Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  257 członków

Krell Klub
IGNORED

Klub miłośników Krella

Rekomendowane odpowiedzi

Gość aqs

(Konto usunięte)

Moc,niesamowity piękny ,bardzo dobrze kontrolowany bas,szczegółowość,wydajnosc prądowa

klasa sama w sobie

szkoda czasu na jakieś sony,harmany,denony

jak podłączyłem pierwszy raz też sobie tak pomyślałem, w ciągu roku przerzuciłem cztery wzmacniacze szukając tego jednego naj, dopiero Krell okazał się hitem

pzdr

Moc,niesamowity piękny ,bardzo dobrze kontrolowany bas,szczegółowość,wydajnosc prądowa (z dali 850 robi co chce). To tak na szybko. Słuchałem go z głupim rotelem rcd-951. KAV300i to naprawdę krok w przód ,szkoda czasu na jakieś sony,harmany,denony.Czekam aż naprawią mi duala w nomosie ,bo chcę zobaczyć co ten wzmak pokaże z gramofonem.No i powoli rozglądam się za jakimś porządnym CD.

Jakich sony w życiu sluchales i denonow?

Jakich sony w życiu sluchales i denonow?

Napewno nie wszystkich.I nie wciagaj mnie tu bezsensowną polemikę. A ty słyszałeś tego krella? To kup go w końcu i porównaj z tym esami.

I nie wciagaj mnie tu bezsensowną polemikę. A ty słyszałeś tego krella?

Skoro wyciagnales takie wnioski, ze nie warto marnowac czasu na Sony to znaczy ze musiales sluchac i to jakiegos wysokiego modelu, bo po niskich modelach nie przekresla sie firmy jako calosci

Ja o krellu negatywnie sie nie wypowiadam bo go nie sluchalem, ale mam taki zamiar.

Wiec nawet nie doszedles do ES...

Co miałem kupić 830Es w cenie tego krella?

Naprzyklad

aqs tez do tej pory nie pochwalil sie jakiego sony es porownywal do krella kav300i

czyli miałem posłuchać najpierw wszystkich wzmacniaczy na świecie a na końcu kupić krella. A tamto zdanie o sony,denon jak tak cię zabolało to poproś moda niech to wykasuje w piz...u .Szczęśliwego Nowego.

Nie zabolalo mnie, tylko nie lubie gdy ktos krytykuje cos czego nigdy nie sluchal, wiec zdanie ze szkoda czasu na cos zcego nie doswiadczyles bylo nie na miejscu.

http://elektrotanya.com/krell_kav-300-i_stereo_amplifier_sm.pdf/download.html

do diagnozy i wszelkiej naprawy wystarczy, co prawda nie ma tu podanych napiec ale jak ktos siedzi w elektronice to wie gdzie jakich napiec sie spodziewac

Do ustawienia pradu spoczynkowego potrzebny bedzie oscyloskop bo trzeba to zrobic metoda techniczna

Edytowane przez Bumpalump

Wartosc spadku napiecia mozesz zmierzyc multimetrem i porownac wartosci w obu kanalach. Ale by przekonac sie czy wartosc jest prawidlowa trzeba by sprawdzic jak wyglada przejscie sinusa przez zero na oscyloskopie przy roznej czestotliwosci i mocy wyjsciowej

Jesli wzmacniacz nie stracil "kopa" i nie slyszysz wyraznych znieksztalcen na niskich poziomach glosnosci to nie masz co sie martwic

Gdyby mnie było stać kupiłbym :

http://www.ebay.co.uk/itm/301833250095?clk_rvr_id=959884894335&rmvSB=true

Wszystkim Krello-fanom życzę Szczęśliwego Nowego Roku!

I nie chwalcie za bardzo bo ceny wystrzelą w kosmos.A jeszcze wiele modeli czeka na życzliwe testowanie.

Ale by przekonac sie czy wartosc jest prawidlowa trzeba by sprawdzic jak wyglada przejscie sinusa przez zero na

Też tak zrobię......Nie jestem elektronikiem.Czekam tu na twoją recenzję odnośnie kav300i .Szczerą.

o -kurcze - też nie wiedziałem ,że to takie drogie było !?:)

swoją drogą kav300i "na papierze" jest nieco mocniejszy niż sony f808/830/870es ...., ale jak jest w praktyce? - tego nie powiem bo go nie słuchałem......, trafo niby też ma małe ,ale..... w testach i pomiarach dziarsko sobie radzi przy sporym obciążeniu....

Edytowane przez szymek20

?

swoją drogą kav300i "na papierze" jest nieco mocniejszy niż sony f808/830/870es ...., ale jak jest w praktyce? - tego nie powiem bo go nie słuchałem......, trafo niby też ma małe ,ale..... w testach i pomiarach dziarsko sobie radzi przy sporym obciążeniu....

Sony TA-F670ES przy obciazeniu 2 kanalów rezystorami 4ohm 100W wyciągnął 2x190W lub 200 dokladnie nie pamietam teraz. Z jednej pary tranzystorów

Krell 2x 400W przy 4 ohm, przy 3 parach tranzystorów

Seria 8 Sonego wycisnie nie wiecej niz 220-230 na 4 ohmach, ograniczeniem sa tu niezbyt mocne tranzystory

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.