Skocz do zawartości
IGNORED

Spotkanie u Wilka - dziewiczy odsłuch

Wilk

Rekomendowane odpowiedzi

Z tym basem nie wiem jak jest do końca bo jeszcze nie miałem ich w większym pomieszczeniu za niedługo planuję wypad do tdrozda wiem tylko tyle że w moim pokoju wentylacja przodem i dołem jest bardzo mało efektowna tzn. przekrój rury musi być spory żeby było dobrze i ogólnie rzecz biorąc niema takiego kopnięcia jak z tyłu bas jest troszkę miększy i mniej konturowy więc rozważam opcję próby wentylacji tyłem (zatkam BR na dole a z tyłu wytnę dziurę i dam tam BR. i tak muszę wszystko szpachlować i jeszcze lakierować) basu nie jest za dużo ale mam pewne odczucie takiego duszenia się i mniejszej konturowości niż przy wentylacji tyłem) ale u tdrozda może być zupełnie inaczej!

PS. co do kupna nowego segmentu no najpierw na pewno kupię źródło!!

Zachwalacie te kolumny, ale proszę napiszcie jak grały. Z jaką dokładnościa mozna było dotykac instrumenty w przestrzeni, ile metrów za kolumnami stała perkusja itp. To da nam wszystkim obraz tego co słyszeliscie. Kulumny są ogromne więc basu wiele, ale do tego wystarczy dobry SUB za 599zł z MM.

Pozdrawiam

asfanter... myśle że po tym co napisałeś to Tobie by wystarczył sub z Creative 5.1 ;)

Co do wzmacniacza ... umówmy się ale ten ES to stary klocek i nie miał startu do Vicka ani do Delty tym bardziej.

Delta po raz kolejny pokazała klase i wg. mnie Wilk właśnie w KT88 powinien pujść i do tego szybkie źródło. Z elektroniką Tomka grało to świetnie choć miejscami za gładko ale to na pewno z elektroniki nie wynikało. Wg. mnie jeszcze wiele przed Wilkiem jeśli chodzi o zwrotnice, przedewszystkim bardziej drapieżna średnica a nie miód z uszu ... Pozdrawiam

P.S. A co do basu ... estradowy to on nie jest ale ma wykop :) Mnie się podobało. Przynajmniej jeden który nie olewa sprawy basu tylko podszedł do tego z jajami. Na chalangerach stopa to jest stopa a gitara basowa to gitara basowa a nie jakies ucięte jaja ... ble :)

.>>>>>>>>>>>>świetnie choć miejscami za gładko ale to na pewno z elektroniki nie wynikało. Wg. mnie jeszcze wiele przed Wilkiem jeśli chodzi o zwrotnice, przedewszystkim bardziej drapieżna średnica a nie miód z uszu

nic dodac nic ujac srodek i gora mogly by miec wiecej drapieznosci

kolumny maja byc u mnie ,porobimy pomiary i zobaczymy jak to bedzie gralo

moze to nie koniecznie sredniak, moze trzeba popuscic troche bardziej gwizdka to i zrobi sie drapiezniej

co do planow i przestrzeni-u Wilka kolumny stoja blisko sluchacza i blisko mebloscianki co nie wplywa dobrze na rozciagniecie sceny w glab -wiecej bedzie wiadomo u mnie ( mam torche wiecej miejsca)

Panowie macie rację , dobre pomieszczenie odsłuchowe to wielki plus. Ja ubolewam nad tym, bo nie mam gdzie słuchać ze wzgledu na warunki lokalowe. Może dlatego całe życie gonię na monitorach, ale tak już zostanie na jakiś czas. Wovo powie, że słucham muzy z podciętymi jajcami, ale cóż to też ma swój urok. Ciepłe dźwięki o 3 nad ranem , migające szczegóły i drobne smaczki, które czasem uciekają przy dużych kolumnach ... Znowu pogrzebałem w mrowisku , ale coż ... ja głównie słucham i podoba mi się mój styl podejscia do muzyki, nie analizuję zbytnio , musi mi się podobać i już ....

lex hehehe :P ja tam Ci w jajka nie zaglądam ;) Tylko nie twierdze że monitory nie mają dołu. Moga miec i to całkiem całkiem. I choć jestem zwolennikiem 2x 30cm i najlepiej 1kW do tego w dole, szybkiego, sprezystego i potężnego basu, to następną moją konstrukcjabędą monitory z tego samego powodu o którym pisze lex.

Witam

dzisiaj odsluch u tdrozda

trochę zmieniłem przy podziale średniaka i gwizdka a najbardziej w sopranie. zobaczcie na fotkach lepiej głośniki też pracują w fazie i na pewno gra to lepiej jest więcej ekspresji i gra to jaśniej. później parę fotek za spotkania.

Pozdrawiam Wilk

PS. po pierwszych kawałkach słychać ze gra to lepiej u tdrozda jest więcej przestrzeni....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-11638-100001816 1201785154_thumb.jpg

post-11638-100001817 1201785154_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

dzisiejsze spotkanie u mnie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

wowo- jak Ci nie pasuje dobry SUB z MM za 599zł (w prasie mdleja z zachwytu), to kup sobie za 10kzł ale lepiej. Są tacy co słuchaja, a są tacy co lukaja na ceny....

Audiofile czesto polecają zestaw monitorów + SUB nie bez racji. Zachowac można wtedy doskonałą namacalnośc dźwięku i basem się cieszyć. Oczywiście nie twierdzę że z podłogówek nie można niczego wycisnąć. Jednak raz że pomieszczenie małe, a dwa że do tego trzeba "genialnej" zwrotnicy, czasem z kilku, czasem z kilkunastu elementów, ja się nie podejmuję. Od jakiegoś czasu wszyscy podaja za przykład małe Diamondy Wharfedale. Chociaż maja mało wysokich i nie za nisko schodzący bas to przestrzeń cudowna szczególnie przy winylu. No ale tu mowa o estradzie itp. więc moze się czepiam.

Pozdrawiam

robiliśmy pomiary Speaker Work Shop tak wygląda wykres po filtracji - nie jest to symulacja tylko rzeczywisty pomiar głośników ze zwrotnicami powyżej 16KHz śmieci z karty muzycznej poniżej 700Hz pomiar jest mało szczegółowy-krótki czas pomiaru (metoda MLS) jutro więcej

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.