Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

nie ma co, wnętrze yamaszki AX-10 zabija denonki 101,102 i pianocrafty...

po prostu AX-10 to faktycznie duża wieża w małej obudowie a do tego bardzo dobre elementy i projekt :)

Ciągle się zastanawiam czy oby napewno dźwiękowo TEAC500 będzie lepszy od serii 10 i oby się nie okazało iż różnica nie warta różnicy cenowej...

Jeśli chodzi tzw. cykanie w CDX-10 to norma praktycznie wszystkich CD z laserem sony a napewno wszystkich yamaszek, miałem CDX-590 i CDX-880 i to samo, wystarczy wykleić nieco wnętrze matą i jest miodzio.

Ampli RX-10 w środku wygląda ubogo w porównaniu do AX-10, kanały chyba nie są separowane, jeszcze nie rozkręcałem ale przez grilla widać co nieco. Elementy zastosowane wewnątrz, za to pewnie są gorsze jakościowo niż w PianoCrafcie. Ale, uwaga, wg moich pierwszych odsłuchów rx-e810 zostaje w tyle za tym RX-10. W sumie to nie wiedziałem że te monitorki potrafią tak zagrać ;).

Giagi uważaj na ocenę brzmienia sprzętu po jego wnętrznościach. To co widać często może być inne od tego co słychać. Pozdrawiam.

>kurce

Ile "W" bierze z sieci? bo w specyfikacji piszą że ma 2x50W (tylko niepiszą przy ilu ohm).

Ogólnie to wizualnie z zewnątrz i wewnątrz fajna jest :)

ALTON, 27 Sty 2009, 00:02

>stomasz pytam o monitorki, ponieważ sam się nad F102/3 zastanawiam. Są tanie i dość ładnie wykonane

>(z tego co widać) a Ty jako pierwszy chyba pokazujesz środek :-).

Jak tak dalej pójdzie to będziemy się porozumiewać pismem obrazkowym. :)

ALTON obiecane dla Ciebie fotki SC - F102.

post-17993-100005261 1233341266_thumb.jpg

post-17993-100005262 1233341266_thumb.jpg

post-17993-100005263 1233341266_thumb.jpg

ALTON, 29 Sty 2009, 23:43

>Piano RX-410 przy denonie 102 klęka. Bez namysłu wybrałbym denona. Środek niebotycznie lepszy...

Moim zdaniem to zależy jaki kto preferuje dźwięk - słuchałem kilka razy Piano - co prawda tylko w sklepach ale powiedział bym że gra bardziej dziarsko i ostrzej, natomiast F102 cieplutko,można słuchać go głośno przez kilka godzin i za cholerę nie męczy uszu - bardzo mi odpowiada jego brzmienie. :) Pozdrawiam.

Czy ktoś się orientuje jaki pilot obsługuje yamaszki 10tki? Chodzi mi o model pilota. Ewentualnie czy jakieś uniwersalne byłyby w stanie sterować tym sprzętem?

Monitorki Denona F-102 wyglądają solidnie. Zwrotnica na moje niefachowe oko dosyć rozbudowana. Czy są gdzieś na forum oryginalne NX-E800 w negliżu?

stomasz dziękuję Ci za zdjęcia. Troszkę się zaskoczyłem tym, co mają w środku te denonki.. Bardzo pozytywnie zaskoczyłem. Co możesz powiedzieć o ich dźwięku? Aktualnie "jadę" na monitorach firmy Hitachi.. nie grają źle ale. Wiadomo :-). Jeżeli chodzi o RX-10. Super ! Bardzo przejrzysty środeczek o dziwo dość podobny do piano.

ALTON, 30 Sty 2009, 21:33

>Jeszcze z ciekawości. Czym się różnią monitory DENON SC-F102 od 103 prócz ceny ?

Też się nad tym zastanawiałem i nie mam najmniejszego pojęcia :(

Jeśli chodzi o dźwięk, to jak już pisałem wcześniej, jeżeli wymienisz kable itd, to powinieneś być zadowolony. Miałem okazję porównać je z altusami 110 - zaskoczyły mnie lepszą średnicą i wysokimi, bas miały słabszy ale to zrozumiałe - mała membrana nie jest w stanie poruszyć tej samej ilości powietrza co duża, ale jak na tę wielkość było całkiem nie źle.

Proponuję iść na całość i kupić - wreszcie będzie okazja do porównania opinii ! :)

kurce, 30 Sty 2009, 20:54

>Monitorki Denona F-102 wyglądają solidnie. Zwrotnica na moje niefachowe oko dosyć rozbudowana.

Słyszałem też opinię że jest za bardzo rozbudowana...

No i mam dylemat. Szukam monitorów otwartych na średnicy pod moją Yamahę. Lubię detale i szczegóły.. bas niema znaczenia - basem zajmuje się subwoofer Yamahy z serii 515. W grę wchodzi jeszcze parka HECO VICTA 300.. biorę się za czytanie recenzji :)

ALTON, 30 Sty 2009, 23:19

>No i mam dylemat. Szukam monitorów otwartych na średnicy pod moją Yamahę. Lubię detale i

>szczegóły..

Myślę sobie że jeśli z dobrze zrealizowanych płyt słyszę delikatny oddech wokalistki, czy wibrującą strunę gitary, to z moimi monitorkami chyba też nie jest źle ... :)

ALTON, 30 Sty 2009, 23:19

>No i mam dylemat. Szukam monitorów otwartych na średnicy pod moją Yamahę. Lubię detale i

>szczegóły.. bas niema znaczenia - basem zajmuje się subwoofer Yamahy z serii 515. W grę wchodzi

>jeszcze parka HECO VICTA 300.. biorę się za czytanie recenzji :)

Polecam Triangle od Serii ES do EX. :)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.