Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do Denona 1705 zamiast KOdy 702

ciechu

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukuję porady na jakie kolumny zmienić moje KOdy 702 muzyka progresywna wydaje mi się że brakuje mi góry i średnicy w kodach ale to moze wina ampli lub cdka ale cdka i tak zmienie a kolumny jak się zmienia to już na długi czas chyba na zawsze chociaż pęd do lepszego sprzętu chyba nie da się wyleczyć Pozdrawiam

jak zmieni na AA albo Kefy z KOD to niekoniecznie bedzie zadowolony mi sie wydaje. Na pewno jedne i drugie beda mialy lepsza srednice i wysokie od KODY ale mniej ( sporo mniej) basu od Kody - to zupelnie inne brzmienie bedzie - nie tak efekciarskie.Nie wiem czy sie spodoba, moze na poczatek cos posredniego do przyzwyczajenia sie. Mi tez przesiadka z Altusow na Missiony zajela troche czasu choc to kolumny bardziej efektowne od AA. Teraz jednak juz szukam przede wszystkim czystej i dokladnej srednicy i dobrego trzymanego w ryzach basu, wysokie lubie czytelne ale troszke aksamitu nie zawadzi, na razie bawie sie elektronika i Tobie tez raczej radze ppobawic sie w zmiane elektroniki przed zmiana kolumn :)

nie sluchalem F, sluchalem M i DC z Tannoyow - wole Mki mimo ze pare razy tansze:)

ale faktycznie niech poslucha - moze Wharefdale beda sie podobac, ciezko stwierdzic , mysle ze nawet Paradigmy, KEFy i AA (chyba ptrzede wszystkim) konieczny odsluch bo naprawde moze byc zbyt duza dysproporcja w stosunku z tym co dostawal chlopak z Kod.

Dziękuję za podpowiedzi chyba muszę przesłuchać pare kolumienek ale chce zawęzić przedział i te porady mi pomogą. Np. Jak zmieniłem apli z Yamahy na Denona to tez spadła dla mnei dynamika i musiałem się przyzwyczaić ale teraz mi to odpowiada

kopaczmopa, 19 Sty 2008, 16:30

>jak zmieni na AA albo Kefy z KOD to niekoniecznie bedzie zadowolony mi sie wydaje. Na pewno jedne i

>drugie beda mialy lepsza srednice i wysokie od KODY ale mniej ( sporo mniej) basu od Kody - to

>zupelnie inne brzmienie bedzie - nie tak efekciarskie.Nie wiem czy sie spodoba, moze na poczatek cos

>posredniego do przyzwyczajenia sie. Mi tez przesiadka z Altusow na Missiony zajela troche czasu choc

>to kolumny bardziej efektowne od AA. Teraz jednak juz szukam przede wszystkim czystej i dokladnej

>srednicy i dobrego trzymanego w ryzach basu, wysokie lubie czytelne ale troszke aksamitu nie

>zawadzi, na razie bawie sie elektronika i Tobie tez raczej radze ppobawic sie w zmiane elektroniki

>przed zmiana kolumn :)

A czy iceman napisał na jaki model kefa, bo po Twoim wpisie można odnieść wrażenie, że każdy kef ma mało basu, a dobrze wiesz, że tak nie jest

pozdrawiam

Teraz już jestem mądrzejszy o pewną wiedze potrzebuję kolumny postawić blisko ściany (10cm od tyłu)więc muszą mieć wylot (pow)z przodu - więc chyba Misiion 33 odpada i inne typy też. Proszę o poradę które kolumienki mają wylocik z przodu reszta wymagań podałem w poprzednich postach Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.