Skocz do zawartości
IGNORED

sony es(670,690,570) a nasza diora

guerreros

Rekomendowane odpowiedzi

Te Diory to ewenement, jak sie nad ich ceną zastanowić (powiedzmy ok 300-400 zł) to są one chyba droższe niż jak były nowe albo w tej samej cenie :)) To to w ogóle na wartości nie traci !!! To po prostu inwestycja, tylko brać...

Słuchawki Kajtek -idealna para

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Aktualna cena 275 zł, 10 licytujących i jeszcze do ceny minimalnej nie doszli. A opcja "kup teraz" to 470 zł.

W ogóle ruch na Diorach jakiś faktycznie spory. Myślicie, że to po tych postach w niniejszym wątku w których było to tak jasno powiedziane "żaden japoniec Diorze nie pozamiata, a już w szczególności Sony"?

Wcześniej był taki ruch?

Ukryta Zawartość

A ja myślałem że ze mnie tylko taki dyslektyk, jakby uważnie czytali to by doczytali że mowa była o jednym wzmaku made hand a nie produkcji fabrycznej :D

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Ukryta Zawartość

a tu Diora WS354 i ta miała "chodzić" w cenach 20-30 zł. Tutaj "start" od 50 zł i chętnych brak. Widocznie Killer997 jednak dobrze się w cenach orientował, tylko mało precyzyjnie się wyrażał, zwracam honor. A wychodzi na to, że ten "start" od 50 to tak dobrze nam znane "polowanie na jelenia";)

Ukryta Zawartość

clo2 my tu sobie z założyciela wątku dworowaliśmy...

a tu się okazuje, że DIORA 504 to "kultowy" wzmak w tym pięknym KRAJU

Ale zjawisko godne odnotowania, aż mi serce rośnie od tego uniesienia patriotycznego :/

Ależ znamy:

Kiler997, (11 Sty 2008, 13:27)

>Technics czy Sony z tego okresu nijak się ma do WS504b. Diora gra tak jak pisałem ciepło i

>przyjemnie.

(...)

>Kiedyś stawiało się na solidnosć urządzenia, co przekładało się na jakość. Dzisiaj japońce starają

>się upchać jak najwięcej do jednego urządzenia. Diora jest oparta ja stosunkowo prostej konstrukcji co czyni ją >praktycznie bezawaryjna i niskoszumową. Nie wiem czy dożyje, zle chciałbym porównać stan techniczny Diory WS504b i

>jakiegokolwiek Sony z podobnej epoki za jakieś 20 lat.

taaaaa....:)

Zerknijcie na tę aukcję. Sprzedawca podaje tam jest nawet link do wątku na tym forum;)

Ukryta Zawartość

link do forum bezpośredni (do którego odsyła strona z aukcją):

Ukryta Zawartość

Widać, że były tu już fajne wątki o Diorach:), ten niestety pionierski nie był:(

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

=>bartasxx, 14 Sty 2008, 23:45

>a może jest owiany legendą , której nie znamy?

Taaak wykończył wszystkie zawieszenia piankowe w niskotonowcach Tonsila z poczatków Diorowej produkcji (góra 1,5 roku kolumny wytrzymywały)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

w podanym wątku jeden z uczestników dyskusji i wzajemnej wymiany opinii napisał (chodzi o ws442):

"Posiadam taki wzmacniacz i jestem z niego bardzo zadowolony. Zapłaciłem za niego 100zł i biorąc to pod uwagę uważam że sprzęt jest rewelacyjny. Nie miałem okazji porównać go z innymi wzmacniaczami ale na pewno brzmi lepiej niż większość mini i mikro wież, które zalewają półki sklepów RTV (a kosztują niekiedy 1700-1800). Zdecydowanie polecam tym którzy chcą wkroczyć w świat Hi-Fi a nie mają zbyt zasobnego portfela.

Nie wiem czy masz już kolumny ale jeśli nie to zdecydowanie poleca Tannoy M1. Kupiłem na Allegro za 330 zł i mówię Ci - rewelacja!"

kolejny ciekawy wpis

"MOC UNITRY TO 35 W NA KANAŁ 8 OHM . GWIZDKI , NORMALNA RZECZ JAK PODKRĘCISZ NA MAKSA SOPRANY MOŻESZ SIĘ SPODZIEWAĆ SPALENIA JAKIEGOŚ . UNITRA JAK I RADMOR MAJĄ DUŻO SOPRANÓW A O BASACH JUŻ NIEMÓWIE TO SPRZETY WARTE PARE TYSIĘCY NIEMAJĄ TYLE BASU . ZDIĘCIE BĘDZIE ".

Pierwszy z podanych cytatów coś mi przypomina:)

A zresztą, my się tu zabawiamy (choć ma to też urok) a tam wystarczyło rzucić okiem i człowiek od razu czuje się serdeczniej:)Tylko te 500 ileś wpisów - serce może nie wytrzymać;)

a tu na tym forum wszyscy chrzanią o "neutralności", "dynamice" i innych takich nie istotnych duperelach...

A przeciętny audiofil z nad Wisły chce miec Hi-end za 100 zł... i co mu zrobisz :P

Gość radzi do tej WS442, która niby szybko potrafi "uporać" się z każdymi głośnikami kupić Tannoie. Może Tannoie uważane - wbrew pozorom - za kolumny dość trudne jakoś się tej Diorce dłużej opierały....dzielne maleństwa;)

• 1 rok później...

Diorka WS-354 to naprawdę przyzwoity wzmacniacz -najlepszy projekt z dawnych lat - moim zdaniem.

Wiem , bo mam od dzisiaj i po drobnych wymianach części gra baaardzo dobrze. Przestrzń dorównuje Rotelowi RB990 , wyskie i srednica też. Bas nie może , bo to już inna para kaloszy, ale wstydu nie ma. Dźwięk jest delikatny , subtelny, miękki i ciepły. jak w lampce.

Naprawdę to porządna maszyna z jednym zastrzżeniem - wyrzucic equalizer.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.