Skocz do zawartości
IGNORED

Kabel zasilający Argentum.Furutech,Neel

mk345

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Proszę o poradę w sprawie wyboru kabla zasilajacego. Zależy mi przede wszystkim na czystości brzmienia, szczegółowości, przestrzenności oraz szybkości (konturowości) basu. Przewód miałby trochę rozjaśnić, ożywić brzmienie.

Oto moje propozycje, które brałbym pod uwagę:

1. Argentum Su - 2,5/3E GOLD

2. Furutech 3TS 20

3. Neel N14E GOLD.

Jeśli rozjaśnić to w tym jest dobry punkt 1. Dodatkowym jego plusem jest szybkość i konturowość basu a w modelu sztytowym o ile system może pokazać bas może być i sejsmiczny.

witaj mk345

Też polecam Artecha

Co prawda nie słuchałem Thundera, ale od kilku dni bawię się innym Atrechem - Pro Jet. Jak znalazł odpowiada Twoim oczekiwaniom. Tylko ostrożnie z basem. On bardzo dobrze go kontroluje, ale też minimalnie zabiera trochę najniższego basu.Więc jeśli dołu pasma masz "na styk", to może być trochę za bardzo...

Pozdrawiam Stempur

MK345,

Nie wiem w jakiej cenie są te trzy kable, które wstępnie wytypowałeś.

Określone przez Ciebie oczekiwania może jeszcze spełnić Nordost Shiva oraz sieciówki Ansae. Np. spróbuj Ansae Imixa. Albo droższego niestety Muluca.

Znacznie mniej wydasz i efekty będą bardziej słyszalne jak dobrze dobierzesz kable głośnikowe i IC.

Zanim zabierzesz się za sieciówki pomyśl lepiej o kondycjonerze i instalacji w domu jak również o ustawieniu pokoju odsłuchowego.

Wytypowane przeze mnie kable mieszczą się w granicach do 1000 zł i do tej kwoty max chcę się zmieścić. Co do ilości basu - nie chce, żeby bylo go w nadmiarze, natomiast jak podkreślilem wcześniej bas ma być szybki, konturowy.

Czy słuchał ktoś tego Furutecha albo Neel-a?

>>> mk345

jeżeli sprzęt jaki masz wpisany w "o mnie" jest aktualny to może warto zastanowić się czy by tutaj czegoś nie zmienić, a nie poszukiwać sieciówki w cenie 75 procent wartości kolumn ?

pozdr.

Łukasz

lucmaster

Sprzęt posiadany opisałem w tym wątku. Co do Usherów, nie należy ich traktować jak tanie budżetówki za 1300 zl, gdyż potrafią wychwycić każdą zmianę w systemie i na pewno konkurują z brzmieniem 2x droższych monitorów, np. Epos m12.2 brzmiały gorzej.

mk345

Ja bym na twoim miejscu zainwestował w kolumny, bo tutaj na s-520 nie wykorzystujesz potencjału wzmaka. Sieciówka to taki osteczny szlif. Który słychać bardzo subtelnie w systemie.

Przemku!

absolutnie nie mam zamiaru deprecjonować wartości Usherów, zwłaszcza że ich nie słuchałem.

rozumiem jednak, że brzmienie całości zestawu nie do końca ci odpowiada.

nie znam skali tej bolączki, ale boję się, że sieciówką zdziałasz raczej niewiele. oczywiście nie zamierzam cię zniechęcać do poszukiwania rozwiązania właśnie tą drogą.

przepraszam za off topic.

i na koniec - powodzenia!

pozdr.

Łukasz

mk345, 23 Sty 2008, 19:53

>lucmaster

>

>Sprzęt posiadany opisałem w tym wątku. Co do Usherów, nie należy ich traktować jak tanie budżetówki

>za 1300 zl, gdyż potrafią wychwycić każdą zmianę w systemie

No cóż należy dokładnie tak je traktować. To, że potrafią wychwycić każdą zmianę w systemie nie świadczy o tym, że to dobre kolumny. Na swoją cenę dobre, ale można lepiej. Nawet takie tanie ( wiem, że podłogowe ) mimasy II grają lepiej, że można znaleźć droższe i gorsze to mnie nie dziwi. Bez problemu można znaleźć jeszcze droższe i również g...

ps. przykład dałem podłogówki, gdyż w monitorach słabo się orientuję

Z wymienionych przez Ciebie znam Neel 14 Gold i moim zdaniem Thunder jest lepszy i przede wszystkim tanszy.

Przestrzen jest wrecz trojwymiarowa, basu ma sporo, na pewno na nim sie nie zawiedziesz.

niedwno trochę się przekonałem co do sieciówki na DH Labs POwer Plus, na Cd swietnie uspakaja dzwięk ma się wrażenie ,że jest równieższy kulturalny przede wszystkim wyzsza srednica i wysokie. Tę sieciówkę mozna sobie zrobić w cenie 100pln/ 1m. Zostanie Ci na kolumny ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.