Skocz do zawartości
IGNORED

Usher s-520 czy Paradigm Monitor 3

mac2005

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Już bardzo długo zamierzam kupić jakieś nowe kolumny. Przez ostatnie dwa tygodnie próbowałem przesłuchać jak najwięcej kolumn, które miały pozytywne opinie. Niestety nie miałem możliwości przesłuchania ani tych Paradigm, ani tych Usher. Z tego co wyczytałem są to naodpowiedniejsze kolumny do mojego pokoju(11m2) i do muzyki, której slucham(pop, rock). Tylko teraz które okażą się lepszym wyborem?? Które zagrają lepiej??. Bardzo proszę o porównanie tych kolumn. Z góry dziękuję. Pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/39801-usher-s-520-czy-paradigm-monitor-3/

zalezy jaki dzwiek lubisz, bo usher i paradigm to sa dwa rozne brzmienia;)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Uruchom wyszukiwarkę, znajdź wątek o klonach Totemów i atakuj któregoś z Chłopaków, żeby Ci "sklecił" to ustrojstwo. Wierz mi, że zakasujesz Paradigmy, Ushery i Akkusy Y-1. To moje zdanie po weekendowym odsłuchu tych "maluszków".

radoslavm, 28 Sty 2008, 21:07

>już nawet wiadomo do kogo mógłbyś się zgłosić:))

Napisałeś to po moim wpisie, więc wnioskuję, że masz mnie na myśli. Jednak to raczej odpada, bo po pierwsze póki co to jeszcze dopiero pierwsze kroki w DIY stawiam, a po drugie nie za bardzo lubię drugi raz robić tego samego - to jak odkrywanie Ameryki po raz drugi. Za pierwszym razem to niesamowita frajda, ale drugi raz już nie podnieca za bardzo. Ale tyle ludzi je robiło, że może ktoś będzie czasami na coś zmieniał. Ostatnio nawet na allegro były. Niech autor wątku da ogłoszenia na naszym forum: kupię.... to prędzej czy później znajdzie.

radoslavm, 29 Sty 2008, 07:51

>Iceman

>fakt. Zadziwiające, że większość konstruktorów "domowych" - bez urazy:) Jest takiego samego zdania

>jak Ty, stąd też ciężko trafić takie kolumny.

>pozdrawiam

Nie przesadzajmy. Jak sie przegląda ogłoszenia to się pokazują czasami. Ostatnio też były na allegro i to moim zdaniem bardzo dobrze wykonane. Inna sprawa, że jeżeli chodzi o DIY i sprzedaż, to jest to zwykle zły interes, bo jak widze na allegro to ludzie nie mogą często sprzedać swoich cacek nawet po kosztach samych głośników i są na tym zdecydowanie stratni. Natomiast zapaleni DIYowcy prędzej czy później sprzedawać muszą swoje konstukcje, bo gdy kończą jedno już zaczynają następne, bowiem to wciąga. I po jakimś czasie wychodzi na to, że nie ma tego wszystkiego gdzie trzymać. Pamiętam jak któryś z kolegów na forum wrzucił fotkę tego co zrobił - jego pokój wyglądał jak sklep z kolumnami :-)

Dla przykładu powiem, że chociaż jeszcze nie jestem zapolonym DIYowcem (nie tak na maxa) to mam i tak obecnie 7 par kolumn w tej chwili, z tego 2 pary to moje konstrukcje i gdyby nie to że mam grypę, to już dziś miałem zamiar jechać do akustyka po głośniki na kolejny projekt. Audiofilia to ewidentnie pewnego rodzaju zboczenie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.