Skocz do zawartości
IGNORED

Obudowy na alektronike - 'Kity'

miqolaj87

Rekomendowane odpowiedzi

nie lubie pisac po proznicy, ale razem z kolega PGWAVE nadal dzialamy w temacie obudow. Na pewno takie powstana chociazby dla nas.

wciaz czekam na wycene z oststniego zakladu i bede mogl rzucic jakas konkretna sumeke.

fajne jest to ze kazdy otwor na tylnym i przednim panelu mozna wykonac wg indywidualnego zamowienia.

ceny za obudowe 250x350x150 oraz 420x300x100 beda oscylowa w granicach 350pln. oczywiscie z anoda satynowa w kolorze naturalnym.

Panowie po co ta jałowa dyskusja?? Wątek o obudowach przerodził się w miejsce regularnej bitwy na słowa - proszę dajcie sobie na wstrzymanie:P

F4 - gratuluje 2 nowych pięknych pociech, choć szczerze to współczuje:P

no dobra koniec z offtopem

czy blyli by zainteresowani na obudowy o wymiarach:

1) 250x350x150

2) 430x300x100

w obu przypadkach: aluminium 3mm. front 5mm. cena w okolicach 350pln (wszystkie otwory i anodowanie w cenie)

??

Jeśli chodzi o grubość frontu to z wszystkich urządzeń jakie miałem okazje organoleptycznie zbadać najlepiej wypadł Restek z frontem 8mm. Mam w domu 'dziesiątki' na froncie przy reszcie oscylującej 3mm-4mm i średnio to wygląda. W każdym razie jeśli chodzi o 10mm to czemu by nie zrobić od razu wszystkiego na 10mm;).

Ale i tak większość zdecyduje...

mad_z

Nie no wszystko z 10mm to lekka przesada,a wyglada to według mnie nieciekawie.

Jednak jezeli chodzi o front to jestem jak najbardziej za 10mm albo chociaz 8mm,te z cienszym wygladaja jak obudowy aparatowe pod zasilacz jakis czy cos,a przeciez my tu budujemy powazne sprzety:))

mam male problemy z netem wiec nie bede poki co odp na poszczegolne PW.

napisze tutaj co i jak.

jesli chcecie fronty z 10mm to trzeba liczyc ok 50pln wiecej za obudowe. obrobka grubego alu jest duzo drozsza... no ale zgadzam sie ze wyglada lepiej (sobie robilem tez z 10:p)

jutro zamawiamy wersje proptotypowe 430 bedzie z otworem pod LCD 2x16znakow a z tylu 5x2RCA i zasilka.

o ile termin wyciecia bach jest dosc sympatyczny to troche potrwa szlifowanie i anoda oraz wykonanie slupkow.

pozdrawiam;))

>F4, 4 Mar 2008, 13:49

>Gagacku,

>Jakim cudem kur..a wychodzi Ci drabinka na rezystorach Dale zmontowana za 110zł?

Właśnie to przeczytałem. To jakieś 2 minuty szukania, np.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wersja na zwykłych metalizowanych rezystorach znacznie tańsza. Wielokrotnie otrzymywałem zapytania w podobnych sprawach i starałem się pomóc, dokładnie tak jak stwierdził cir, nie spodobało mi się to co napisałeś i stąd moja uwaga. A że się ze mną nie zgadzasz - no cóż. Na pisanie o tym co chce tutaj promować (i zwłaszcza w jaki sposób) darkul, po prostu szkoda czasu, bleee....

Zupełnym przeciwieństwem takiej postawy jest to co proponuje tutaj miqolaj87 i to bardzo mi się podoba. Czy jesteś w stanie dostrzec różnicę? To wszystko co mam do napisania.

Ukryta Zawartość

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

rozumiem w takim razie, że w/g Ciebie:

kupuję coś za sumę x, co póżniej chcę odsprzedać,

Ty mi pokazujesz że moja suma X jest warta x-50%

powinienem się wstydzić i nie sprzedać? :-)))

poza tym, to co pokazałeś w linku, jakoś tak nie wygląda (tylka dwa rzędy rezystorów)

Tu masz np w sklepie w UK za 45 funtów + VAT + przesyłka

Ukryta Zawartość

w takim przypadku, powinienem podnieść cenę???

mimo wszystko nie rozumiem Twojego wpisu,

tzn po części rozumiem ,

wyjaśniłeś mi to w mailu apropos obudów z Hifidiy.net i to jest zapewne Twój odzew...

podałem Tobię, jak każdemu, cenę ok 300 zl za obudowę

a Ty po prostu uznałeś że powinienem takie zamówienie przeprowadzić w ramach totalnego harytatywu,

spędzić kilka dni przed ekranem monitora, zamawiać odbierać paczki, przepakowaywać itd...

Cene skalkulowałem tak, aby była mimo wszystko była opłacalna dla każdego kupującego pojedyńczą sztukę,

jeśli Ci się to nie spodobało - strona hifidiy.net jest dostępna dla wszystkich,

nie tylko dla mnie, w czym więc problem abyś zamówił sobie sam tą obudowę?

wyniesie to Ciebie 270 - 280 zł, bo taki jest koszt sprowadzenia do Polski.

Po co teraz przywaliłeś się do przelącznika który zakupiłem tu

Ukryta Zawartość

za cene jaka widnieje w ogłoszeniu + koszt polutowania tego 30zł + koszt wysyłki.

Po co wyciągasz nicki - Darkul/Miqołaj? tego też nie rozumiem?

obudowy hifidiy.net i tak są tańsze niż pozostałe, jakość wykonania nie podlega najmniejszym dyskusjom.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gagacku

czy jak jesteś w lokalu i uśmiechnięta pani podaję Ci to co zamawiałeś, też nie dajesz jej napiwku, no bo przecież jest na pensji?

Uważam że to co, gdzie i za ile sprzedaję jest tylko i wyłącznie moją sprawą, oraz osoby kupującej i z nią mogę dyskutować o cenie, o warunkach itd.

Przepraszam wszystkich, że czytają te potyczki, ale wkurza mnie jak ktoś bezpodstawnie wypisuje brednie, i oczywiście wszystko owija w bawełnę zasłaniając się przy tym cudzymi nickami.

Temat uważam za zamknięty

Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...

temat nie zamarl;)

wszystko pod kontrola, nagrywanie wykonawcow nie jest to temat latwy i wdzieczny ale na szczescie juz wszystko zalatwione;) zamowienie jest zlozone i byloby zrealizowane przed swietami gdyby nie awaria water jet'a

na zachete moge pokazac swoje obudowy robione od wakacji pod monobloki symka:

Ukryta Zawartość

post-16170-100006500 1206404930_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

no to dobrze ;))

obudowy bardzo ladne, jak mozesz wrzuc fotki wnetrza, opisz wymiary z gruboscia bo ciezko szukac w temacie po takim balaganie ;)

mnie najbardziej by rajcowala buda pod symka z radiatorami na zewnatrz... gdzies w temacie widzialem nawet taka propozycje, domyslam sie ze to problem jest (te radiatory, rozne typy itd), no ale... widac pozostaje indywidualne zamowienie ;))

temat obserwuje od dawna ;]

czekam na dalsza relacje z imprezy....

• 2 tygodnie później...

Organizowałem małe zamówienie z modushop (paczka 27kg) i muszę napisać że jakość obudów jest bardzo dobra. Obawy o uszkodzenie w transporcie okazały się zupełnie nie potrzebne. Obudowy były bardzo dobrze zapakowane- każda obudowa w osobnym kartonie i całośc w dużym grubym pudle z gąbkami. Panel frontowy zabezpieczony dodatkowym kartonem, blachy ofoliowane i dodatkowe boczki ze styropinanu w kartonie. Obudowy były "do złożenia" - dzięki temu paczka była mniejsza, a same obudowy lepiej zabezpieczone.

Wszystkie elemnty pięknie spasowane i żadnych problemów ze złożeniem nie było.

Ukryta Zawartość

post-5617-100005427 1207500415_thumb.jpg

post-5617-100005428 1207500415_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

az glupio ale obudowy prototypowe beda dopiero w tym tygodniu. niestety taka polska zeczywistosc;/

jednak na 100% beda bo ponieslismy juz pewne koszta w tym temacie;)

jeszcze raz apeluje o cierpliwosc;) prawdopodobnie na srode bedzie wszystko powicinane. czesc, a elementow juz jest!:)

Witam.

Czy ktoś wie gdze można dostać lub zlecić zrobienie obudowy a la listwa sieciowa np. taka jak Powerport PALa dobrze jak pokrywa lub całość byłaby z aluminium.

Pozdro

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

spokojnie miqolaj87, ja dowiaduje sie u konkurencji jaka cena, ale czekam cierpliwie na ofertę jaka przedstawisz, decyzja musi być wiadomo - przemyślana, bo zamówić gdziekolwiek, cokolwiek niesztuka ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.