Skocz do zawartości
IGNORED

jakie fronty do yamahy rx-v357

sebuka85

Rekomendowane odpowiedzi

Postanowiłem zmienić moje badziewne Eltaxy Discovery, na cosik lepszego i i nie bardzo wiem co wybrac. Jak na razie mam dwa typy:

jbl balboa 30 - fajnie wykonane, podobno dają sporo basu i są w kolorze buk, który pasuje mi do pokoju

jamo s606 - największy jak dla mnie ich plus to to że są olbrzymie, jednak nie wiem kompletnie jak grają no i do tego dostępne są w kolorach jakie mi nie pasują. No ale jeśli są warte zakupu to przebolałbym ten kolor.

No i teraz pytanie które zagrają lepiej z moim ampli, może jest coś innego godnego uwagi w podobnej cenie. Dodam, że będą służyły do kina i muzyki w proporcjach 50/50, center i surroundy na razie zostają Eltaxa.

https://www.audiostereo.pl/topic/39715-jakie-fronty-do-yamahy-rx-v357/

uuuuu, na pewno nie uciągnie tych jamo?? bardziej skłaniałem sie ku nim. Myslałem żeby dokupić jakiś wzmacniacz stereo zeby służył jako pre-amp ale chyba nie da sie tego jakos sensownie spiąc??

Miałem Yamahę RX-V350 - to są bardzo słabe ampli ... może zamiast obecnie zmieniać kolumny wymienisz ampli na np. polecanego przeze mnie wielokrotnie Denon 1707 ( odsłuchiwałem go razem z Wharfedale 9.5 i byłem pozytywnie zaskoczony tym co potrafi ampli kina biorąc pod uwagę moje bardzo negatywne doświadczenia z innym ampli czyli Yamaha RX-V350 )

Musisz szukać kolumn o wysokiej skuteczności, bo ten ampli to prądowy niewypał, zaprojektowany chyba do 5 satelit i aktywnego suba. Fronty i centralny do wymiany na coś innego, do tunningu nie bardzo - musiałbyś wymienić wszystkie głośniki i przebudować zwrotnicę. A amplituner z pre-out to dzisiaj podstawa. Z Yamahy to modele od RX-V 640 w górę.

sebuka85:

>Postanowiłem zmienić moje badziewne Eltaxy Discovery...

Swoją przygodę rozpocznij od zmiany "badziewnego" amplitunera...

Na tym czymś nic Ci przyzwoicie nie zagra - no chyba że jakieś monitory.

sebol81---- i tak chyba zrobię

Jak narazie moge okazyjnie kupic ampli Marantz sr 3001, ale on ma tylko 70W na kanał więc chyba tych jamo 606 też nie napedzi? No chyba że jakiś Denon? niedawno kupiłem projektor:) więc mój budżet jest lekko nadszarpnięty. Jaki ampli proponujecie, może byc używany.

Chwila, chwila panowie :)

Zacznijmy może od tego w jak dużym pomieszczeniu to będzie grać?

Sebuka85, jeśli kierujesz się wyborem kolumn patrząć na ich gabaryty to w tym kierunku nie wróżę nić dobrego.

Pokój mam 5x4 m, i broń boże nie kieruje się gabarytami, jak dla mnie to mogłyby te Jamo byc ciut mniejsze. Szukam czegoś co sprawdzi się w kinie i w razie potrzeby zagra muzykę czysto i głośno z niezłym basem (nie mam suba i na razie nie planuję). I Jbl-ki i Jamo niby powinny trafic w moje gusta, tyle, że Jamo minimalnie bardziej mi się podobają wizualnie - czy to złe jeśli grają podobnie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.