Skocz do zawartości
IGNORED

Marsz dla Kapitalizmu 7 grudnia

Leszek B

Rekomendowane odpowiedzi

Wiecie generalnie to w naszym kraju jest fajnie..mamy swój styl ..mamy całkiem kumatych ludzi i nie musymy sie nikogo i niczego wstydzic..Nasze kobiety sa wyjatkowo piekne i słodkie.

Poprostu brakuje tu troche zdecydowanego ale dobrego gospodarza z pomysłem na ten kraj..jest pare rzeczy które trzeba zrobic i ich nie zchrzanić..wiem widzimy ze wokół jest nienajlepiej..ale rozglądnijcie sie dokładniej ..co do niektórych spraw nie trzeba wielkich nakładów finansowych czy infrastrukturalnych..wystarczy madry pomysł i umiejetnosc wdrożenia go w zycie..niekiedy wystarcza tylko drobne zmiany prawne itd..

skoro piszesz o czechach+dekomunizowaniu, to chyba wiesz. a jak nie wiesz, to ja ci nie powiem. albo się wie o czym się gada, albo nie. proponuję skończyć ten temat, na tym forum przynajmniej. pzdr wszystkich dekomunizatorów i studentów też

A wystarczyło napisać jedno mądre zdanie. Obracasz stereotypowymi sloganami, nie mając pojęcia co znaczą. Twierdzenie, że "on mogą mnie kupić i sprzedać" jest idiotyzmem, powtarzanym w pewnych warstwach naszego społeczeństwa.

No właśnie, tyle sie mówi na przykład o korupcji. Podobno cały kraj skorumpowany od góry do dołu. A mnie jakoś nikt nie chce skorumpować, mimo, że natężam się, jak mogę. Czuję się osaczony przez ludzi o czystych rękach.

=>Broy

Jest to delikatnie mówiąc potrzeba usunięcia pozostałości ustroju komunistycznego z życia społeczeństw Europy Wschodniej.

Ale Twoja koncepcja wydaje się nadomiar słuszna, jeżeli weźmiemy pod uwagę pewnych ludzi. Napewno kat miałby dużo pracy.

Filip - jedyny problem polega na tym, ze "calkowite usuniecie pozostalosci systemu ..." wiazaloby sie z usunieciem minimum 80% naszego spoleczenstwa - bo to ludzie zostali totalnie zepsuci i to jest nieuleczalne (co widac chocby po wynikach ostatnich wyborow parlamentarnych)

Stąd moja wcześniejsza koncepcja o geograficzno-politycznym podziale Polski na dwa obozy. :)))

Jednak wystarczyłoby, nie wdając się głębiej w aspekty tego wątku, aby uniemożliwić im sprawowanie funkcji państwowych.

Poczekajmy jeszcze rok, a ilość afer zainicjowanych przez osoby powiązane z dawnym ustrojem, a teraz z socjaldemokracją będzie tak duża, że część ich elektoratu pozyskamy. Spokojnie, z Poznania uczynimy stolicę.

A Rosji zależy na ekspansji na zachód, dlatego dobrze zapłaci za Twój majątek.

Filip - gdyby to bylo takie proste to by ludzie pamietali 45 lat ich wczesniejszych rzadow - a zapomnieli szybciutko.

Jozwa - jaki niesprzyjajacy?? morze, plaza etc - same przyjemnosci :)

Gość jozwa

(Konto usunięte)

Klimat w znaczeniu psychicznym. Tam sie to po prostu słabo przyjmuje, zwłaszcza wśród ludności miejscowej. Mam wrażenie że lewizna (nawet demokratyczna) świetnie czuje się wśród wierzb tzw. szopenowskich, natomiast piasek, woda i świeże powietrze jakoś im mniej pasują. Genius loci.

=>Pal55

Większość osób pamięta. Jednak ludzie dawnego systemu do perfekcji rozwinęli sposoby socjotechnicznej manipulacji. Potrafią naprawdę ładnie mówić, obiecywać i tym samym ogłupić znaczną część narodu. A sofistyka naszego prezydenta jesz naprawdę rewelacyjna.

Tiaaa,

Weżmy sie za komuchów, potem żydów i masonerię, homoseksualistów, potem cyganów, murzynów a potem za nieprawdziwych polaków. Następnie za burżujów, kułaków a na końcu za tych co nie słyszą kabli...

A potem znowu od początku.. Lepperów nigdy nie zabraknie.

=>Pal55

Sądzę, że nie pamiętają te osoby których nic przykrego niespotkało. Natomiast ludzie którzy zdrowiem przepłacili wprowadzanie władzy ludowej, pamiętać tamte czasy będą do końca swoich dni.

Ja tylko na chwilę aby uaktualnić dane w sprawie Marszu dla Kapitalizmu.

W Warszawie też można pomaszerować.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

wszystkich zlodziejow, aferzystow i oszolomow - nie tylko tych czerwonych.

Ale wtedy tygrys syberyjski juz nie mialby zadnych szans na przetrwanie - futro by mu ukradli i zamarzlyby biedaczek.

Gość jozwa

(Konto usunięte)

Najlepiej pamieta sie czasy, kiedy wszystko jeszcze stawalo w porzadku, a dziewuchy z sasiedztwa na nasz widok same zadzieraly kiecki. Aha, i sporty byly tanie. A teraz co? Ani staje, ani sportow nie ma... Taki mechanizm, i z nim sie nie wygra. Nie ma co zwracac uwagi.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.