Skocz do zawartości
IGNORED

tranzystor w cenie 5tys.PLN-co wybrać?

arturp

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ten darkulowy wzmak ma juz nazwe? Jak nie to ja porponuje! np. pogromca audio lub niszczyciel swiatow audiofili w skrocie PA lub NSA!

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

>Lulu

Wiem że Ty już masz integrę , gratuluję.

Też wiem o co chodzi.

Nowe wzmaki Dereckiego same się obronią , bez komentarzy.

>Lulu

Chyba zauważyłeś że już posądzają tych co słyszeli i robią wpisy pochlebne za wielonikowców Darkula.

Śmieszne i smutne zarazem.

>Darkul

Zrób zbiorowe odsłuchy i będzie wszystko jasne.

>foxbat

Nie znam się na elektronice , dla mnie to trochę czarna magia.

Znam się na dzwięku , bo kiedyś grałem.

Darkul się zna , ale serwisów chyba już od dawna nie robi.

Zresztą ma Korga Mr1000 , to i może dlatego wszystkie taśmy wywalił.

Jak masz problem to się go podpytaj , da namiary do ludzi aktywnych w tym temacie.

dogon, no to ciekawe, ze jako serwisant nie znasz sie na elektronice!! :D SPADAJ KLONIE!!!!!!!!!!!! POCZYTAJ JEDEN ZE SWOICH PIERWSZYCH WPISOW NA TYM FORUM!!!!!!!!!!!!!!

dogon 10 Lip 2006, 23:32

>discomaniac71

No właśnie nierozumiesz!

Miałem w swoim życiu bardzo dużo kaseciaków,jako maniak-nagrywacz i jako serwisant i mogę sobie pozwolić na takie a nie inne określenia.

Nawet z naszej bolszej Etiudy po dobry podrasowaniu dzwięk był bardzo dobry,mimo uniwersalnej głowicy nagrania deklasowały te które były dokonane na japońcach.

Nigdy dzapanisze tape deck niezagrał jak np. omawiany powyżej przez kogos UHER, trzeba samemu posłuchac,pobawić aby uwierzyć.

Inaczej bedzie to gledzenie ze japoński i japoński.

Jedno co mi sie podobało w kitajcowatych deckach, wskazniki luminescencyjne i wskazówkowe,śliczne.

Ale w Uherach za to pokazywały prawdę,niby nic a jednak.

Z nowszych decków jedynie soniacze 3 głowicowe były cos warte, bo AKAI GX95 jest padaką.

Ta epoka mineła i dobrze.

pokaż cały temat Magnetofon

dogon 10 Lip 2006, 23:32

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Słyszałem parę dni temu jakiegoś drakule, b.przeciętny dźwięk, tak właśnie na poziomie 1-1.5 kzł za używke-budżetówa.

Zamulacz bez dynamiki i szczegułów, trochę lepszy od konkurencji seryjnej w zbliżonej cenie, brak mu klasy i tego czegoś co pozwoliło by mu wciągnąć i zainteresować.

bo drakula potrzebuje preampa. Sama w sobie rzeczywiście nie wciąga, ale z pre lampowym daje radę. u mnie gra z pre nr 3 i naprawde jest dobrze i wcale to nie jest przedział tyś - połtorej:)

>foxbat

Aleś ty prymitywny człowieku !!! Tamte wpisy tylko świadczą o tym że siedziałem z nudów przed kompem razem z kumplem. Z kumplem który zna się na sprzętach , bynajmniej to nie był twój ulubiony Dakul.

Tylko Henio W. Kumaci wiedzą o co chodzi. Szczególnie ci od Revoxów.

>>arturp

dobrze zacząłeś, w cenie ok.5 kzł-krell itp., poprostu coś z drugiej ręki. Ja polecał bym Ci posłuchać końcówki USHERA R-1.5

nową można nabyć w granicach 5.5-6 kzł.Niegdyś startowała z pułapu 10 kzł i na tym poziomie gra.Prawdę pisali w hi-fi i audio.

Drakula w tym starciu niestety odpada, choć to niezły grajek. Ale tu Seba może się wypowiedzieć, porównywał obie konstrukcje.

Pzdr.

dogon, oczywiscie.... i z kumplem macie wszystko wspolne procz szczoteczki do zebow i zony :D

Panowie , ten nowy wzmak to inna bajka.

Nowe integry nie potrzebują preampa ! Podobno dostępne będą tylko dzielone wzmaki z dac.

>Lulu

Masz rację , najpierw trzeba posłuchać.

>foxbat

Niestety należysz do tej [ na szczęście mikrej ilości ] homo sapiens których należy tolerować.

Tylko tolerować.

Jako anonim możesz pofikać , w realu byłbyś słodziutki i potulny.

dogon, alez ja jestem slodziutki :) i bynajmniej nie jestem taki anonimowy... a moderowac owszem trzeba, i kasowac wszystkie klony... szczegolnie te naganiajace... co sfinks sie znudzil? czy zbyt szybko wpadl?

Zachowanie twoje foxbacie odpowiada poziomowi umysłowemu 18 latka , który z nudów siedzi w ciągle za trudnym dla niego Linuxie.

Moderatorem trzeba się urodzić , a nie tylko klepać bez sensu o czymś czego się nie rozumie.

Leszczyku.

tak, usher 1.5 to kawał dobrego wzmaka, ale potrzebne pre - ale z tym nie ma problemów - lampka DIY swietnie z nim współpracuje! To fakt, ze drakulę pozamiatał. No ale co się dziwić, kilkanaście tranzystorow na kanał i 180 W poboru na starcie i 40 kilo wagi. Tam ma co grać. Szczera rekomendacja!

lulu, jak nakrecac? przeciez dogon to darkul... sam sie nakreca... i wkreca innych.. dobra... koniec bo psuje promocje nowego wzmaka...

jak jesteś dogon w takiej dobrej komitywie z Panem Kuleszą to zapytaj się mozliwośc odsłuchu jakiegoś sampla - najlepiej końcówki - ewentualnie integry - może być w pudełku po butach - interesuje nas tu dźwięk. jest kilka osób zainteresowanych. Mogli byśmy wizaść także na tak zwane "sudeckie spotkanie" więcej osób mogło by posłuchać. Daj znać

Przestańcie zaśmiecać wątek swoimi waśniami, jak drakula jest taki dobry, to sam się obroni, pozamiata rynek i wykończy konkurencję. Narazie jednak diyki Kuleszy nikomu nie zagrażają, a więc po co te wątłe dywagacje. Kto chce to kupi, kto nie, to nie ...itd.Trochę powściągliwości i opanowania-tak tylko proponuje :-)

przeprasam Arturpa za off topic.

w takim razie dolączę się do opinii o Usherze (nie chcę być monotematyczny), że jest to końcówka godna uwagi zwłaszcza za tę cenę. Poza tym to przecież Treshold jeśli sie nie mylę a tej firmy nie trzeba reklamować. Nawet podobnie do tresholda wygląda.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.