Skocz do zawartości
IGNORED

Chińskie obudowy dla DIY

jurek

Rekomendowane odpowiedzi

Szkoda, że żadne z tych zdjęć nie jest na tyle ostre, bądź prezentuje powierzchnie na tyle z bliska, że można rzeczywiście ocenić jakość obróbki. Sam się już nie raz namęczyłem z aluminium, z jego przygotowaniem do szkiełkowania i dalszego anodowania.

Pojawiają się u mnie wątpliwości szczególnie wtedy, jak widzę leżące na sobie pocięte, "surowe" blachy. Każda ryska, wgniecenie, uszkodzenie jest cholernie trudne do zlikwidowania. Chętnie zobaczyłbym fotografię mniej więcej z taką dokładnością jak ta poniżej.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Słuchając rozumu....

Koledzy !

Przypominam- ten wątek dotyczy tematu : "Chińskie obudowy dla DIY"

Wielu Forumowiczów ma już za sobą etap siermiężnych obudów robionych własnoręcznie.

W związku z tym proszę o umieszczenie w tym wątku wyłącznie wpisów związanych z tematem-powtarzam

"Chińskie obudowy dla DIY".

Zaczynamy od nowa:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie mogę w tym momencie znaleźć linka do wątku, ale na forum byliśmy blisko zbiorowego zamówienia na te właśnie chińskie obudowy sklep oferował też osprzęt do nich i elementy elektroniczne, ceny obudów były bardzo atrakcyjne, ale temat upadł.

Jak to z Chin to trzeba znac wage bo kiedys pisalem ale Koles chcial wlasnie wage znac (jaka obudowa) tylko ze jak cos wybieralem to akurat nie bylo na stanie =.= i mi nie odpisywal ite tylko kazal podac iina

>kubedes

>nie znalazłem w opisie aukcji kosztu przesyłki.

>znane są Wam koszty przesyłki takiej budy z H-K do Polski?

Koszty transportu do USA i UK są podane na końcu opisu. Czas dostawy około 35-80 dni. Koszt 35$ zarowno do USA jak i UK, więc koszt transportu do PL będzie bardzo podobny. Niestety nie ma ani słowa o wadze przesyłki, po za tym już zdanie, że ubezpieczenie jest opcjonalne skutecznie mnie odstrasza. Jak dla mnie to nie jest oferta godna uwagi.

Obudowa co prawda nie chińska ale po raz pierwszy byłem z niej zadowolony jak ja skończyłem. Obecnie siedzi w niej symasym. Za szybą, nad gałką jest wyświetlacz VFD 1x40.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>Obudowa co prawda nie chińska ale po raz pierwszy byłem z niej zadowolony jak ja skończyłem.

>Obecnie siedzi w niej symasym. Za szybą, nad gałką jest wyświetlacz VFD 1x40.

W mój gust trafia idealnie - bardzo mnie się podoba. Gratuluję umiejętności. Podziel się jakimiś szczegółami konstrukcyjnymi :)

Dwia blachy na górę i doł, tył z kątownika matowany do dolnej blachy. Boki w poprzednich GC robiłem z 30mm mdf'u front wyfrezowany z dwóch kawałków płaskownika 100x10xwys z podcięciami na szybę. Anodowane na czarno i grawerowane laserowo. Podeślę potem zdjęcia

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.