Skocz do zawartości
IGNORED

Śliczne szpule magnetofonowe

Daniel22

Rekomendowane odpowiedzi

Dulon, ja także uważam, że piękna robota, słuchaj, sam robiłeś, czy przez kogoś?

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Gratuluję są naprawdę piękne ażurowe ale wyjątkowo mocne, na amerykańskie muterki ale to ne vadi przy tej średnicy zewnętrznej szpuli, można sobie pozwolić ~70mm środka + 2 x 15 mm grubość pierścienia wewnętrznego NAB taśma wówczas się idealnie bez specjalnych oporów przewija [nawijałem już na talerzach na pseudobobinki ze szpul filmówek 15-tek i 18-tek i wiem jak pod koniec przewijania może przyhamować taśmę. Prośba jak będziesz być może robił olbrzymie filmówki tak samo wytworne jak te nabowskie pamiętaj środek szpuli powinien mieć średnicę bobiny AEG.

Pozdrawiam

Zbyszek

Do ^ Dulona nie mogę spać i odrabiam zaległości. Na Allegro zdjęcia Revox-a i szpul idealne nic dodać nic ująć sprzęt reklamuje się sam dla mnie jest to od dłuższego czasu strzał w tak zwaną centralną dziesiątkę

Pozdrawiam i gratuliję

Zbyszek

Nie mam dzisiaj głowy do niczego, po prostu łeb mi pęka ale spokojnie: magnetofon wysokiej klasy szpule czarne kontrastujące z magnetofonem [popielaty] i muterkami NAB wypolerowane aluminium [ale całość niedokładnie ustawiona do zdjęcia, zdjęcie drugie jest niepotrzebnym powtórzeniem pierwszego, zdjęcie trzecie dół szpuli przycięty ocena: a) fotografia ndst b)reklama bdb+ ,czytaj celujący. Ta reklama dla tego że sprawia wrażenie antyreklamy jest rewelacyjna i myślę, że będzie wyjątkowo skuteczna.

Pozdrawiam

Zbyszek

• 3 tygodnie później...

Żal temat ciekawy szpule Dulona coraz piękniejsze a wątek upada. Chyba mamy do czynienia z "syndromem upierdliwego kurdupla" czyli tak zwaną polską bezinteresowną zawiścią. Te szpule dla tego takie są rewelacyjne, że został do nich dopracowany inny niż japońskoamerykański system elementu centrującego i docisku znacznie prostszy wyjątkowo skuteczny i tani.W ocenie sprzętu nie kieruję się osobistymi sympatiami czy antypatiami ważny jest przedmiot a nie jego właściciel, którym tak samo dobrze może być anioł jak i zbieracz psychopata

pozdrawiam

Zbyszek

• 4 tygodnie później...

Zamieszczam zdjęcie szpuli Basfa po reanimacji:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zawsze mi sie podobaly:

Ukryta Zawartość

post-12549-100009621 1268665063_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Main: CD880, Alpha 9 ---> Arcus

Head: CD880, Alpha 9 ---> HD600, K340

Moje szpulki w ostatecznych kolorach; który lepiej się prezentuje ?

Wojtek

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wojtek

Filwoj, 15 Mar 2010, 23:56

>Moje szpulki w ostatecznych kolorach; który lepiej się prezentuje ?

>Wojtek

Obydwa kolory współgrają z odpowiednimi elementami Revoksa (o ile zdjęcie ich nie fałszuje) i świetnie pasują. Moim zdaniem najlepiej się prezentują na kontrastowym tle, czyli srebrne na ciemnym, a te ciemne lepiej wyglądałyby na srebrnym magnetofonie. Zrób sobie jeszcze jedną parę, to będziesz miał dwa komplety na różne pory...

Zrobiłem tych szpul 10, kilka szarych i kilka czarnych, wszystkie matowe. Kolory na tym zdjęciu są trochę oszukane. Wyszły dość ciężkie bo z blachy 1 mm, mają długi czas zatrzymania ale wszystkie moje szpulaki sobie z tym radzą. Myślę, że można robić te szpule z cieńszej blachy, na przykład 0,6 mm, tylko czy taką można kupić ? Zastanawiam się cały czas nad wykorzystaniem lekkiego tworzywa, tak naprawdę wytrzymały musi być tylko środek szpuli.

Wojtek

Wojtek

Tworzywo,to całkiem niezły materiał.Mam wiekowe szpule Phlipsa,zresztą bardzo urodziwe i są znacznie lżejsze od każdej z moich szpul aluminiowych.Mam też profesionalne szpule typu NAB,całkowicie wykonane z tworzywa.Też się sprawują idealnie.

Ukryta Zawartość

post-15150-100009534 1268749194_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeżeli ktoś ma namiary na sklep internetowy sprzedający w detalu płyty z tworzywa to będę wdzięczny. Podobno teraz wszystko można już kupić w sieci ale tego od dłuższego czasu szukam bezskutecznie.

W.

Wojtek

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.