Skocz do zawartości
IGNORED

Monobloki KT88,GM70,6c33c,845.

houek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Obecnie uzywam ukrainskich monoblokow lampowych na 6L6/6P3S. Jestem z nich bardzo zadowolony, ale jak to bywa w zyciu, chcialbym wskoczyc na wyzszy poziom. Dlatego rozglądam się za monoblokami (koniecznie monobloki), zbudowanymi w opraciu o lampy KT88, GM70, 6c33c, 845. Intersują mnie zarowno konstrukcje fabryczne jak i DIY. Proszę mieć na uwadze, że monobloki docelowo beda wspolpracowac z monitorami ProAc studio 1 mkII. Budzet 5-6 kzł.

Słucham sporo muzyki rockowej, dlatego odpowiednia dymanika jest sprawa niezbedna.

Chcialbym skorzystac z Waszego doswiadczenia i wiedzy.

Moze znacie kogos kto podjąłby się budowy ww. wzmacniaczy?

Na jakie lampy z ww. powinienem zwrocic szczegolna uwage?

Bede bardzo wdzieczny za rzetelne informacje i sugestie.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/39743-monobloki-kt88gm706c33c845/

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mialem okazje slyszec, nie wiem czy dokladnie ten wzmacniacz, ale wyglada bardzo podobnie i zrobiony jest przez tego samego czlowieka.

Gralo to co prawda z kiepskimi glosnikami ale mimo to na brzmialo bardzo dobrze, slychac bylo wielka klase i spory potencjal.

Ukryta Zawartość

Who's Afraid of Music?

>>> houek:

jak lampa grająca z werwą i wykopem to Omak, a jak monobloki lapmowe grające w ten sposób to Omak Jewel Three.

akurat w budżecie się zmieścisz - jeżeli oczywiście dopuszczasz kupno z drugiej ręki.

zestawienia z ProAcami nie słuchałem, ale z Totemami Model 1sig. i Dali Grand Coupe gra miodnie.

pozdrawiam.

Łukasz

Houek!

Jednak koniecznie będziesz musiał się pojawić ponownie w Nowej Soli...

A przecież Ty miałeś okazję posłuchać Omaków u Zukzukzuka... Nie przekonał Cię ich potencjał??? Nie zagrały wystarczająco mocno, dynamicznie, czysto, przestrzennie, z pazurem, wykopem i takie tam... ;-))

Sorry, chlopaki, ale Omak ze wzgledu na swoja brzydote nie wchodzi w gre.................(teraz mnie zabija:))Jak juz mam wywalic 6kzł na wzmak to niech mi zdobi pokoj! Omakow sluchalem u Jacka z jego Infinity i nie dawaly rady (ba, a co da rade tym kolumnom?) Oczywiscie obiektywnie twierdze ze Omaki to dobra amplifikacja, aczkolwiek nie trafia w moj gust estetyczny.

chcąc, nie chcąc - muszę Houkowi obiektywnie przyznać rację:

żeby powierzchownośc Omaków uznać za ujmującą poczucie estetyki trzeba mieć naprawdę "rozciągliwe" :)

ale serce w tych skrzyneczkach gorące!

pozdr.

Łukasz

Gdyby nie koncepcja estetyczna mojej żony to pewnie uległbym namowom Bartka i Omak stałby już u mnie w domu. Stało się jednak inaczej i "bujam" się teraz z problemem jaka lampa powinna u mnie zagościć, chociaż wciąż myślę o Omaku.

Houek!

Straszny OT Ci zrobiliśmy w temacie! Osobiście czuję się winny!

I masz rację - każdy ma prawo do swojego zdania! Niemniej nie każdy może wypisywać herezje, jakoby Omak nie był piękny... ;-)

On jest piękny... na swój sposób... ;-)

Pozdrawiam

Witam!

Ja proponuję skontaktować się z p. Stefanem (S&Audio) z Wrocławia - zrobi wzmacniacz "na miarę" zarówno pod względem brzmieniowym jak i wizualnym. jest otwarty na wszelkie sugestie i odpowie chętnie na wszystkie pytania. Ja używam wzmacniacza słuchawkowego oraz KT88 SE jego konstrukcji i jestem bardzo zadowolony.

Jesli miałbyś jakieś pytania to pisz na priv lub maila.

Pozdrawiam!

-->houek

Czy to jest ładne:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ? - no powiedzmy specyficzne, kosztuje 10tys USD.

Ukryta Zawartość

ciekawe jak to gra:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Według informacji głoszonej przez Holendrów cała linia technologiczna wraz z nadzorem technicznym jest holenderska. Jak jest w rzeczywistości oczywiście nikt nie wie, Ja osobiście miałbym w tym przypadku większe zaufanie do holendersko-chińskiej lampy niż do chińsko-chińskiej. Wielu światowych potentatów, szczególnie w dziedzinie elektroniki przenosi z e względu na koszty produkcje do Chin. Tak naprawdę to dokładnie do końca nie wiemy co i kto składa w Chinach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.