Skocz do zawartości
IGNORED

beyerdynamic dt 880 a DT 880 Pro roznice

dobrus

Rekomendowane odpowiedzi

czesc pytanko jak w temacie jaka jest roznica miedzy tymi sluchawkami? wiem juz,ze model 990 wbrew pozorom nie jest najwyzszy bo jest nim 880 Pro ktore posiadam. ale widze,ze teraz na allegro sa tez DT 880 bez Pro i sa 100zl drozsze. znaczy sie lepsze? pozdrawiam

ciężko mówić "lepsze - gorsze"

zazwyczaj jest "innaczej" - tak, że może przypaść do gustu albo nie np. DT 990 i 990Pro grają podobnie ale 990 są łagodniejsze, Pro mają więcej drive'u i żywiołowości, pewnie podobnie będzie z 880

Ja porównywałem oba modele z tego samego wieszaka i wybrałem ostatecznie DT880 Pro, bo DT880 grały mi zbyt odlegle, ja wole bliższą prezentację, co daje lepszy obraz każdego ze źródeł dźwięku. Jestem typem osoby, która lubi siadać w pierwszych rzędach, dla fanów siedzenia po środku lub z tyłu lepsze będą DT880. Sugeruję jednak nie przenosić tych analogii Pro/nie Pro na DT770 i DT990, bo DT990 Pro różnią się także tonalnie od DT990 '05, a te ostatnie dla mnie to jest masakra. Może je docenię w późnym wieku, ale na razie kłują mnie sopranami, basu za dużo i nadmuchanego, a nie treściwego, do tego cofnięta średnica. DT990 Pro zdecydowanie lepsze. W ogóle to najwyższy numer nie oznacza najwyższego modelu, bo to jest ten sam przetwornik, tylko w DT770 obudowa jest zamknięta, w DT880 półotwarta, a w DT990 otwarta.

dobrus, 27 Sty 2008, 21:05

Bierz te z zapinanymi na naby paskami wokół głowy (BD880PRO)jak dla mnie rewelacja, tamte to ten fajans co się po nich na wiosnę strasznie przejechałem .Cena 790zł na allegro (gość bierze hurtem od dużego sklepu muzycznego a u dealera cena zalecana 1040zł

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-13206-100002130 1201467196_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

to ten gość sprzedaje BD880PRO najtaniej, Jedyny problem gdyby się coś zepsuło, towar jest sprzedawany poza oficjalną dystrybucją i gwarancja producenta nie jest na naszym terenie honorowana tak że naprawa może z deczka trwać lub kosztować

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ja wlasnie u niego kupowalem. zadnych problemow nie mam bo w sumie to co sie moze zepsuc w sluchawkach ?? a jak wypadaja 880PRO w porownaniu z np akg 701 lub hd600 hd650 ?? bo nad tymi tez sie zastanawialem, ale jednak dla mnie 880 maja najobszerniejszy bas.

nie masz co kombinować z pozostałymi, jedynie teraz warto się skupić na dobrym źródle i wzmaku. Na Lake People G99/2 u mnie grały rewelacyjnie (pamiętaj źródło było referencyjne-Nagra CDC zobacz w opiniach), muszę sobie je koniecznie kupić, Michelangelo uwierzył mi na słowo i kupił w ciemno i myślę że nie żałuje. AKG K701 coraz wiecej osób się pozbywa, ja je miałem pół roku i poznałem się na nich na forum i jako jeden z pierwszych sprzedałem, jak mogą grać dobrze słuchawki podbijajac pasmo od 10Khz do 15kHz o 5dB a od 15 kHz do 20Khz o kolejne 5dB (wykres na japońskich stronkach) ja jeszcze dobrze słyszę i protezy nie potrzebuję ,poza tym harmoniczne w nich są duże,najpierw kreciły ale w dłuższym czasie mnie odrzucało od nich.O HD 600 przeczytaj sobie w słuchawkach wysokich lotów ,nie chce mi sie powielać opini innych kolegów z Krakowskich odsłuchów u mnie

Ja je też kupiłem na Allegro, od wilka. Decyzja zapadła po odsłuchaniu kilku modeli na AS, z uwzględnieniem wrażeń, jakie pozostawiły Ultrasone Proline 750 i 2500. DT990 Pro podobały mi się już wcześniej, po meetingu z udziałem egzemplarza josefa. AKG K701 miały 3 nieudane podejścia do moich uszu, myślę że wystarczy. HD650 nie znam, a HD600 są dość podobne do DT880, ale wolę DT880 przede wszystkim ze względu na brak wszelkiego słyszalnego woalu.

> jak mogą grać dobrze słuchawki podbijajac pasmo

>od 10Khz do 15kHz o 5dB a od 15 kHz do 20Khz o kolejne 5dB (wykres na japońskich stronkach)

Zastanawia mnie tylko dlaczego na forum jest kilkanaście opinii stawiających tym słuchawkom zarzut o brak góry, o granie głównie średnicą. Dla moich uszu bezwględnie więcej góry miały Grado.

"a jak wypadaja 880PRO w porownaniu z np akg 701 lub hd600 hd650 ?? bo nad tymi tez sie zastanawialem, ale jednak dla mnie 880 maja najobszerniejszy bas."

no to nie wiem na czym tego słuchałeś - z podanych największy bas mają HD650, potem HD600, DT880 podobnie jak 701

"Zastanawia mnie tylko dlaczego na forum jest kilkanaście opinii stawiających tym słuchawkom zarzut o brak góry, o granie głównie średnicą. Dla moich uszu bezwględnie więcej góry miały Grado."

i to można podtrzymać - góra jest ale wyraźnie z nią coś nie tak, nie wybrzmiewa, jest koc

Grado to zaś przegięcie w drugą stronę - garście żyletek sypane na uszy

=>mchwala, 28 Sty 2008, 18:46

>Zastanawia mnie tylko dlaczego na forum jest kilkanaście opinii stawiających tym słuchawkom zarzut o

>brak góry, o granie głównie średnicą.

Ja miałem AKGK701 ponad pół roku i ta góra naprawdę jest. Nie wiem może to że mam bardzo wąski kanał słuchowy powoduje że jest wyższa amplituda sygnału w kanale gdyż dżwiek jest mocniej kompresowany a co za tym idzie lepsze słyszenie także na niskich poziomach dźwięku. AKGK701 powodowały u mnie wręcz stany lękowe słyszałem te dźwięki na najniższych poziomach które normalnie się nie słyszy w nagraniach jakieś skrzypniecia za muzykami mikro drgania, dla mnie to było nie do wytrzymania, po prostu nie mogłem ich nawet zakładać na uszy.Odetchnąłem dopiero przy Sony MDR 7509HD tam jest góra pięknie wycofana a jednocześnie przez niższe harmoniczne bardzo szczegółowa i słychać dzięki temu wszystko dokładnie.wydawało by się że GradoGS1000 przy deklarowanym super niskim poziomie harmonicznych powinny być dla mnie idealne i tutaj (słuchałem lekko wygrzanych do 250 godzin)okazuje się że nie bo górki i dolinki ślicznie się do mnie uśmiechały,dla mnie to duży feler przy słuchaniu.Muszę powiedzieć za to, że bardzo mi się podobały Ultrasone E9 (jako nielicznemu na pokazach organizowanych przez Piotra Rykę)I przez tą ich dokładność podania dźwięku na poziomie atomowym domagałem się dla nich wzmacniacza podającego mniej szczegółów np. Lake People G93 zamiast G99/2 (E9 słuchałem właśnie tak na zabranych przez siebie na AS wzmacniaczach do walizki)wynikało to z mojego wyczucia estetyki muzyki jak dla mnie w naturze tak dokładnie nie słuchamy są po drodze hektary tłumiącego powietrza nikt z nie muzykujacych osób nie siedzi w mikrofonie przy samym mikrofonie. Bayerdynamiki DT880PRO (najnowsza wersja) na porządnym studyjnym wzmacniaczu np.Lake People G99/2 brzmią akuratnie tak jak przy normalnym słuchaniu z pewnej odległości (całkiem możliwe że na tym wzmacniaczu popularnym w niemieckich studiach były testowane przy wdrażaniu do produkcji) Nie trzeba tutaj z DT880Pro nic kombinować z przeźroczystego źódła są neutralne tak wiec czego więcej można wymagać od dźwieku. Na koniec dodam ze z moich poprzednich negatywnych doświadczeń ze słuchawkami Bayerdynamica wygrzewanie u nich dużo nie zmienia i według mnie to jest plus, słuchawki nie mogą zmieniać swoich parametrów w czasie jeśli mają być źródłem referencyjnym w studio. Nie ma się co zastanawiać Jako jedne z nielicznych produktów nie są na szczęście tłuczone w Chinach, tylko gdzie może ktoś podpowie :) miasto chyba na E?

Pozdrawiam

Rafaell

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.