i sprzedaje się całkiem nieźle, u nas jedna część jest wyceniana na jakieś 7000PLN:-((

Masz racje, ale trudno go kupić jeśli kosztuje 14 tyś zł. :/ Aż się boje zapytać o marże dystrybutora. Szkoda bo to na pewno jedne z najlepszych mini...

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Cześć whitesnake

W przypadku tego sprzętu - funkcjonalność ma dla mnie równie wysokie znaczenie

>co brzmienie. Nie oczekuje, że będzie głowe urywało a funkcje typu stand by - są mile widziane

Powiedział bym ,że funkcja stand by jest priorytetowa, tym bardziej że zamierzasz subwoofer wcisnąć pod łóżko.

Mój sub stoi w takiej oto szafce. Szafka jest bez spodu więc dźwięk wydobywa się bez problemu,a mebel dodatkowo działa jak pudło rezonansowe.

Temat kabelków też przerabiałem, bo na tych od kompletu można było jedynie majtki powiesić.

post-17993-100001001 1213900560_thumb.jpg

post-17993-100001002 1213900560_thumb.jpg

ciekawe że jak można przeczytać na stronie producenta wzmacniacz Luxmana "SQ-N100 posiada również wbudowany wysokiej klasy wzmacniacz słuchawkowy dostępny z panelu przedniego."

urządzenie napewno warte swojej ceny, w Japonii jest to Best Buy:-))

Szkoda że nie mam tam rodziny:P Za 5000zł to best buy.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

DawidM, 20 Cze 2008, 08:23

>Szkoda że nie mam tam rodziny:P Za 5000zł to best buy.

to byłaby idealna sytuacja:-) ale i bez rodziny w Japonii można kupować z Japonii, ja np. obecnie sprzęt kupuję już tylko z Japonii :-)) dla tego Luxmana jak dorzucisz nawet cło i VAT to i tak jesteś kilka tysięcy do przodu niż kupiłbyś ten sprzęt od polskiego dystrybutora, tak samo w przypadku Denona CX-3, grunt to tylko znaleźć japoński sklep który wysyła do Polski...

kolejna premiera, tym razem od Pioneera... X-Z9 co prawda był już prezentowany w tym wątku przy okazji jego pojawienia się na rynku w Japonii, ostatecznie zawitał wreszcie do Europy, poniżej Pioneer PDX-Z9

http://www.pioneer.eu/eur/content/press/news/pdxz9.html

ciekawe jak wypadnie jego porównanie z innymi urządzeniami all-in-one??

post-17470-100000857 1214157923_thumb.jpg

post-17470-100000858 1214157923_thumb.jpg

post-17470-100000859 1214157923_thumb.jpg

@ audioholik

Mnie się podoba, ale jednak większe wrażenia robi na mnie seria "A" zarówno 6 jak i 9:)

@ whitesnake

Jak tam "wycieczka" w sprawie suba. Czekamy na obszerną relacje.

>DawidM

mam A6 i D6 już prawie od roku i mogę tylko przyznać że to mistrzowskie urządzenia w swoim przedziale cenowym, ale one mają tylko grać SACD/CD i fakt robią tą doskonale. PDX-Z9 to kompaktowe urządzenie all-in-one wyposażone w masę ciekawych funkcjonalności, m.in. odczyt plików FLAC, port Ethernetowy do streamingu muzyki z komputera/serwera itd.

fajnie jakby ktoś zrobił porównawczy test najnowszych urządzeń all-in-one: Pioneer PDX-Z9, Linn Classik, Arcam Solo Mini itp. jaką mają jakość dźwięku, funkcjonalności itd

Chyba jeszcze tez nie byl prezentowany

NAD VISO

post-1391-100000646 1214571300_thumb.jpg

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

DawidM, 22 Cze 2008, 20:55

>@ whitesnake

>Jak tam "wycieczka" w sprawie suba. Czekamy na obszerną relacje.

Wycieczka sie odbyła, aczkolwiek bez powodzenia... :)

Pierwsze wrazenia przygnębiające głównie spowodowane tym, że sub'y są w miejscach w których nie ma kompletnie warunków do tego żeby je przetestować. Nie mówiąc juz o kompletnej ignorancji osób sprzedających.

napisze coś więcej jak znajdę chwilę.

pozdr.

stomasz, 31 Maj 2008, 21:51

>Mnie też się podoba Denon 700AE, jak i cała nowa linia stylistyczna Denona. F102 też nawiązuje

>wyglądem do swoich większych kuzynów. Szkoda tylko że wygląd nie zawsze idzie w parze z jakością.

>Może w przypadku mini zestawu Aura Note to jakość przewyższa wygląd. Jednak kiedy patrzę na ten

>sprzęt, to przypomina mi się magnetofon "Unitra" z lat 70,i jakoś trudno jest mojej wyobraźni

>uwierzyć w szczególne możliwości tego sprzętu. :)

racja design tej Aury nie jest najlepszy, ale pewnie nie gra źle, zwłaszcza z jakimiś dobrymi monitorami

poniżej Aura Note i Fostex G1300

post-17470-100000548 1214665395_thumb.jpg

>stomasz

nie jest sponsorowana przez Denona, ciekawe jednak czy nie jest sponsorowana przez dystrybutora Pianocrafta;-)

swoją drogą pewnie ktoś ma rację pisząc "złom za tą cene" bo jak zostało w tym wątku wielokrotnie powiedziane cena ustalona przez Denona w Polsce za CX-3 jest z kosmosu! sprzęt pewnie nie jest zły z tym że w cenie 6kzł za komplet.

PS na kakaku.com gorzej oceniany jest wzmacniacz http://translate.google.com/translate?u=http%3A%2F%2Freview.kakaku.com%2Freview%2F20483010094%2F&hl=pl&ie=UTF8&sl=ja&tl=pl

niż CD player http://translate.google.com/translate?u=http%3A%2F%2Freview.kakaku.com%2Freview%2F20493010086%2F&hl=pl&ie=UTF8&sl=ja&tl=pl

audioholik

Chyba wszyscy jesteśmy sterowani w większym lub mniejszym stopniu. Trzeba tylko mieć oczy i USZY szeroko otwarte.

Osobiście nie wierzę w nad zwyczajne możliwości CX-3.

Denon F102, według branżowej prasy nadal jest jednym z najlepszych mini zestawów na rok 2007 i chyba 08 też, a jak brzmi w uszach większości słuchających? Na ten temat mieliśmy okazję czytać wielokrotnie.

Denon po wygrzaniu i dobrym okablowaniu gra całkiem całkiem, jeśli ktoś lubi ten rodzaj dźwięku, wyższy model w tej cenie to przegięcie. Za 13/14 tyś złotych można mieć Yamahe z serii 2000 plus berylowe Ushery, ewentualnie Eposy które się bardzo dobrze zgrywają z Yamahą. Dźwięk spooooro lepszy. Ten Denon powinien być do kupna za max. 6000zł zł.

reklama reklamą ;) Ja bym jednak zapytał dystrybutora skąd on bierze takie ceny..ostatnio z Audioholikiem doszliśmy do wniosku że prowizja sięga min. 3000zł za zestaw Cx3:/

DawidM,

Rzekł bym "chytry dwa razy traci". Ciekawe ile sprzedali w Polsce CX-3 albo DF102.

Gdy po kilku miesiącach zajrzałem do sklepu w którym kupiłem swojego F-102, na półce stał ciągle ten sam model, tylko zakurzony, poobijany i bez ceny. Żałosny widok.

Z tego co wiem to F-102 jeszcze się jakoś sprzedaję, jak na tego typu sprzęt. Natomiast Cx3 chyba się jeszcze w Polsce nie sprzedał, a jeśli już to stawiam na nie więcej niż 5 modeli. Szkoda bo sprzęt w cenie 6000zł mógłby być konkurencją dla innych mini np. linn clasik, arcam mini, Magnat MC1, Audio Analogue ENIGMA + głośniki. Każdy ma jakieś plusy i minusy.

Ja kupilem sobie do sypialni Onkyo CS-325 i gra bardzo sympatycznie. Sluchalem oslawionego Pianocrafta i wg mnie wypadl od Onkyo mniej ciekawie. Gral bardzo sterylnie. Onkyo wg mnie gra cieplej i dynamiczniej.

Już to nie raz powtarzałem że Yamaha przed a Yamaha po wygrzaniu to inny sprzęt. Oczywiście dźwięk nabiera rumieni po wymianie interkonektu i kabli głośnikowych. Mi sie sprawdziło zestawienie Tara labs prism 200 plus pro caby ls25. Dźwięk nabrał więcej ciepła, stał się lepszy w każdym elemencie no i w znacznej części zniknęły sybilanty(słucham tylko na neutralnym ustawieniu). Co do Onkyo to tak jak mówisz naprawdę sympatyczne mini w tej cenie. Można śmiało polecić.

-> DawidM, 22 Cze 2008, 20:55

>@ whitesnake

>Jak tam "wycieczka" w sprawie suba. Czekamy na obszerną relacje

Witam,

Powoli trace cierpliwość z tym sub'em. Jak tak dalej pójdzie kupię coś co ładnie wygląda...:)

Czy szanowni koledzy znają jakies przyzwoite miejsce w W-wie gdzie mozna posłuchać jak działa sprzęt z subem albo kilkoma, których cena nie przekracza 1KPLN ? Ludzi z Mediamarktów, Saturnów i innych Elektro.. mam juz dość. W skórcie mówiąc ich wiedza pozwala im zaazwyczaj sklecić opinię w stylu -

...mmm.. no tak - ten czarny... na pewno ładnie gra bo jest duży... wiekszy od tego jasnego. I gdyby chociaż mówili to z przekonaniem :).

nie spodziewam sie, że słuchali i znaja każdy sprzęt który tam sie znajduje. Mogliby jednak przynajmniej poczytać troche o tym lub mieć jakies materiały pod ręką.

:)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.