Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Stomasz

=>pytanie tylko czy to jeszcze jest audiofilizm ?

Mysle ze tak Bang & Olufsen to przedewszystkim produkty hiend :)

a ta paskudna kratke z PC tez sciagne :)

post-21568-100000147 1237475477_thumb.jpg

post-21568-100000148 1237475477_thumb.jpg

post-21568-100000149 1237475477_thumb.jpg

:)

piano wygląda normalnie :)

ale do czego ona miała służyć? :)))

a jak subik Twój gra?

tak z ciekawości bo przez chwilkę myślałem żeby do filmów coś podłączać :)

Focal + Naim

mikson

Powiem Ci tak jezeli ktokolwiek chcialby kupic go z mysla ze ma glownie wspomagac odtwazanie muzyki to niestety ale nie nadaje sie zupelnie do muzyki katastrofa :( to znaczy zreszta kiedys zadales juz to pytanie o buczenie,buczy strasznie gdy podkrecasz glosnos powyzej 10 godz w Piano tak samo tyczy sie samego suba potecjometr nie moze byc bardziej podkrecony niz na polowe to max powyzej to nawet ciezko okreslic to co sie z niego wydobywa :) to tyle co do przeznzaczenia do muzyki( ciekawe jest ze gdy slucha sie ciszej to stanowczo muzyka wypada lepiej z subem niz na samych glosniczkach )

w kinie jest sytuacja zupelnie odwrotna zreszta z taka mysla go kupowalismy ja osobiscie nie jestem pasjonatem poteznych uderzen itp ale to malenstwo potrafi zaskoczyc do malego kina naprawde polecam(pozatym nie zajmuje duzo miejsca i jest dosc ladny)co ciekawe przy odtwazaniu filmow (muzyka) nie ma zupelnie efektu buczenia przy takich samych ustawieniach.

post-21568-100000122 1237491879_thumb.jpg

marcusSE, 19 Mar 2009, 16:11

>Stomasz

>=>pytanie tylko czy to jeszcze jest audiofilizm ?

> Mysle ze tak Bang & Olufsen to przedewszystkim produkty hiend :)

> a ta paskudna kratke z PC tez sciagne :)

"Audiofilizm" (jest takie określenie ?) kojarzył mi się zawsze z bardziej tradycyjnymi klockami, stąd moje pytanie. Nie znaczy to że design Bang & Olufsen'a nie podoba mi się - wręcz przeciwnie - bardzo :)

Denek 102 też posiada identyczną kratkę, myślę że jest ona po to aby nie dało się postawić na amplitunerze np. odtwarzacza CD z uwagi na chłodzenie.

"Daniel G-1100 fs" - dostałem wczoraj w prezencie wraz z płytą Lady Pank z filmu "O dwóch takich co ukradli księżyc" :) Płyta trochę trzeszczy wiec zanim napiszę na temat brzmienia muszę kupić nową igłę i zdobyć kilka dobrych płyt :)

Sprzęt klasy hi-fi, rok produkcji 1982,stan wizualny i techniczny "igła" :)

post-17993-100000094 1237501094_thumb.jpg

dzięki temu, że nikt na Tym forum nie wychwala Denona pod niebiosa (no może Strefaz swego czasu)zdarzają się jeszcze takie rodzynki cenowe:

http://allegro.pl/item588142918_wieza_denon_wznacniacz_radio_odtwarzacz_cd_i_tape.html

dzięki temu również moja skromna osoba buduje swój mini system za śmieszne w sumie pieniądze

TEAC to już oczywiście inna półka

ale moim zdaniem nie na tyle wyższa by jeden element był droższy niż cały komplet denonowskiej serii f10

nie oszukujmy się - pochlebne wpisy windują ceny! prosty mechanizm

Tak szczerze mówiąc to pewnie F10 lada chwila wsiąknie bo cena wydaje się być naprawde dobra. A co do Teac'a to miałem wcześniej podobne zdanie jak kolega Rozpadlin. Dopuki nieusłyszałem, teraz moge śmiało stwierdzić że to przysłowio "tanio jak barszcz" w konfrontacji z brzmieniem i wykonaniem oczywiście z 2 hand bo nowe w sklepie gdy były dostępne wzm+cd w zależności od wersji (500/500i) kosztowały 4500zł-5000zł a to już drogo było...obecnie 1/4:) Moim zdaniem pod względem trzymania ceny no.1 to Piano bo gdy już się pojawi w używce kosztuje ze 300zł taniej od nowego a z regóły to dwu czy trzy latki. Moim zdaniem swojego rodzaju ewenement w dodatku Piano używane jest nieczęstym gościem na allegro :) kiedyś dłuuugo szukałem okazji ale takich niema (poza zestawem Altona który był pare godzin i znikł:) ).

Oczywiście o Denonie F07 zdania niezmienie (czyli sprzed zakupu Teac'a) bo to naprawde fajne mini i napewno będe długo wspominał z sentymentem. Swoją drogą długo szukałem tunera do zetstawu a gdy tylko rozstałem się z Denonem-pojawił się tuner jako osobny element...chyba nstępnego dnia po sprzedaży...no ale pojawiły się nowe sprzęciki, najważniejsze to być zadowolonym :)

Nawet troche żałuje że sprzedałem Denona...gdybym miał gdzie postawić to bym nieoddał-niestey mam miejsce tylko na jeden systemik ale zato nowy właściciel ma pocieche a to najważniejsze :)

http://www.allegro.pl/item586583295_yamaha_gx_5_lepsza_od_pianocrafta.html Czytając tytuł aukcji wydaje mi się, że powinniśmy zaliczyć to mini do naszego klubu.. ;) No chyba, że właściciela poniosło :P

Luxmany i winyle 

cwany sprzedawca yamahy nie napisał, że większość zdjęć nie przedstawia oferowanego sprzętu

a ja biedny doszukiwałem się ubytku wspomnianej kieszeni magnetofonowej

a tu proszę, ostatnie zdjęcie i jakie paskudztwo od razu

oby tego nigdy nie sprzedał!

...a denon sprzed kilku wpisów już poszedł

co zresztą było łatwe do przewidzenia w takiej cenie

Marketing sprzedawcy ;) tylko że "zawodnicy w temacie" nie dadzą się na to nabrać.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Tego jeszcze chyba niebyło tutaj.

Pro-Ject

Pre Box 103 z 38 x 141 mm

Amp Box 103 z 38 x 141 mm

Moc wyjściowa: 2 x 20 W / 4 Ω, 2 x 30 W/ 8 Ω

Pasmo przenoszenia: 5 Hz – 20 kHz

Zniekształcenia THD: < 0,05%

Ceny:

790 zł Pre Box

890 zł Amp Box

post-20011-100000021 1237575142_thumb.jpg

post-20011-100000022 1237575142_thumb.jpg

post-20011-100000023 1237575142_thumb.jpg

W takich pieniądzach to jak za darmo...

http://www.allegro.pl/item582944295_marantz_cr401_stan_idealny_bcm.html

Może ktoś się skusi i opisze brzmienie? :) zwego czasu miałem smaka na ten model Marantz'a a tu jeszcze w takiej fajnej cenie...

ja słuchałem tego marantza w salonie razem z b&w 686 i cienko to dla mnie grało, ani basu ani ciepłej średnicy i rozjaśniona góra, może z bowersami cienko grał ale ja mam porównanie i wiem jak piano grał z tamymi i 685 i grał bardziej z dociążonym dołem i ciekawszą średnica moim zdaniem marantz mógł mieć problemy z wysterowaniem bowersów może z innymi monitorami zagrał by lepiej ale moim zdaniem cena nowego 1700 samego nie była uzasadniona jak dla mnie natomiast ten nowy cr502 gra ponoć zdecydowanie lepiej , możliwe że poprawili co nie co.

Focal + Naim

W takim razie sprawdza się przysłowie że niewszystko złoto co się świeci :) coś mi się wydaje że coraz mniej firm ma ochote tworzyć ambitne mini...a jeśli już to cena blokuje wszelkie zapędy (np Denon CX-3)...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.